Прозренията на Нинова: ГЕРБ хвърля прах в очите на хората!

Губели подкрепа, отказали се от предизборните си обещания..
78

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Предложението на ГЕРБ за въвеждане на мажоритарния вот не се прави от правителството, защото ще се разпадне преди да е заработило. Това обвинение отправи червената шефка Корнелия Нинова на пленума на БСП, съобщи "Фокус“.

Още по темата

Нинова заяви, че на въпрос защо го правят като знаят рисковете за държавното устройство и представителната власт отговорът на ГЕРБ е: "Защото няма да мине“.

"Целта е да се хвърли прах в очите на хората, но не и да се реализира волята на над 2 млн. души“, коментира Нинова.

Според нея Обединени патриоти не биха го подкрепили, защото ще останат извън парламента.

Лидерът на БСП заяви, че пленумът на партията има позиция по референдума на Слави Трифонов от 6 ноември 2016 г. Тя обясни, че БСП подкрепя въвеждането на смесена избирателна система и уточни, че с решението се предлага на държавните институции, на специалистите да се включат в обсъждането и разработването на проект за такава избирателна система. По думите в тогавашното решение на Националния съвет БСП призовава политическите сили за разумно отношение.

Тя предложи Националният съвет да разработи промени в закона за въвеждане на мажоритарно смесена система, което да бъде обсъдено между парламентарната група и пленумa.

Въпреки подаваните оставки и спечелването на изборите, парламентарната подкрепа за политиките на ГЕРБ намалява, каза още соцлидерката.

Тя припомни, че кабинетът на правителството "Борисов“ 1 е било избрано със 162 гласа "за“ и 77 "против“, "Борисов“ 2 със 136 гласа "за“ и 97 - „против“, а кабинетът "Борисов“ 3 е избран със 133 гласа "за“ и 100 „против“.

"Сериозната отлика на сегашния кабинет „Борисов“ 3 спрямо предходните е включването на националистически партии в състава му“, коментира Нинова и припомни, че когато "Атака“ е подкрепяла отделни решения на правителство на БСП това е било представяно като огромен проблем и отстъпление от демократични принципи.

"В предизборната кампания за парламентарните избори 2017 представители на ЕНП, политическото семейство на ГЕРБ, определиха нас БСП като популистка партия и призоваха българските граждани да не ни допускат във властта“, заяви лидерът на БСП.

"ГЕРБ внушиха, че БСП ще отклони България от европейския й път. Днес те официално си партнират с националистически партии, които настояваха за излизане от членството на ЕС и НАТО“, посочи Нинова и подчерта, че днес ЕНП приема това безрезервно.

По думите й тези двойни стандарти показват само едно – не са важни принципите на демокрацията, нито европейските ценности, а властта.

"Най-важно е, че двете партии се отказаха от предизборните си обещания“, коментира Нинова и подчерта, че няма друго правителство, което толкова бързо, по-малко от месец след изборите, да е подменило вота на гражданите.


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
безпартиен преди 4 години
Тая обезглави всички несъгласни с нея!Ким Чен Ун пасти да яде!Най накрая да не излезе,че и нея Бойко я е видял на някой разклон за Велико Търново?
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дреме ми за пленума на комунистите и истеричната им лидерка!
48
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се че хвърлят прах в очите на хората.Само слепите и глухите не го виждат.
47
6
 
14
 
! Отговори
Винету преди 4 години
А бе, Курнелийо, гледай си твоята мухлясал партия, все в канчето на другите ровите и все другите лоши, пък вие цвете шарено. Айде марш в канавката.
46
6
 
9
 
! Отговори
чудя се аз преди 4 години
БСП комунисти ли са, или капиталисти?Боко още ли членува в БКП, щот нали там е работил преди?
45
6
 
12
 
! Отговори
Боко преди 4 години
До 33 червен анонимник. Ами ние не ревем, бе червен ***, ревете вие, щото не можахте да се докопате до властта.
44
6
 
14
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 4 години
А гроздето киселее ви?
43
5
 
14
 
! Отговори
нн преди 4 години
Нинова беснее че не стана нейната. От нейните уста само критика на управляващите, дали е права иле и не е, винаги ще беснее от злоба. Не е важно добро ли е или не е, важно е да плюе и да се сомовеличае, колко е умна каузата на БСП.
42
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова казва истината, но много хора не искат да я признаят. Причините са ясни - когато си на яслата не искаш да ти дръпнат паничката, а с какви трохи са те залъгали няма значение. Малко са онези, които не чакат някоя партия да им подхвърли подаяния и точно затова нищо не се променя.
41
19
 
18
 
! Отговори
Още Един преди 4 години
Казаното от Нинова е вярно. ГЕРБ лъже, винаги е лъгал и пак ще излъже.
40
3
 
17
 
! Отговори
радост преди 4 години
Слави Чалгата се изгуби напоследък.Роската също.
39
15
 
18
 
! Отговори
Вили преди 4 години
А бе миндо,стига си разпространявала вредни мнения,няма такова нещо.Губели доверие изобщо не е верно това,яд ви .е ГЕРБ ви отне възможнастта да говорите с Путин за да се намърдат фирмите ви в енергетиката и да то.ат държавата,просто умирате от яд,ще се изядете през гърба като змия която се самоизяжда запо.вайки от опашката и накрая умира.П.оста.ка,немога да те слушам и гледам,ОТВРЪТ!!!!!!!Много ви е яд нали ,дето каза С.Данаилов боли ,много боли.Не разбрахте ли ,Б.Б може да работи и с Русия.
38
7
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
До Патриотаха ще се скъса да мачка само гледай
37
18
 
21
 
! Отговори
Ninowa, преди 4 години
Досега се въздържах да го казвам, но ти наиситна си била нетърпима! Невъзможно е да бъдеш толкова двойнствена и в семейството да се държиш нормално. Явно синът ти няма да се върне тук. Всяка твоя дума е кавгаджийска, интригантска,негативна и заяждяща се оценка.( вероятно и съпартийците ти го разбират).И както виждаш, не казвам нищо за съпругът ти.Но... думите са БУМЕРАНГ.... или "аберцио иктус"...ще се върнат при теб.
36
12
 
13
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
смърт на статуквото да живее статуквото тва е логиката на нинова
35
13
 
18
 
! Отговори
Мънго Джери преди 4 години
По отнощение лъженето просто комунистите нямат равни! Независимо че Б.Борисов и компания са се пръкнали от тях има още много да учат. Но той, трябва да му се признае е много способен ученик!
34
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво "хвърляне напрах в очите на хората" ма Корне?Как би могъл някой да лъготи повече от теб? И да е по-нагъл?Излишно се вълнуваш. По тези две направления ти нямаш равен, всички могат само да се учат от теб!
33
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ни занимавате с пленумите на тези капиталисти. Кой се интересува от тях? Никой! Не стига че са нагли, крадливи и лъжливи, ами ни занимават със себе си. Да се събират, да си говорят глупости, но нека знаят, че каквото и да правят, те никога, ама никога няма да спечелят избори. Особено с тая к.р.а.в.а начело. Тя е отврат. Повръща ме се от нея.
32
20
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Мачкай герберската хунтата ,Корни!
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В час пик в градския транспорт: Господине, какво правите отгоре ми? Ами навалица, госпожо, какво да правя Ами направете нещо, де!