Прозренията на Нинова: ГЕРБ хвърля прах в очите на хората!

Губели подкрепа, отказали се от предизборните си обещания..
78

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Предложението на ГЕРБ за въвеждане на мажоритарния вот не се прави от правителството, защото ще се разпадне преди да е заработило. Това обвинение отправи червената шефка Корнелия Нинова на пленума на БСП, съобщи "Фокус“.

Още по темата

Нинова заяви, че на въпрос защо го правят като знаят рисковете за държавното устройство и представителната власт отговорът на ГЕРБ е: "Защото няма да мине“.

"Целта е да се хвърли прах в очите на хората, но не и да се реализира волята на над 2 млн. души“, коментира Нинова.

Според нея Обединени патриоти не биха го подкрепили, защото ще останат извън парламента.

Лидерът на БСП заяви, че пленумът на партията има позиция по референдума на Слави Трифонов от 6 ноември 2016 г. Тя обясни, че БСП подкрепя въвеждането на смесена избирателна система и уточни, че с решението се предлага на държавните институции, на специалистите да се включат в обсъждането и разработването на проект за такава избирателна система. По думите в тогавашното решение на Националния съвет БСП призовава политическите сили за разумно отношение.

Тя предложи Националният съвет да разработи промени в закона за въвеждане на мажоритарно смесена система, което да бъде обсъдено между парламентарната група и пленумa.

Въпреки подаваните оставки и спечелването на изборите, парламентарната подкрепа за политиките на ГЕРБ намалява, каза още соцлидерката.

Тя припомни, че кабинетът на правителството "Борисов“ 1 е било избрано със 162 гласа "за“ и 77 "против“, "Борисов“ 2 със 136 гласа "за“ и 97 - „против“, а кабинетът "Борисов“ 3 е избран със 133 гласа "за“ и 100 „против“.

"Сериозната отлика на сегашния кабинет „Борисов“ 3 спрямо предходните е включването на националистически партии в състава му“, коментира Нинова и припомни, че когато "Атака“ е подкрепяла отделни решения на правителство на БСП това е било представяно като огромен проблем и отстъпление от демократични принципи.

"В предизборната кампания за парламентарните избори 2017 представители на ЕНП, политическото семейство на ГЕРБ, определиха нас БСП като популистка партия и призоваха българските граждани да не ни допускат във властта“, заяви лидерът на БСП.

"ГЕРБ внушиха, че БСП ще отклони България от европейския й път. Днес те официално си партнират с националистически партии, които настояваха за излизане от членството на ЕС и НАТО“, посочи Нинова и подчерта, че днес ЕНП приема това безрезервно.

По думите й тези двойни стандарти показват само едно – не са важни принципите на демокрацията, нито европейските ценности, а властта.

"Най-важно е, че двете партии се отказаха от предизборните си обещания“, коментира Нинова и подчерта, че няма друго правителство, което толкова бързо, по-малко от месец след изборите, да е подменило вота на гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АТАКИСТКато говорим за кухи личности как можем да пропусни шизофрениците от Атака? :)
9
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не и остана друго освен блещи жалостно и безпомощно.
8
5
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Другарки Нинова, да умееш, да хвърляш прах в очите на хората също е изкуство.Бате Бойко ги умее по-добре от теб тези работи. Факт !
7
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таз горката вече я съжалявам...
6
10
 
22
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ДА ДОПЪЛНЯ НИНОВА - ХВЪРЛЯЙКИ ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА ГЕРБ КРАДЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО ОТ САНИРАНЕ, МАГИСТРАЛИ, ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ, ОТ ЕВРОФОНДОВЕ, ОТ КТБ И ИЗОБЩО ОТ ВСИЧКИ ПОСОКИ!
5
1
 
26
 
! Отговори
extremist преди 6 години
240 БАНДИТА ЗА ПАНДИЗА
4
4
 
24
 
! Отговори
Надя Николова преди 6 години
До голямо прозрение е стигнала госпожата.Човек ще си каже,че е открила топлата вода,или че е летяла до Марс,или че дори е открила лек против някоя коварна болест.Сякаш всички останали имат пясък вместо мозък.И сякаш тя е различна от него.Фактите обаче сочат едно-и тя се е нагушила от далаверите,а какно са го казали хората : "Гладен на сит не вярва."
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жо Нинова, не ГЕРБ ви е проблемът, а хората, за които говорите.Ако българското общество беше морално, нямаше всеки да присвоява според възможностите си.Обществото е звяр, който независимо от стойността на отделния индивид, се дресира като звяр, а по-мъдри и по-успешни лидери са го казали:Хляб и зрелище- като това естествено не е цялата истината.Звярът се опитомява със здрава ръка, г-жо Нинова, а най-здравите ръце са тези на страха и глада.
2
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази лъжлива госпожа, защо не си гледа работата. Да си гледа милионерите от БСП и да не се занимава с ГЕРБ. Народът си каза думата-не иска комунисти да го управляват. Сега и завинаги. Преди изборите се повярва, че ще бъде миистър-председател. Да, но не! Даже им се провали софрата, голямото ядене. Приседна им.
1
22
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ни интересува мнението на червените крадци и съветски слуги