Волен доволен: Азбуката от Македония? Поне не е от Ленин...

Всеки път, когато има изкривяване на историческите факти, трябва да се реагира
25 май 2017 17:15,
140
Волен доволен: Азбуката от Македония? Поне не е от Ленин...
Снимка: архив, Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров направи "бележка" на изказването на руския президент Владимир Путин, че славянската писменост е дошла от македонските земи.

Още по темата

Той изрази задоволство от реакцията на българската държава и коментира шеговито изказването на Путин: "Явно има напредък, едно време учеха, че Ленин е измислил азбуката, сега вече идва от в македонските земи". 

Сидеров направи уточнението, че "македонските земи" не е държава.

"Македонските, тракийските и добруджанските земи са били част от България", каза лидерът на "Атака".  

Сидеров и депутатите от Обединените патриоти поискаха, както се реагира на изказването на Путин, така да се реагира във всички посоки. 

Той припомни претенциите на Турция, както и изказвания на евродепутати, че в България има македонско малцинство. 

"Трябва да се реагира и по отношение на справочника на ЦРУ, и Държавния департамент, където продължават да пишат, че има македонски малцинства", каза още Волен Сидеров.

Той призова да бъде създадена държавна стратегия на правителството, в която българската история да се представя точно и коректно. Според него всеки път, когато има изкривяване на фактите, държавата трябва да реагира според стратегията.

Лидерът на "Атака" коментира и избора на Валери Симеонов начело на Съвета по етническите въпроси в кабинета.  

"Валери Симеонов трябва да бъде оставен намира поне известно време, за да се убедите, че той е деен човек, който иска и ще свърши неща, полезни за обществото", каза Сидеров.  

Той призова да не се гледа толкова изказа на Симеонов.   

"Спомняте си, че тук имаше последовател на високия наратив, г-н Местан. Какво направи той? Партия, подкрепяна от Турция. Да съдим по делата", призова още лидерът на "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
цър вулан
60
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 58Ми те не са българи, те са били византийци... не мога да разбера как може да има хора които си мислят, че Кирил и Методий са българи. Или не знаете историята или сте чели нещо не както трябва
59
2
 
8
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Всички помним как тоя получи диплом за висше богословско образование -със скандал ! Така че,не интересува мнението на илитерат...
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и Калинка го изостави този предател
57
2
 
3
 
! Отговори
антички хроники преди 6 години
лето Исподне енто от Сътворението на Марс:...когато Сандю тръгна да създава азбукята на Ленин, се спъна в Ъ-то, метна српската пушурка по тейко си СамОила и отпраши при слоновете да шльока подир Миаля, като остави братчед си "татарина" да се мучи над Кирилицата в Божия угода...
56
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
""Лидерът на партията, Лютви Местан, цитира и руския академик Дмитрий Сергеевич Лихачов, който пише, че плътта на българската държава е създадена от хан Аспарух, а духът й - от Кирил и Методий."С исторически и научно некоректната си теза Путин посяга точно на културния код на българския народ и това е много по-опасно от случаите на косвена или пряка намеса във вътрешните работи на страната ни", пише Местан.""КОЙ ПО ДОБРЕ Е ЗАЩИТИЛ БЪЛГАРСКОТО???Местан-плюсСидеров-минус
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Волен гледа се едно е глътнал работещ дрон
54
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи за невежите герберасти повтарям. Македония има три части - на първо място Вардарска с център Скопие, стар център Охрид, на второ Егейска - с център Солун и на трето - Пиринска с център Благоевград, оригинално название Горна Джумая (Турска провинция).Та Путин е казал, че азбуката е донесена в Русия от македонска земя, което е точно и вярно. Охрид се намира в Македония.Има ли още неразбрали ?...Преди беше Солун, но бърза справка и вече го заместихме с Охрид, че да пасне на Македония.
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е предател - гуменяк,, как се казва най долната част на обувката ,, подложка (лога) ли беше на български ? готов е и майка си да продаде за власт ,, гледам целува се с Б....Б и Цв.ц и език пуска даже продажното
52
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващия пьт сидера като му кихнат руснаците друго ще говори! То не че сега нещо защитити Бьлгария ама!
51
3
 
9
 
! Отговори
анти преди 6 години
и тоя с дрогиран луднал поглед
50
3
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Жужето Пътев добре ви набута!Пусна ви фишека защото знае че всичките ни политици са Ташунковци и са чели Винету!Солун тогава е бил Византия братята са били ромеи има непотвърдена хипотеза че майка и е била с български корени.Българският език научили от пазара в Соун.Те написват азбука за Българският език по това време основен славянски език.Благодарение на него руснаците,поляците,чехите,сърбите,хърватите и т.н.т говорят!
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има спорове защото османците в съглашение с гърците изгарят библиотеката в Търново след екзекуцията на Патриарх Ефтимий. Сега щяхме да имаме безспорни доказателства.
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Кирил и Методий до сега съм срещал все "македонските братя", а не българските братя :-) :-) :-) :-)
47
3
 
5
 
! Отговори
йкк преди 6 години
няма нищо нето4но в думите на путин!! но тука предпо4етоха да се застраховат! я да беше нещо от сащ ,,,,,,щяха само да мижат като преяли котенца нашите уж политици!!!!
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То, в интерес на истината, днес т.нар. македонски земи влизат в пределите на три държави- Македония, България и Гърция!...То в интерес на истината е важно в пределите на коя държава са влизали ТОГАВА....Иначе е ясно, че за русофилките няма никакъв проблем в казаното от идола им.По тази логика можеше да каже и европейски и балкански земи, но истината е БЪЛГАРСКИ.
45
3
 
8
 
! Отговори
за 10 клас преди 6 години
Много комплекси в една малка държава.Всичко е дело на Византия.През 9 век пласира глаголицата и измисля езика на славяните в литературен вид,а през 11 вече пласира и гръцко унцилно писмо -кирилица. Но тогава сме били и една територия и държава,а нашите монаси са ходили из Руските васални княжества от името на империята.Трудно ли е да се асимилира незнам.
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахахааааа.... Еднокнижника! Мноо якоооо!!!!Шкембе войвода също!
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Недорабрали са самогерберските калинки и техните ***, защото без курсове за обучение не вдяват.
42
3
 
3
 
! Отговори
един там преди 6 години
До анонимен 38,То, в интерес на истината, днес т.нар. македонски земи влизат в пределите на три държави- Македония, България и Гърция! Така че аз не виждам нищо некоректно в изказването на Путин, с изключение на това, че в крайния си вариант за това време, кирилицата е оформена в Плиска!