Борисов вече се разсърди: Армията ни само изтребители ли е?!

Ще купуваме нов, когато сме готови, отсече премиерът
259

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Ще купуваме нов изтребител, когато станем готови. Това заяви Бойко Борисов пред журналисти по темата за модернизацията на армията ни.
Още по темата

"Тази армия само от изтребители ли се състои? Преди една година президентът Радев като командващ на ВВС казваше, че МиГ-овете трябва да се ремонтират, защото могат да карат до 28-а година. Нали това са негови думи? Затова тогава, изпълнявайки неговите желания, разчитайки на неговата най-висока компетентност в тази тема, одържавихме миналия петък "Авионамс", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че ще бъдат вложени още 15 млн. лв. в завода "да го дооборудваме и да може всякакви ремонти на МиГ-29 и Су и на хеликоптерите ни да бъдат правени там".

"Когато всичко това завърши, а това са десетки милиони, още военният министър не ми е докладвал как така за 1 месец толкова бързо избраха "Грипен", след като бяха сменени всички военни експерти", заяви Борисов.

В отговор на въпрос в Брюксел вчера за възможно преразглеждане от правителството на проекти за модернизация на Въоръжените сили, президентът Румен Радев беше категоричен, че ежедневната смяна на позиции и приоритети не работи в интерес на сигурността на България.

"Има решение на парламента и когато тези решения се подкопават от други институции, това означава, че подкопаваме изобщо институционалността в България. Очаквам наистина сериозен дебат по тези важни теми", заяви държавният глава.

Днес Борисов коментира, че вместо да се създава някакво напрежение,"правилното е да се съберем и да кажем, че разполагаме с толкова пари и до 2023 г. трябва да ги вложим в техника". Премиерът каза, че е чувал президента за всичко да говори, че трябва да се повишат възнагражденията.

"Освен това, ген. Боцев казва, че сухопътните войски са в окаяно състояние и за тях трябва. Адмиралите казват, че нямат кораби и ги заливат с бетон, за да не потъват подовете. И за тях трябва", посочи Борисов.

По думите му тези неща ще бъдат обсъдени на предстоящия КСНС във вторник. Според него обаче "самолетът не е най-важното в една армия, а сухопътните сили". Борисов посочи още, че за военните трябват милиарди и трябва да се каже кое се спира и "всички да понесат отговорност за това".

Според премиера "самолетите трябва да са последни".

Бойко Борисов инспектира новата сграда на Софийския районен съд. Той посочи, че обществото очаква справедливост от магистратите.

Премиерът каза още, че те са сред най-интелигентните хора и за него е най-важно да седнат и да работят в полза на обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
14
 
! Отговори
zeus преди 6 години
До бай хНе си прав, старите Миг-ове по нищо не отстъпват на старите Ф-16 ако им се направи основен ремонт и се оборудват по стандартите на НАТО. Лошото е, че това може да стане само при производителя.
7
3
 
25
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Да преведем за неразбралите:Ще купува/те/ме това,което хамерика ви разреши-го.но да е,от америка да е,може и с коричка отгоре,понеже не прясно.Те така.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парламентарна република?
5
8
 
36
 
! Отговори
ужас преди 6 години
Купувайте ръждивите Фъ16 и да се свършва мъката.
4
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей,няма да го ядосвате да вдигне кръвното.Този човек е стихийно бедствие за България!
3
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама дръпнете още заеми, бе, Бойче, какво чакате, да мине председателството за да не се издразнят хората и да не направят проблем пред чужденците ли?
2
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо закривайте тази "държава" няма смисъл...
1
5
 
49
 
! Отговори
zeus преди 6 години
От цялата работа стана ясно, че Баце не иска да купи Грипен, понеже не са му заповядали това, ама ако купи дъpтите ф-ки може и бързо да си замине да полива магнолиите :)