Борисов: На камерите намаляват и после газ! Защо има табела?!

Премиерът зове обществото да застане срещу "войната по пътищата"
157
Борисов: На камерите намаляват и после газ! Защо има табела?!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова цялото общество да поведе битка с войната по пътищата за година-две, защото "гинем всички".

Още по темата
По думите му всеки има загинал близък в пътнотранспортно произшествие и става дума за човешки съдби.

Борисов каза в Пловдив, че се работи много активно по законови промени в тази връзка, които се надява парламентарната група на ГЕРБ да одобри до петнадесетина дни.

"Те са по една дума, по едно изречение, което след това шиканира целия процес или дава възможност да се нарушава законът по безобразен начин и накрая глоба 20 лв., 30 лв.“, каза Борисов. В събота той свика част от министрите на извънредно заседание във връзка с катастрофите по пътищата.

Премиерът даде пример, че в закона пише, че кръвните проби трябва да се вземат от лекар. В болница обаче те се вземат от сестрите, което е основание глобите да падат в съда.

"Наредбата за наркотичните вещества, която е сигурно от седемдесетте години, е готова, пратена е до Прокуратурата, до петък са казали, че ще дадат становище", обясни Борисов.

"Много е демократично, други казват - за правата на човека, но това е абсолютна глупост – табела "Има камера". И там всички намаляват, минават на камерата и газ! Е, защо трябва да има табела да ги предупреждава, нали целта е да караш през целия маршурт така и да спазват знаците", коментира още той.

Премиерът съобщи, че Пловдив ще получи 20 млн. лв. във връзка с инициативата "Европейска столица на културата 2019".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: пловдивБойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само Шампиона по тенис ще намали катастрофите.
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
61, пример, пътя Шумен - Русе, от няколко години го разшириха, но на няколко места, където пътя става три ленти, в началото им има знак за забранено изпреварването, точно на лентите, които са разрешени, а по правилник, трябва да се съобразяваш със знака, т.е. тръгнеш ли да изпреварваш си в нарушение.
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кортежите на управленците спазват ли закона за движение по пътищата,когато те започнат да спазват закона тогава работата ще тръгне към добро!
51
0
 
11
 
! Отговори
:) преди 6 години
Колко болен мозък трябва си и да мислиш че това ще реши проблемите! Да вземат малко да шофират в Европа но не като им возят лойестия *** с лампичките. В Бугаристан проблемите няма да се решат ако искат дори да ни забранят да шофираме въобще. Писнало ми е да коментирам глупостите им и да не искат да решат проблема
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма част от знаците по пътищата са изгубили своето значение.А повечето от ограниченията са направени за катаджийте да изкарат по някой лев.
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
59, ще промениш българският шофьор, а турския или румънския? Нарича се превенция, никой не е безгрешен, но има и такива дето се имат за такива, явно не са били в казарма.
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На простия шофьор все друг му е виновен.Пътища, знаци, фарове, закони ... а той самия все е невинен ;)Само промяна в поведението ще генерира промяна в броя на катастрофите.Но никой не иска да се промени, защото се мислим за много велики и умни, а явно това изобщо не е така.
47
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
Днес карам по Южната дъга на Околовръстното с разрешената скорост от 80 км/ч. САМО аз и ЕДИН валяк ;) Другите.......... ЛЕТЯТ!?!?!
46
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искате да няма знак, хубаво, като така сте решили, НО първо на първокласен път с ограничение 90, не трябва да има други ограничения на скоростта, така както на магистралата не трябва да има друго, освен 140! Ако стане така, стойте колкото искате с камерите, а да, и ако ПТС не може да се движи с тази скорост, то то няма място на тия пътища, естествено да има и изключение за камионите, които могат да се движат и по магистралите.
45
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България не е имало по-немощен и импотентен управник от Бойко. Измисля си проблеми, защото не може да реши истинските проблеми. Това ли е определящо за бъдещето на нацията.... джигитите по пътищата? Ами реформите в съдебната система, в здравната система, в образованието? Какво ще се направи по тези направления? Енергетиката е в клинична смърт. ТЕЦ-овете са застрашени от новите евродирективи и Бойко НЕ повдига дори и въпрос за тях. Какво следва от тук на татък ГЕРБ?
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
краде милиард и говори общи приказки, идола на всеки българин - голям е
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да махнат знаците ама да се забрани и на полицаите да работят с пари. Само да седят където искат и да снимат и директно по пощата глобата. Да няма изнудване и "ама сега какво правим". Трябва да има закони, но при нас винаги всеки ги интерпретира в негова полза.
42
1
 
6
 
! Отговори
смисъл преди 6 години
Смисълът на знака е да намалиш пред участък с повишена концентрация на ПТП. Сега просто някой ще седи на четири ленти отсечка и ще се събира пари.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаме най скапаните пътища.
40
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
До тотиЗащото караш по талибански пътища.
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има знак за да не чакалят гладни хиени-полицаи на места, където липсват маркировка и обозначения..
38
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 6 години
Краде.ц и ***
37
2
 
11
 
! Отговори
тоти преди 6 години
Ама ха да видим ЗАЩО ИМА КАМЕРА И ОГРАНИЧЕНИЕ 60км НА ПРАВ РАВЕН ПЪТ ИЗВ.НАС.МЯСТО..??? ЯСМО ЗА ДА СИ ЛАПАТ ОБЩИНИТЕ .
36
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 6 години
***!
35
10
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Разбира се, че Борисов контролира всички министерства... - така е редно - все пак носи отговорност... - и не случайно народът му гласува доверие за трети, пореден път...