Кой ходи и кой не с Радев при папата? Президентът отвръща

"Дондуков" 2 твърди, че Ватиканът имал изисквания за състава на делегацията
31 май 2017 20:15,
93
Кой ходи и кой не с Радев при папата? Президентът отвръща
Снимка: архив БТА

Напрежението около състава на делегацията, която президентът Румен Радев заведе на аудиенция при папата, не стихва. Днес в споровете по темата се включи и държавният глава.

Преди дни той бе обвинен от Западноевропейския митрополит Антоний, че не е включил в делегацията духовни лица. Вчера Дядо Антоний цитира коментар на "Дондуков"2, че от Ватикана поискали само светски лица. 

Западноевропейския митрополит включи в спора и папския нунций у нас Монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари. Дядо Антоний проведе среща с него, след която обяви, че представителят на папата е декларирал, че не Ватиканът решава кой да е в държавните делегации, приети от папата.

Още по темата

Своето становище по въпроса днес публикува и президентската администрация.

В него се казва, че на 20 януари с открита грама посолството ни при Светия престол са били изпратени протоколните изисквания за състава на българската делегация за аудиенцията при папа Франциск на 26 май т.г.

"Съгласно тези изисквания "в делегацията за срещата с папата могат да участват само висши държавни, правителствени и парламентарни представители от директор на дирекция нагоре…", цитират от "Дондуков 2". Оттам допълват, че твърденията, че администрацията на българския държавен глава нарочно не е допуснала представител на Българската православна църква на аудиенцията с папа Франциск са "напълно несъстоятелни".

От президентството уверяват, че Румен Радев се отнася с дълбоко уважение и отстоява позицията за диалог и съвместна работа с традиционните вероизповедания в България и особено с Българската православна църква.

От "Дондуков" 2 напомнят и че първата среща на Радев като президент е била с патриарх Неофит.

Държавният глава ще продължи да работи заедно с Българската православна църква в подкрепа на общата им мисия за просперитета на българския народ, завършва съобщението.

Радев бе на аудиенция при папата на 26 май, а в делегацията с него бяха съпругата му Десислава, вицепремиерите Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева, зам.-шефът на парламента Веселин Марешки, министърът на културата Боил Банов, актьорите Цветана Манева, Мариус Донкин, ректори на висши училища и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
5
 
! Отговори
dnes.бг преди 6 години
Малиииии
29
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно основният проблем в тая държава е, че сегашният президент не бил взел попа със себе си, а не че бившият президент възпрепятства разкриването на обира на държавата.
28
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев най нагло излъга ,че Ватикана е пожелал среща само със светски личности,ЛЬОТЧИКА вкара държавата във поредния срамен скандал,дори и така да е какво светско има във Марешки който днес по примера на ИДИЛ призова гейовете да ги хвърляме от покривите на сградите,аз не виждам нищо светско нищо човешко във тази про руска мутра.Една банда кремълски слуги начело със лицето-президента работят за съботажа на председателството на България на ЕС.Цацаров е във МАСКВА на инструктаж
27
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешното генералче, назначено за преЦедент на България от москва пак се изказа неподготвен. Такъв ли преЦедент искаме да е официално лице на България...смешно ***, измислено генералче, държащо се за полата на жена си
26
8
 
10
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Оф, този Радев само с някакви абстрактни проблеми са занимава! Бойко Борисов директно раздава пари на хората - на учителите даде, на пенсионерите всяка година им дава, на полицаите даде, на строителните фирми, а оттам и на работниците в тях, сега ще даде и на военните... На всички иска да даде и щом има пари, ще им даде! Бойко Борисов решава реалните проблеми на хората! А този Радев - кого взел със себе си на екскурзия в Италия, кого не взел. И само с това се занимава!
25
2
 
2
 
! Отговори
до ре преди 6 години
Христо Лука Матанов който пише учебници и фалшифицира историята също е турчин на сметка на Анкара.Бойко Василев също в панорама.
24
3
 
3
 
! Отговори
ф преди 6 години
Горан Благоев също е турчин .
23
2
 
4
 
! Отговори
логично преди 6 години
Значи и Антоний е турско ***,щом прави скандал и замесва папата. А за дядо Николай вярно ли ,че е турски шпионин .
22
6
 
10
 
! Отговори
Анализ преди 6 години
Отново наблюдаваме как президентът Радев е принуден да премине в отбранителна позиция, опитвайки се да прикрие последиците от грешките, които прави. За съжаление, тази политика вреди на България, а в същото време не помага особено много на рейтинга на президентът Радев. Остава ни да се надяваме, че скоро той ще осъзнае това и ще предприеме по-правилни стратегии!
21
0
 
9
 
! Отговори
да знаете преди 6 години
Сидеров вярващ ,жена без брак има син от него .По случайност е приятелка на бившия му доведен син .Този човек е за анатема ........Минава Доган по злина. Дано ББ го оправи ,но и той не е стока. Добре,че сме на дистанционно от МВФ.
20
6
 
8
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Кой ще бъде във президентската визита не е лъжица за устите на медиите и крайно време е да престанат да ровят където не им е работата и да си измислят теми и скандали от които да подхранват жалкото си и никому ненужно съществуване...Време е и институциите да престанат да се обясняват за всеки скалъпен скандал и да пазят достойнството си ! Един път месечно да правят пресконференция за журналисти.Така ще отговарят по един път на всеки въпрос а не както сега по няколко пъти за различни медии.
19
0
 
3
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Тя нашата БПЦ половината е вербувана от Анкара.Все пак Вселенския всяка сутрин си пие кафето с валията в Стамбул .Абе скапана държава и турски мекерета навсякъде.*** ще ги познаете лесно като много плюят католиците.Вацев,Иво Христов,Сидеров ......
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кога ли марешки си е мислил, че ще бъде на сантиметри от лявата страна на папата. ? :))
17
0
 
3
 
! Отговори
да преди 6 години
Абе знаех си аз щом мрази така папата и рицарите турчин ще да е.Познавам няколко търци много мразят Ватикана.Мерси за инфото ,повече няма да му вярвам . Ама как се прави на някакъв православен,а то ........То затова и в Църквата не му вярваха .
16
2
 
6
 
! Отговори
Ахинора преди 6 години
Някой който стои по-редовно във форума може ли да напомни какво направи президента след изказването на Путин на 24 Май. Щото аз не можах да го прочета. Само четох че *** виждала скрит смисъл ама не можела да го разбере и после някой покани Путин за 3 Март чак догодина.Аз Ви предлагам да му спретнем едно посрещане: "Ходи си в Москва!"
15
0
 
9
 
! Отговори
ДО 12 преди 6 години
Само ти не знаеш - Волен Сидеров е мюсюлманин от Ямбол , роден от смесен брак между ром и туркиня . Това не го ли знаеш ? Има Нет .
14
5
 
9
 
! Отговори
да помислим преди 6 години
По голям турчин от Бойко няма.Все там го влече да пие кафе .Изхарчи парите на Бг за магистрали до Турция.
13
2
 
4
 
! Отговори
Спомени от ДСБ преди 6 години
Е нали са против ДПС? Уж де,незнам.То костовистите българи ли са също питам.Тоя Радан си е чист *** .
12
0
 
11
 
! Отговори
Историк преди 6 години
Корекция:Нашето Президентство идва от земите на Княз Александър Дондуков - Корсаков !!!за справка: виж Адреса на Президентството
11
3
 
5
 
! Отговори
аз преди 6 години
Абе какви ти свещеници! Те до един са десари! Важното е,че преподобна Десислава е била там!