Борисов лично сезирал Цацаров за миньорите от "Оброчище"

Премиерът разговарял днес с председателя на стачния комитет
4 юни 2017 16:24, Анисия Иванова
24
Борисов лично сезирал Цацаров за миньорите от "Оброчище"
Архив: Булфото

Премиерът Бойко Борисов разговаря днес с председателя на стачния комитет на миньорите от манганова мина "Оброчище", които от няколко дни протестират заради неспазване на колективния трудов договор от страна на концесионера, съобщиха от ГЕРБ.

Премиерът се е ангажирал лично да бъде анализиран юридически концесионния договор от работна група на Министерството на енергетиката, а утре на място да пристигне представител на министерството, който да уточни ситуацията с протестиращите миньори.

Още по темата

Те настояват за изпълнение на колективния трудов договор, който предвижда редовно изплащане на заплатите им, осигуряване на топла храна или на ваучери, осигуряване на работно облекло или, ако неизпълнението продължи, разваляне на концесионния договор, се припомня в прессъобщението.

Народният представител Живко Мартинов е ангажирал и председателя на правната комисия в НС Данаил Кирилов за анализ на концесионния договор, както и министъра на енергетиката Теменужка Петкова, за да се помогне на миньорите.

Междувременно е станало известно, че премиерът лично е сезирал главния прокурор Сотир Цацаров, който от своя страна е ангажирал окръжния прокурор на Добрич, както и икономическа полиция за разследване на случая, се посочва в прессъобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.