Много закони = слаба държава? А депутатите "бълват" закони!

Герджиков: Слабата законодателна система води отлив на инвеститори
6 юни 2017 10:45, Боряна Павлова
25

2696 гледания   |  Още видео
Каква работа свършиха депутатите за 1 месец, откакто са в парламента? Според Огнян Герджиков не е необходимо те постоянно да "бълват закони".

"Колкото повече закони бълва парламентът, толкова по-слабо работи държавата, тъй като законодателството има нужда от стабилност. Ние сме изключително нестабилни, непредвидими в законодателната си част, което е страшен бич", заяви бившият служебен премиер пред Bulgaria ON AIR.

Герджиков смята още, че липсата на стабилна законодателна основа е причината да нямаме инвеститори в страната.

Политикът сподели виждането си, че, според него, съставът на парламента "буди не добри истини".

"Оказва се, че юристите в него се броят на пръсти, а Народното събрание е на първо място законодателен орган. Юристите са 21, а трябва да бъдат поне три пъти повече", категоричен бе Герджиков.

Освен това, бившият служебен премиер смята, че липсва равновесие и между половете в парламента.

"Жените са много по-малко от мъжете, а по-голямото присъствие на дами в пленарната зала е необходимо за спокойствието в парламента", настоя той.


25
Още от
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Държавата е крайно агресивна към хората дори казват,че България в момента е най-лошото място за живот в света благодарение на пожарникаря и Цоко пеленгатора дори в Ирак живеят по добре,а ние им опростихме 2 милиарда!хаха
22
0
 
12
 
! Отговори
_ преди 10 месеца
Проблемът не е, че няма достатъчно юристи вътре. Най-големите тъпотии в законите ни са творение на юристи без грам логическа мисъл. Проблемът е, че няма достатъчно честни и мислещи хора там...
21
0
 
6
 
! Отговори
extremist преди 10 месеца
ЗАКОНИТЕ ТУКАШНИ ЗА МЕН НЕ ВАЖАТ ! ЩЕ СИ СМЕНЯ МНЕНИЕТО И ДЕЙСТВИЯТА ТОГАВА КОГАТО ВИДЯ РЕАЛНО ДЕЙСТВАЩИ ЗАКОНИ В ЗАЩИТА НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА (ОБИКНОВЕННИЯ ГРАЖДАНИН - ГРЪБНАК НА ДЪРЖАТА)
20
0
 
21
 
! Отговори
отражение преди 10 месеца
Със съжаление го казвам, но българския парламент е отражение на българското общество - караници, празни приказки, нескопосано свършена работа, безнаказаност, кич, лъжци, крадци, калинки, луди...
19
0
 
10
 
! Отговори
extremist преди 10 месеца
"Оказва се, че юристите в него се броят на пръсти - МНОГО ЯСНО ; ТОКУ ВИЖ СЕ ПРАКНАЛИ ПОВЕЧЕ КАДЪРНИ ЮРИСТИ И ВЗЕМАТ ЧЕ ЗАДРАСКАТ 95% ОТ ТЪЙ НАР. "КОНСТИТУЦИЯ"....КАК ТОГАВА ЩЕ СЕ КРАДЕ ????
18
0
 
15
 
! Отговори
extremist преди 10 месеца
Колкото повече закони бълва парламентът, толкова по-слабо работи държавата, УВЕЛИЧАВАТ СЕ БЮРОКРАЦИЯТА И ЮРИДИЧЕСКИТЕ КАЗУСИ И ТОЛКОВА ПО-ЛЕСНО СТАВА ЗА 240-те КРАДЦИ В ПАРЛАМЕНТА ДА ОРГАНИЗИРАТ НЕДОКАЗУЕМИ ИЛИ ТРУДНО-ДОКАЗУЕМИ ГРАБЕЖИ НА ДЪРЖАВНО ИМУЩЕСТВО....
17
1
 
17
 
! Отговори
99 преди 10 месеца
Нямате инвеститори и няма и да имате,защото се смляхте да крадете! Всички на вън го знаят вече. Тук закони има само са бедните..
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Спазването и на най-лошият закон е по-добре от неспазването на най-добрият.
Закони много, ама другаде е заровено кучето.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Постоянно се говори за някакви закони, но ако реално се замислите, те не са от належащите за промяна и прием закони, а някакви от второстепенно значение, които даже много не засягат обществото, а важните закони никой не ги подхваща, защото не им е удобно и понеже от ТВ се бълват някакви приказки за закони, хората си мислят, че нещо се върши, а реално нищо не се получава. Даже става все по плачевно.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кога другарите ще започнат да приемат законите за които има оценка за въздествие върху обществото? Това трябваше да факт преди много години, но уви няма нито един закон с такава оценка все още. Как няма да с епроменят постоянно законите, като никой не им прави оценка преди д абъдат приети и после започват да си показват некадомислието.
13
2
 
4
 
! Отговори
До циник преди 10 месеца
И не само минуси :-)
12
0
 
7
 
! Отговори
Ала_Бала преди 10 месеца
до 7
Уважаеми, не използвай ника ми. Не съм привърженик на БСП, но Нинова все пак е кадър на Иван Костов. Цветанов е папконосец от 7 отдел на КДС.
11
1
 
21
 
! Отговори
ФИЛ преди 10 месеца
ИСКАМ САМО РАБОТЕЩИ ИНЕЗАВИСИМИ СЪД,ПРОКУРАТУРА И МЕДИИ. НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ, ИСКАМ 60 ДЕПУТАТА И 1лв. СУБСИДИИ.ИСКАМ ЕДНО ВИЦЕ НЕ 4, 8 МИНИСТЕРСТВА НЕ 17 С ОГРОМНИ РАЗДУТИ ЩАТОВЕ ЗА ПОСЛУШНИТЕ ТЪПИ И КРАДЛИВИ КАЛИНКИ
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До до 6

Пропусна да споменеш колко партии смени
9
6
 
6
 
! Отговори
Циник преди 10 месеца
Партийните тролчета слагат минуси!
На прав път съм!
Пхахаха
8
6
 
10
 
! Отговори
Циник преди 10 месеца
Ох милите депутати...много съм притеснен! Другаря Пеевски да не загуби "живо тегло", особено се притеснявам за другарите Сланинова, и Гергов - докато всеотдайно "оправят" България - да не занемарят милионите си!
7
8
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 10 месеца
Овчи, овчи, специално Нинова има 2 висши образования - икономика и право, завършени с отличен. Говори 4 чужди езици.
Докато Еднокнижника не може и да чете без да срича и не знае дори нормален български.
Учителят по челна стойка пък въобще не ми се коментира. Тъ-п, та дрънка.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Извинете, тоя не беше ли председател на НС? Вярно, по-кадърна партия беше, но вярно, по-корумпирана
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Такива ги избираме. Няма алтернатива, никой не иска да ги свали тия безмозъци
4
1
 
17
 
! Отговори
Ала_Бала преди 10 месеца
Това НС е пълно с неподготвени хора. Направо казано без политическа коректност - мутри и психопати! Такъв е матряла. Погледнете Цветанов - ръководител на най-голямата парламентарна група!