Панов иска прокуратурата вън от съдебната власт

Шефът на ВКС говори с Радев, обяви се за промени в Конституцията
Обновена: 6 юни 2017 18:25 | 6 юни 2017 18:25, Веселина Йорданова
18
Панов иска прокуратурата вън от съдебната власт
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов се обяви за изваждане на прокуратурата от съдебната власт и поставянето й като равно отдалечена институция. Това предложение той е направил на срещата с президента Румен Радев.

След разговора, продължил близо час, Панов коментира, че това може да стане след свикване на Велико народно събрание, за да бъде променена Конституцията, предаде БТА.

Лозан Панов смята, че изваждането на прокуратурата от съдебната власт е реално постижимо и че като институция, тя трябва да бъде равноотдалечена от трите власти.

Панов за пореден път каза, че съдебната реформа до момента е мимикрия и показателен за това е случаят "ЦУМ гейт".

Той коментира, че президентът е проявил разбиране по време на срещата и го уверил, че ще има срещи и с представители на Висшия съдебен съвет и с вицепремиера по съдебната реформа Екатерина Захариева.

Очаква се държавният глава да се срещне и с главния прокурор, срещата е насрочена за сряда от 11.00 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Прав,но преди 6 години
Е невъзможна промяната в момента,когато милиционерите управляват и в НС,и в МС и в Прокуратурата.Както и всякаква друга смислена реформа.
16
0
 
6
 
! Отговори
ПАНОВ Е ПРАВ! преди 6 години
ПРОКУРАТУРАТА МОЖЕ ДА ИСКА РАЗСЛЕДВАНЕ НА ВСИЧКО ...И ВСИЧКИ!/...друг е въпроса ---" КОЙ , ЩЕ РАЗСЛЕДВА".../ДРУГОТО Е -----"РУСКИ БОЛШЕВИЗЪМ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15
6
 
2
 
! Отговори
тт преди 6 години
*** панов прекалено си малък за да искаш изваждане на прокуратурата от съдебната власт ...не може да искаш отделно звено което да разследва главния прокурор , а да искаш прокуратурата да стане част от изпълнителната власт ...ако имаше логическа мисъл можеше да си зададеш противоречивия въпрос ...а кой ще разследва представители на изпълнителната власт ??
14
0
 
5
 
! Отговори
АМИ ПАНОВ Е ПРАВ ! преди 6 години
ВИЕ , КАКВО ТОЛКОВА СЕ ОЧУДВАТЕ ?!!!!НЕ МОЖЕ --ВСИЧКИ ДА СА В ЕДИН КЮП!!!!
13
1
 
5
 
! Отговори
ilian преди 6 години
Преди 9 ти септември 1944 г. в България главният прокурор е министъра на правосъдието. Така е в момента и Шатите
12
0
 
10
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Прокуратурата и така нареченото "следствие" Следствените служби трябваше отдавна да са вън от съдебната система. Над прокуратурата трябва да има граждански контрол и отговорност , когато повдигат безумни, поръчкови обвинения. А самия Лозан Панов първи трябва да си подаде оставката и да излезе от съдебната система последван от Цацаров. Тези хора просто ни направиха за смях, обръщайки личните си вражди в "махленски" скандал.
11
3
 
8
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Прокуратурата на България е пълен Та...ш...а>>>к и покровител на престъпниците!!! До голяма степен се отнася и за съда!!!
10
1
 
9
 
! Отговори
От дек на дек? преди 6 години
Прокуратурата вън и Бай Лисан, и той вън, и въпросът с реформата е решен .Така виждам нещата. Хем морално, хем разумно.
9
1
 
3
 
! Отговори
dp преди 6 години
А бе че прокурорите трябва да са просто адвокати на държавата го разбирам и намирам за правилно, сега както са непоклатими с години никой не може да ги притисне да свършат работа, това по легален начин де.Ама че трябва велико народно събрание за да стане това не са ли измислици - с цел именно да не стане, кой с всичкия си би искал такова безумие. Не става ли с 2/3-и мнозинство.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да вкарат прокуратурата в МВР, като разлседващи полицаи и без това има почти 50% недокомплект. Ще спестят и средства от магистратски заплати, нали икономия му е майката? А Цацката да го направят главен разследващ на ГДНП на 1200 лв. заплата и проблема е решен. :)
7
6
 
7
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 6 години
Това Неразумно говори разумно,но от своята камбанария. Я да си каже как го поставиха на този пост и слугува ли на някого,вместо да ни омайва с приказки от 1001 нощ.
6
6
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Където и да е прокуратурата, тя ще е функция на Държавността. Няма държава, няма Прокуратура... Същото е и със Съда... Същото е и с Избирателния закон... Нищо не се получава, просто защото имаме добри намерения, основа трябва.
5
4
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Тук не става въпрос кое е разумно, а дали е работа на този човечец с походка близка до този на Астролога, да се занимава с политика. Очевидни истини, казваха и Жорж Ганчев, и Яне Димката(той дори си взе жена от противния пол), Бареков, Велери Симеонов...
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно правилно!
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напротив, мястото на прокуратурата е в изпълнителната власт, да работи рамо до рамо с полицията и следствието за намиране на годни доказателства за осъждане на престъпниците. Прокурори и съдии не трябва да стоят заедно на една маса. За това Панов е прав.
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А още по добре е недоразумание като Панов да бъде вън от съдебната власт!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
6
 
18
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Това предложение на Панов е разумно и правилно.