300 хил. руснаци с BG имоти! 20 полета дневно от Русия за курортите ни

Москва поиска фериботна линия до българското Черноморие
201
300 хил. руснаци с BG имоти! 20 полета дневно от Русия за курортите ни
Снимка: БТА, архив

През това лято на летищата във Варна и Бургас ще пристигат ежедневно над 20 чартърни полета от Русия. Това каза днес посланикът на Руската федерация в България Анатолий Макаров, в обръщението си към участниците във Форума на побратимените български и руски градове, който се провежда в комплекс "Златни пясъци".

Дипломатът уточни, че през миналата година в нашата страна са почивали близо 600 хиляди негови сънародници. През настоящата се очаква броят им да нарастне с около 40 процента, предаде БТА.

Дипломатът посочи, че би било добре да бъде разработена фериботна линия между Русия и българското Черноморие. По думите му това ще даде възможност на сънародниците му да пристигат тук с личните си автомобили и да обикалят и вътрешността на страната. Макаров каза още, че би било хубаво да бъде открита и чартърна авиолиния между Самара и Варна. По думите му същото е валидно и за линии между руски градове и Пловдив, особено през зимата.

Макаров посочи още, че с българското министерство на туризма активно се обсъждат нови атрактивни маршрути за руските туристи. Акцент в разработването на проектите са културно-историческият, поклонническият и СПА-туризмът.

Министърът на туризма Николина Ангелкова допълни, че над 300 000 имота у нас, основно по Черноморието, са собственост на руски граждани. По думите й техните посещения не влизат в статистиката за броя на туристите от Федерацията, които са почивали в България.

Министърът каза, че предстои заедно с посланик Макаров да направят обиколка на Черноморието. Двамата ще разгледат и възможностите за детски лагери.

Има 62 двойки побратимени градове от България и Русия, посочи председателят на Националното сдружение на общините в България Гинка Чавдарова. По думите й този тип партньорство отваря врата за развитие на нови инициативи и обмен на добри управленски практики. Чавдарова посочи, че през последните 10 години туристическият характер на тези побратимявания е преодолян и отношенията са добили чисто прагматични измерения.

Според посланик Макаров тези партньорства помагат много за задълбочаване на цялостното сътрудничество между България и Русия. По думите му те са своеобразна народна дипломация, която помага двата народа да се сближават.

На срещата днес бяха подписани споразумения за сътрудничество между Павликени и Стародуб и Аврен и Гусь-Хрустальний. Домакинът на форума - Варна, удължи партньорствата си с Новосибирск и Новоросийск с по още пет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
5
 
! Отговори
Брокери преди 6 години
Защо цените на имотите са обявени в евро??? Нали сме в България и си взимаме мижавата заплатка в лв? Може би брокерите на недвижими имоти не ги еня за собствения си народ и се стремят да залапат богати чужденци! Е, затова повечето работещи младежи си живеят у мама и тате - защото няма как да си купят имот по ЕВРОпейски цени!!!
66
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало, от северозапада, ти скоро май не си стъпвал на черноморието да видиш пияни руснаци от 8 сутринта, ритащи келнери и държащи се като господари. Аз искам да видя на морето нормални туристи. Но твоите господари решиха, че черноморието ще бъде раздадено между техните мутри. За това и е такъв туризма. Каквито си поканиш - такъв е. И не ми се прави на турбо оригинален с ръката на сърцето. Може би първо си сложи мозък в манерката, а после си слагай ръка на сърцето. На руското си сърце!
65
5
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Фериботна линия имаше-Варна - Иличовск. Но имаше и икономика, и вървяха вагони със стока в двете посоки.А вие , които плюете по руснаците, я турете ръка на сърцето, и кажете, какви туристи бихте искали да имате всяко лято на морето? Пияни и дрогирани тийнейджъри, далеч от мама и тате, дошли на алкохолен туризъм, дъти мераклии за млада плът, пияни гамени,осакатяващи сервитьори и пускани веднага, щом напуснат България с присъда?Или семейства, инвестирали за години напред в имоти тук?
64
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
72, бабите и дедовците ти нямат пари за хляб, защото същите тези баби и дедовци лижеха задните части на руснаци и комунисти. Сега закономерно си плащат. И аз не ги жаля. И те ще ядеш дедовия!
63
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идеята на кремълският гном е да иницира в България референдум за излизане от ЕС и НАТО, за да може да няма повече никакви гаранции за териториална цялост. Тогава неговия добър приятел Ердоган ще започне операция за отделяне на част от България, а Русия ще поиска да окупира другата част на България като "гаранция", че няма да стане турска. И това е в ход. И става с предателската дейност на т.нар. президент, който е руски намесник в България. Толкова за патриотизма.
62
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Появят ли се руснаци ... т.нар. "български" патриоти изведнъж стават невероятни интернационалисти и отварят широко врати и задни части за руснаци. Мургавелката Симеонов онемява, а свинеподобната каракчанка изведнъж проговаря на руски. И о, чудеса! Само да се появи някой, който да не руснак, същите тези "патриоти" изкачат от храстите като роми нападащи влак със скрап и силно се бият в гърдите какви българи са. Жалки мижетурки. Ако обичайте, не се наричайте българи. Защото не сте. Вие сте руснаци.
61
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Скоро ще изкупят цяла България докато ние си плюем по форумите вместо да правим бизнес ""................Ти наистина ли вярваш, че руснаците които купуват имоти се занимават с бизнес ?До един са ченгета рекетьори близки до Путин чиято единствена функция е да пазят диктатурата, а за награда могат да вземат всеки бизнес или имот който си пожелаят.Руснаците в сегашния си вид са страшна зараза, смъртоносна чума
60
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Където стъпи руски турист другите туристи изчезват. После се появяват едни зелени човечета и се организира референдум. Нататък ви е познато.
59
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще им ядем ние на руснаците мазната хурка. Аз живея под наем в Германия в апартамент собственост на руснак и му плащам наем 1600 евро. Скоро ще изкупят цяла България докато ние си плюем по форумите вместо да правим бизнес.
58
5
 
4
 
! Отговори
дд преди 6 години
Предполагам знаете как се печели и завладява държава... не с сила а с копуване на земя ха честито да ви е !
57
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъкмо реших да ходя на Нашето море и вие ме отказахте с тази статия - сещам се за пяната рускиня ,която бъркаше с ръце в общата салата на олинклузива !
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SS ДИНАСТИЯRussische schweine може да си ги отглеждаш в къщи или да отидеш да живееш в тяхната ***.
55
7
 
3
 
! Отговори
дреме ми на швепса преди 6 години
До АнонименТогава са били под татарско робство и татарчетата са ги облагородявали,за да станат сега монголо-татари и защитници на измислените славяни.Турците изкупиха земеделските земи с подставени инвестиционни фондове ,а тези тъпуци се хвърлиха на бетона по морето.Кой е по далновиден и умен.
54
14
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ДОРИ БИЗНЕСМЕНИТЕ В РУСИЯ СА ГЛАДНИ КОКОШКИ ,НЕ КУПУВАТ АПАРТАМЕНТИ В ТЕНЕРИФЕ ИЛИ ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА ЗА 500 000 ЕВРО ,А КУПУВАТ АПАРТАМЕНТИ В БЪЛГАРИЯ ЗА 70 000 ЕВРО УЖ ЗАРАДИ БЛИЗОСТТА НА РУСКИЯ И БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК !ИЗЛАГАТ СЕ , ИЗЛАГАТ ПОНЯТИЕТО БИЗНЕСМЕН ! А ЗА ОБИКНОВЕНИЯ РУСНАК НЯМА КАКВО ДА ГОВОРИМ ,МИЗЕРИЯ ДО ДУПКА - В ЮТУБ НАПИШЕТЕ - ЖИЗНЬ В РОССИИ !ГЛЕДАЙТЕ КЛИПОВЕТЕ !
53
5
 
7
 
! Отговори
SS ДИНАСТИЯ преди 6 години
Еми и един милион да станат нямам нищо против руснаците като хора, бели и гостоприемни хора. Имам против само политика им. По- добре те да се нанасят отколкото турци.
52
9
 
7
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 6 години
При около 500 хиляди руски бежанци у нас сме се разтревожили за около 5 хиляди арабски.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До AnonymousРагин, ти ли си патриоте?!!
50
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По неприятни от руснаците са техните задунайски слуги, които се считат длъжни да целуват вечно руските *** и да им поднасят България на тепсия.
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че тя половината руска армия - "отпускари"...по кръстовете се познават от кое поделение са.
48
1
 
5
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Че то освен руснаци,друг купува ли?Като гледам няма опашки от желаещи...