Борисов: Освен безценен човешки живот загубихме и 50 млн. лв.

Толкова са коледните надбавки на пенсионерите, оцени премиерът
10 юни 2017 11:52, Елка Василева
429
Борисов: Освен безценен човешки живот загубихме и 50 млн. лв.
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Познавах лично Анастастов – прекрасен пилот. Това коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов във връзка с инцидента, станал по време на военно учение в Черно море, цитиран от „Фокус“.

Със своите действия до последно се е борил и е спасил живота на другите двама, каза Борисов и потвърди, че  загиналият кап. Георги Анастасов посмъртно ще бъде повишен в чин майор.

Още по темата

Купили сме възможно най-добрият хеликоптер в света, каза премиерът.

„Понеже застраховките не важат за военната техника, сме загубили и 50 млн. лв. вчера освен безценния човешки живот на един прекрасен летец. Но и 50 млн. лв. – колкото са коледните надбавки на пенсионерите“, заяви Борисов.

„Когато си говорим за такива скъпи играчки и хобита, трябва да преценяваме кое е най-важното, защото всяка сутрин показвате хора, които искате да им запълним дупките и да им ремонтираме пътищата. Другите показвате хора в неравностойно положение, които също поставят своите проблеми. Други поставят проблеми, свързани с пенсиите. Поели сме ангажимент към образованието за учителските заплати – физкултурните салони“, каза премиерът.

Говорейки за тези „огромни харчове за отбрана“, Борисов попита дали президентът Румен Радев е споменал във вчерашното си интервю, че „неговият шеф, ментор, или както се казва там, г-жа Корнелия Нинова беше единствената, която не подкрепи 2% за въоръжаване“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
21
 
4
 
! Отговори
Крюгер преди 6 години
Видяхме вчера хеликоптер да бръсне върховете на дърветата час преди да обръсне мачта на кораб... Абсолютна човешка грешка... Нещо, като *** газ на светофар от голф-3.Борисов е прав... Коледните добавки потънаха.
24
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
50 милиона колко са за герберската хунта? 10 метра магистрала.
23
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този път си изкопа сам гроба Тиква!
22
3
 
19
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Какво става с магистрала Хемус ? Черно Море ,нали се бориш с воината по пътищата?Пари ли няма отново ?Акцизи ли няма или плащаме на фотоволтаици?Здраве ,образование?Пак ти с..ха в гащите онези гадните к...ти.Да сбъркаш веднъж е случайност,два е глупост ,но трети е форма на мазохизъм.Съграждани защо си причинявате мъка и страдание сами като гласувахте за този?
21
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малееее...с това си изказване и тия пари, сега народа ще му разкатае фамилията на Сибанковския мутраген. бетер от рагин стана, бе Тиквата! Осъзнаваш ли какво направи?
20
2
 
42
 
! Отговори
около тепетата преди 6 години
Колко си ***... Колко си умствено ограничен... Как може в такъв момент да говориш за пари? Как може да казваш, че сме загубили пари колкото за.... едикво си...? Ти съвест нямаш ли? Що за низше същество си ти?
19
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това беше най-грозното нещо изречено от тоя *** Тиквата досега. Как ще говориш за пари при една такава човешка трагедия , бе ***?
18
0
 
33
 
! Отговори
Хаус преди 6 години
Кажете за увеличението на заплатите в Румъния с 200 % бее или за тва пуснахте стенограмата ? Никъде не се споменава защо ли?
17
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този само парите го интересуват! Като че ли са негови! Отврат!
16
2
 
36
 
! Отговори
попа преди 6 години
това е гавра с пилота и гавра с народа с всеки един от нас . живота на пилота трябва да лежи на Вашата съвест г-н Боко !
15
27
 
7
 
! Отговори
НЕ СЕ ПРАВЕТЕ преди 6 години
НА МНОГО ЧУВСТВИТЕЛНИ И СЪСТРАДАТЕЛНИ ! ПИЛОТЪТ ЗАГИНА ,ТОВА Е ЕДНО НА РЪКА ! ЛЕКА МУ ПРЪСТ !НО БЪЛГАРИЯ ЗАГУБИ И 50 000 000 ЛВ. ,КОИТО СЪЩО НЕ СА ЗА ПРЕНЕБРЕГВАНЕ ! КВО МИ СЕ ПРАВИТЕ ,ЧЕ ТЕЗИ 50 000 000 ЛВ. НЕ БИЛИ ВАЖНИ ,А БИЛ ВАЖЕН САМО ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ ! И ДВЕТЕ СА ВАЖНИ ! ЖАЛКО И ЗА ПИЛОТА И ЗА ХЕЛИКОПТЕРА ,КОЙТО Е ТОЛКОВА СКЪП ЗА ПЛИТКИТЕ НИ ДЖОБОВЕ !
14
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винету... има ли нещо неясно...
13
1
 
6
 
! Отговори
Ozit преди 6 години
50 miliona bg leva sa edna malka chast ot luksoznata izdrajka na nad 406 partii i debeli shembeta partizani bulgari, turci, romliani, armeni, evrei v rbg...luksozni automobili, garaji, poddrajka, jilista, mebeli, tok, kimatici, voda, telefon, internet, benzin, masla, komandirovki, diplomaticheski bg razkosh v rbg i chujbina, bezbroi maloumni ministerstva, ucheni, injeneri profesori, s mnogo dupki v glavite...samo dori klozetnata hartia na ms i ns...
12
42
 
5
 
! Отговори
PRAWILNO преди 6 години
Тук Борисов ми хареса - как може да се повери военна техника за десетки милиони долари на необучени пилоти . Още повече че ще трябва да плащаме пари на семейството на загиналия пилот от Данъците ни и парите за образование на децата ни .Ако трябва да се спре ВВС и ДАНС да влезе там , както стана в ДАИ за Купени Книжки .А за Заплатите на Пилотите не може да мечтае е Президента .
11
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега с какво ще вози Макарон до границата?
10
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даааа....! Дупките ни са запълнени, дори препълнени, на някои двете, на други трите...! Сити сме отвсякъде!!!
9
2
 
43
 
! Отговори
Б.Б. преди 6 години
Пенсионерите без надбавки и ще избиеме парите!
8
0
 
51
 
! Отговори
vah преди 6 години
Още колко такива случаи ще има в бъдеще никой не знае, но няма да са малко. Защото вие корумпираните политици окрадохте до кокал всички пари във всяко ведомство, и няма средства са нужния минимум дори. Този инцидент се дължи на липсата на летателни часове на пилота, а като нямащ практика няма как да бъдеш висок професионалист.
7
0
 
40
 
! Отговори
ПИЛОТИ БЕЗ ОПИТ преди 6 години
ПОВЕЧЕ ПОТ В СТРОЯ ,ПО-МАЛКО КРЪВ В БОЯ !ОТДЕЛЕТЕ СРЕДСТВА ЗА ДА МОГАТ ПИЛОТИТЕ ДА ЛЕТЯТ ПОВЕЧЕ И ДА НАТРУПВАТ ОПИТ !В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ СА ПИЛОТИ САМО НА ДОКУМЕНТ !
6
2
 
47
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Кукувица!Дано слон да му запуши всички дупки на тоя ***!