Борисов: Освен безценен човешки живот загубихме и 50 млн. лв.

Толкова са коледните надбавки на пенсионерите, оцени премиерът
10 юни 2017 11:52, Елка Василева
429
Борисов: Освен безценен човешки живот загубихме и 50 млн. лв.
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Познавах лично Анастастов – прекрасен пилот. Това коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов във връзка с инцидента, станал по време на военно учение в Черно море, цитиран от „Фокус“.

Със своите действия до последно се е борил и е спасил живота на другите двама, каза Борисов и потвърди, че  загиналият кап. Георги Анастасов посмъртно ще бъде повишен в чин майор.

Още по темата

Купили сме възможно най-добрият хеликоптер в света, каза премиерът.

„Понеже застраховките не важат за военната техника, сме загубили и 50 млн. лв. вчера освен безценния човешки живот на един прекрасен летец. Но и 50 млн. лв. – колкото са коледните надбавки на пенсионерите“, заяви Борисов.

„Когато си говорим за такива скъпи играчки и хобита, трябва да преценяваме кое е най-важното, защото всяка сутрин показвате хора, които искате да им запълним дупките и да им ремонтираме пътищата. Другите показвате хора в неравностойно положение, които също поставят своите проблеми. Други поставят проблеми, свързани с пенсиите. Поели сме ангажимент към образованието за учителските заплати – физкултурните салони“, каза премиерът.

Говорейки за тези „огромни харчове за отбрана“, Борисов попита дали президентът Румен Радев е споменал във вчерашното си интервю, че „неговият шеф, ментор, или както се казва там, г-жа Корнелия Нинова беше единствената, която не подкрепи 2% за въоръжаване“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За това слагайте пари в икономиката , рекламата и инфраструктурата. Като нямаш пари , не става да имаш скъпи играчки. Тука много реват за армия и казарма...Ама са бедняци. Първо трябва да имаш икономика , а после да купуваш техника и да обучаваш.
44
2
 
29
 
! Отговори
цветанов преди 6 години
срам и позор си Борисов и не само заради това си изказване,оставка
43
18
 
4
 
! Отговори
Големия пръст преди 6 години
Варненци видяха хеликоптер на ниска височина над горичките на канала... Човешка грешка. 50 милиона на 20 метра под водата. Радев иска още милиони за играчки на военните... Ами съберете си и си ги купете бре!
42
4
 
24
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Този човек не е добре с главата ! Какви пенсии,какви милиони ,бе ! Човек е загинал,човек ! Заради малоумната ви политика ! Ама за самолети няма-там трудно се краде ! А ,виж ,с асфалта-кражба колкото ти трябва...
41
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев, ти даже не осъзнаваш същността на проблема за тия думи, понеже си кух като гъбено семе. Църрвул скапан герберастки.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за момчето. 50-те милиона не са проблем. Тази Коледа без добавки за пенсионерите и готово.
39
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъжи за тези пари като че ли са лично негови:)Спокойно от общите пари са,народа ще го преглътне.Важното е твойте да се увеличават
38
0
 
16
 
! Отговори
около тепетата преди 6 години
до ЛЕКА МУ ПРЪСТКак се обезщетява майка за това че е загубила син? Как се обезщетява баща за това че е загубил син? А дете, че няма да види повече баща си? Би ли ми отговорил........?
37
2
 
19
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Добре го суче евреинът Бахур Бахар. Уж човешкият живот е безценен, обаче пак брои парите. Петдесет милиона са тва ей, а можеше да ги гушне, в,есто да купува бойна техника, толкова добра, че и тя пада като руската. Техниката си е техника, обзаведеш ли се с нея, винаги си на загуба. Иска пари, един път да я купиш, втори път, да я поддържаш, но най-важното -задкормилното устройство, няма как да го създадеш, ако си замине. само Господ може, но Той не ще. Не ще. Гледа те и не ще. Върви си, Борисов!
36
10
 
4
 
! Отговори
ПРЕДСТАВЕТЕ СИ преди 6 години
ЧЕ ГРЕШКАТА Е В ПИЛОТА ,А НЕ Е ТЕХНИЧЕСКА ГРЕШКА !И ВЪПРЕКИ ТОВА СЕМЕЙСТВОТО НА ПИЛОТА ЩЕ БЪДЕ ОБЕЗЩЕТЕНО ,ВЪПРЕКИ ЧЕ ПИЛОТЪТ Е ВИНОВЕН !ПАК ПИТАМ ,НАС КОЙ ЩЕ НИ ОБЕЗЩЕТИ ЗА ТЕЗИ 50 000 000 ЛВ. ?!ЛЕКА МУ ПРЪСТ НА ПИЛОТА И СЪОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ МУ !ПАК КАЗВАМ ,НЕ МЕ РАЗБИРАЙТЕ ПОГРЕШО !
35
1
 
19
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
не се коси баце ще дръпнеш още едно заемче за 20 милиарда и ще се оправят нещата
34
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подавай си оставката сам иначе ще има пак кръв по улиците, оллигофрен неземен!
33
0
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Така няма да се получи дайте да отидеме всички в Банкя и да научим този *** на обноски!
32
1
 
23
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Еничарите на султана ,нещо позицията да потвърждавате глупостите на лидера си само ви забиват.10години некадърник във властта ,е ние да не сме вечни,стига толкова да си ходи в САЩ да си почива.Оставка!
31
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сега кой ще му поиска оставката на тоя *** за тези думи? Рагин 2... Нямам думи!
30
1
 
7
 
! Отговори
счетоводителят преди 6 години
По 20 лв ще плати всеки работещ от 2,5 млн в страната.
29
2
 
30
 
! Отговори
яЗЕКА до 17 преди 6 години
Винету не се притеснява да си подаде оставката. Следващия месец "качествения" матр'ял го е преизбрал с още по-голямо мнозинство.
28
16
 
4
 
! Отговори
ЛЕКА МУ ПРЪСТ преди 6 години
СЕМЕЙСТВОТО НА ПИЛОТА ЩЕ БЪДЕ ОБЕЗЩЕТЕНО !А НАС КОЙ ЩЕ НИ ОБЕЗЩЕТИ ,ЧЕ ПАРИТЕ НИ ОТИДОХА НА ВЯТЪРА ?!50 000 000 ЛВ. С КОИТО Е КУПЕН ХЕЛИКОПТЕРА ,ПАРИ ВЗЕТИ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ !НЕ Е ПРАВИЛНО ЕДНИ ПОТЪРПЕВШИ ДА БЪДАТ ОБЕЗЩЕТЯВАНИ ,А ДРУГИ НЕ !НЕ МЕ РАЗБИРАЙТЕ ПОГРЕШНО !
27
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберасти, повече да не съм ви чул да възхвалявате тоя иззрод на снимката. Ако имате поне малко достойнство бихте не само се отрекли от ГРОБ, но бихте го напсували публично във форума. Отзвука обаче няма да спре само до форумите. Това е жестока гавра с паметта на един пилот българин.
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боко ТикватаТрол