Борисов: Освен безценен човешки живот загубихме и 50 млн. лв.

Толкова са коледните надбавки на пенсионерите, оцени премиерът
10 юни 2017 11:52, Елка Василева
429
Борисов: Освен безценен човешки живот загубихме и 50 млн. лв.
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Познавах лично Анастастов – прекрасен пилот. Това коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов във връзка с инцидента, станал по време на военно учение в Черно море, цитиран от „Фокус“.

Със своите действия до последно се е борил и е спасил живота на другите двама, каза Борисов и потвърди, че  загиналият кап. Георги Анастасов посмъртно ще бъде повишен в чин майор.

Още по темата

Купили сме възможно най-добрият хеликоптер в света, каза премиерът.

„Понеже застраховките не важат за военната техника, сме загубили и 50 млн. лв. вчера освен безценния човешки живот на един прекрасен летец. Но и 50 млн. лв. – колкото са коледните надбавки на пенсионерите“, заяви Борисов.

„Когато си говорим за такива скъпи играчки и хобита, трябва да преценяваме кое е най-важното, защото всяка сутрин показвате хора, които искате да им запълним дупките и да им ремонтираме пътищата. Другите показвате хора в неравностойно положение, които също поставят своите проблеми. Други поставят проблеми, свързани с пенсиите. Поели сме ангажимент към образованието за учителските заплати – физкултурните салони“, каза премиерът.

Говорейки за тези „огромни харчове за отбрана“, Борисов попита дали президентът Румен Радев е споменал във вчерашното си интервю, че „неговият шеф, ментор, или както се казва там, г-жа Корнелия Нинова беше единствената, която не подкрепи 2% за въоръжаване“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
1
 
4
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Ajde. ..ne plukajte po oficerot -pilot kazete koj go servisira helihopterot Rusite ili Amerikancite ili Ukraincite
204
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не бяхте разрушавали икономиката и енергетиката. Приватизирахте печеливши предприятия на безценица и купувачите ги премахнаха. Сега щяхте да имате пари дори за армия. Визирам всички правителства. Сега сме един пазар за второкачествени стоки. Като сте послушни марионетки на САЩ и сие, така ще е
203
23
 
3
 
! Отговори
ДО 257 преди 6 години
ТИ СЪС ВСИЧКИТЕ СИ ДИПЛОМИ КАКЪВ СИ ВЕ БОЙКО ЛИ ДА ТИ НАМЕРИ РАБОТА А ИМАЛ СИ ГРЕШКАТА ДА УЧИШ ЗА ИТ МАМИНОТО СИНЧЕ И СЕГА НЕ МОЖЕЛО ДА СИ НАМЕРИ РАБОТА АКО ИСКАШ ПАСИ ОВЦЕТЕ АКО ИСКАШ ОБИРАЙ МАНДРИ ТВОЙ СИ Е ПРОБЛЕМА ЧЕРВЕН ***
202
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли цена човешкият живот,бе?Какво бездушие.Не искам да напиша по-груба дума за подобно нелепо изказване.Тези,които потрошиха милиони и милиарди за некачествено строителство,саниране и какво ли не,които ни загробиха със заеми,които ще плащаме цял живот,за тях по-важна е цената на хеликоптера от погубения млад човешки живот.Нямам думи да изразя възмущението си.
201
0
 
23
 
! Отговори
Kiro Kirov преди 6 години
Кажи още някоя глупост !!!
200
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 225Бихте ли ми припомнили Борисов на коя партия беше / и все още е / член и как един нечервен е станал шеф на пожарната, пазач на Т. Живков със своето анти комунистическо минало!?
199
13
 
3
 
! Отговори
опорни точки преди 6 години
До ...сбъркал си форума, тука се *** патреотично по команда. за успокоение на другарите генерал "Иван" е назначил натовска проверка и ще я публикува цялата публично за тавариш Йончева без да се разнасят папки и кашони насам-натам
198
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази снимка... на този човек... ежесекундно ... защо?!
197
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срамно е ,когато един Държавник прави паралел между човешкия живот и парите.А какво сте купили - има съдилища и е време някой да понесе поне веднъж отговорност!
196
32
 
2
 
! Отговори
до 225 преди 6 години
Ко става бе червен *** Бойко ли да дойде да ти намери работа ве кълвач ? Без връзки нa компартията нещо не можете ли да свършите ще пасете овцете и още как. Aко не можете и овце да пасете почвайте да обирате мандрите туй поне го умеете.
195
4
 
3
 
! Отговори
дръндер преди 6 години
Аре ве, Ръдан няма ли да стане премиер, че да купим еФтини хеликоптери за 1 - 2 млн.?
194
22
 
6
 
! Отговори
иска се кадърност преди 6 години
за да погубиш такъв хеликоптер за 50 000 000 лв. !да беше някой руски хеликоптер както и да е ,щях да се съглася ,понеже техническите грешки при тях са ежедневие ! но да погубиш такъв свръх модерен хеликоптер ,просто нямам думи ,не искам да пиша повече ,понеже за умрелите се говори и пише само добро или нищо ! Лека му пръст !
193
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Биби, дай ся от твойте милиончета ей така за хаир на раята! Дай, ама няма да дадеш! Приказвай си глупавостите на некой друг! Скачаш от тема на тема. Нерде хеликоптер и пилот, нерде пенсионер, нерде хора в неравностойно положение... Нерде Ямбол.... Нерде Стамбул! Дрънка, дрънка.. Мечка играе по гъдулка! Да приказваме, ама кво казваме...друг въпрос.
192
3
 
5
 
! Отговори
WtF преди 6 години
О пилота на партията велика "пада ли" ти рейтинга и с колко ще ни струва националната катастрофа ..........журналистите но са прайд .
191
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хеликоптерът го няма, комисионните остават.Да живеят ГЕРБ, милиардите на Бойко и лачените чанти на Свинюранка.
190
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям срам за всички българи, че този невъзпитан, полуграмотен примитив е най-виднят човек в Държвата ни и дава лицето на България пред света.Станахме съвсем за смях за съжаление.
189
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия продават по 2 милиона лева, но ГЕРБ и СДС купуват за 50 милиона за да гушнат 5 милиона комисион.
188
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е преди се ходеше на море и балкан по няколко пъти сега се чудя как да отделя за да ида за 5 керливи дена и някои да ми завиди че съм отишъл дето живеем в град които ни забавления ни нищо е като хората само зависта е като хората ловеч е това да писна ми
187
20
 
3
 
! Отговори
... преди 6 години
Абе хора погледнете видеото.. човека говори за съвсем нещо друго ... Винаги търсим под мухата слон .... Той говори милиони за военна техника пък има други неща за праене....
186
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Купили сме възможно най-добрият хеликоптер в света, каза премиерът." - Пластмаса, не хеликоптер. Дали са ви най голяма комисионна, затова ревеш, пpeдател!