Борисов: Освен безценен човешки живот загубихме и 50 млн. лв.

Толкова са коледните надбавки на пенсионерите, оцени премиерът
10 юни 2017 11:52, Елка Василева
429
Борисов: Освен безценен човешки живот загубихме и 50 млн. лв.
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Познавах лично Анастастов – прекрасен пилот. Това коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов във връзка с инцидента, станал по време на военно учение в Черно море, цитиран от „Фокус“.

Със своите действия до последно се е борил и е спасил живота на другите двама, каза Борисов и потвърди, че  загиналият кап. Георги Анастасов посмъртно ще бъде повишен в чин майор.

Още по темата

Купили сме възможно най-добрият хеликоптер в света, каза премиерът.

„Понеже застраховките не важат за военната техника, сме загубили и 50 млн. лв. вчера освен безценния човешки живот на един прекрасен летец. Но и 50 млн. лв. – колкото са коледните надбавки на пенсионерите“, заяви Борисов.

„Когато си говорим за такива скъпи играчки и хобита, трябва да преценяваме кое е най-важното, защото всяка сутрин показвате хора, които искате да им запълним дупките и да им ремонтираме пътищата. Другите показвате хора в неравностойно положение, които също поставят своите проблеми. Други поставят проблеми, свързани с пенсиите. Поели сме ангажимент към образованието за учителските заплати – физкултурните салони“, каза премиерът.

Говорейки за тези „огромни харчове за отбрана“, Борисов попита дали президентът Румен Радев е споменал във вчерашното си интервю, че „неговият шеф, ментор, или както се казва там, г-жа Корнелия Нинова беше единствената, която не подкрепи 2% за въоръжаване“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
47
 
2
 
! Отговори
тонката преди 6 години
ГЕРБ-ПОБЕДА.Велик е Бойко победоносец избран за трети път от народа въпреки гнусните лъжи на червените другари преди изборите.Да живее РБ,НАТО и ЕС.Далеч от пияните,червени руснаци и другаря им путин.Другаре,защо ни тласкате към русия,а пращате дечицата си да учат и живеят в Западна Европа и САЩ?А?Корни кажи ти бе?А я попитайте другаря Ламбо къде говори почти на руски,защо отиде да се лекува в лошия ЕС,а не при някой гениален хирург в Москва***А@(:(:
224
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грешка на пилота, но хеликоптерът трябва да плава във водата при авария. Нямаше да загубят нищо, ако бяха купили истински хеликоптери за морски условия.
223
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаврата е продължението на иречението,че тъкмо тия 50 млн щяха да отидат за пенциитеКак ли пък не..Понякога е хубаво да се помисли,преди да се плямпа
222
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
П.С. Сетил се за пенсионерите? А що не се замисли като през година купуваш чисто нови коли за депутатите и НСО? Щото не можели да се возят те на ползвани коли. Колко милиона потроши само там? Наглец.
221
2
 
40
 
! Отговори
ГЕРБ 3 е....... преди 6 години
Държава без млади хора, ниски заплати, бедни хора, скъпо здравеопазване, резнебитено образование, олющени градове и села, болен народ, кретаща икономика, крадлива власт, беззащитни хора , слаба власт, некадърни и крадливи управници, равнодушни и отчаяни хора....
220
1
 
30
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Голям ***! Бодат го в очите пенсионерите! Стига си крал от пенсиите.А добавките кой ти е казал че ги искат пенсионерите! Те искат преизчисляване на пенсиите.Пенсионираш се напр.през 2010г.с пенсия=0.7 от мин.раб.заплата през годината на пенсиониране и сега пенсията ти също да е =0.7 от сегашната мин.раб.заплата.Всичко останало е грабеж и геноцид на пенсионерите.И несправедливост! Наистина ли си толкова елементарен!
219
2
 
51
 
! Отговори
УЖАС............ преди 6 години
ТОВА Е СРАМ ЗА ЕДИН ПРЕМИЕР В ЕДИН ТАКЪВ ТЪЖЕН МОМЕНТ ДА ГОВОРИ КАКВО Е ЗАГУБИЛ БЪЛГАРСКИЯ ПЕНСИОНЕР - А КОЛКО ОТКРАДНАХТЕ ОТ САНИРАНЕ И ОЩЕ...НЕЩА КОЛКО МИЛИОНА ------СРАМУВАМ СЕ ОТ ВАС Г-Н ПРЕМИЕР - ИСКАМ ОЩЕ НЕЩО ДА ВИ КАЖА НО ЩЕ СЕ ВЪЗДЪРЖА
218
2
 
45
 
! Отговори
още колко дни остана преди 6 години
Не бройте колко милиона струва падналия хеликоптер! Бройте още колко дни останаха на режима на пожарникаря!
217
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива скъпи играчки? Абе България не е ли в НАТО? Защото ми се струва че Тръмп изисква всички държави да не се скатават, а да инвестират обещаните проценти във въоражаване. Тогава за какви играчки изобщо говорим, това ни е задължение по линия на НАТО. И според "генералът" (щото нали и той бил генерал и знаел за военните работи), за една държава хоби ли е да има армия и да може поне частично да обезпечи националната си сигурност и териториялна цялост? Явно да.
216
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уникален *** нар -ми дай да обвържем цената на това летало с повишаване цената на тока или на хляба ....а коледни пенсии -до година . Жална и майка на България щом такъв човек я управлява и закономерно бидейки ограничен но със самочувствие -веднага се захапа с единствения свестен в момента политик у нас -президента . Единия мъжкар ,генерал летец -другия тъмна фигура от прехода ,шеф на мутренска охранителна фирма и "генерал" учил за пожарникар от коя страна се държи маркуча !!!!!!!!!!!
215
0
 
40
 
! Отговори
ГЕРБ 3 преди 6 години
Това правителство е още по-некадърно от предишното. Тиквата е още по-нагъл.
214
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е резултатът само от еднодневната "дейност" на управляващите ни след 1989г ид.иот-"пазар-икономисти",*** и еврофили .Общият резултат за тези години -продадена и унищожена икономика,армия,образование и здравеопазване за стотици милиарди долари, над 4 млн изтребени и прокудени българи,над 4 млн останали в БГ-с провалено настояще и бъдеще,милион неродени! Управляват ни платени евро-терористи и българоубийци!За кого и с кого се готви да се бие БА ? С Русия,с Турция,с НАТО,с ИГИЛ? ИД.ИОТИ!
213
0
 
39
 
! Отговори
До електората преди 6 години
Видяхте ли колко му е интелектуалния багаж на еднокнижният ви вожд? Сега чакайте за реформи и по-добър живот!
212
1
 
41
 
! Отговори
Me преди 6 години
Борисов, срамувам се от вас.Това изказване ако е вярно е за селска кръчма, не за поста които заемате.Позор.Не правете политика от трагедията на хората.
211
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами мутраче, сам знаеш за съществуването на паралелната държава. Колкото прибирате вие, толкова прибират и твойте ортаци. Знаеш. Има видов ден. Всичко ще ви се върне. Седни си на дъто и почни поне малко от малко да работиш по нещата, заради които златен народ, но заблуден те е направил цар. Унищожи парарлелната държава! Не може най-долните твари, които едно време не знаеха да четат сега да ми карат коли за по 400 бона и да живеят в палати, а същевременно да са на борсата.
210
0
 
34
 
! Отговори
Мутробандит преди 6 години
Два милияра за стдропор и лепило. И вече ги няма. София прилича на Белград от преди петнадесет години.
209
3
 
9
 
! Отговори
ELEKTRON ELEKTROS преди 6 години
ДО МАКЕДОН :МАКЕДОНИА Е ГРЪЦКА ОБЛАСТ..НЯМА МАКЕДОНЦИ КАТО НАЦИЯ, ИЛИ ДОРИ КАТО ЕТНОС...ИМА ЮЖНИ СЪРБИ И ШИПТЕРИ ....МУАХАХА
208
4
 
11
 
! Отговори
до 257 преди 6 години
*** в Германия бе дрогарю, там Меркел ще те хване за ръчичката и ще те назначи на работа. Немдленно за такъв като тебе 2 секретарки и 100 000 евро заплати, клоун.
207
0
 
27
 
! Отговори
БАЙ Х преди 6 години
Ако не крадеш толкова много и не ти носят парите в сакове, което го знаят дооооста хора (които не знам как ще очистиш), нямаше да има проблем с пенсиите. Ти лично си откраднал колкото са пенсиите на всички пенсионери в България за 10 години напред. Толкова откраднаха и Доган и Дебелака. Т.е. откраднахте пенсиите на старците за 30 години напред. Преди вас другите комунисти откраднаха останалото. Ама за тоя *** народ - толкова!
206
1
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
спрете с безсмисления ремонт на ндк и ще спестите 50 милиона за пенсионерите