Нинова: В центъра за системата за сигурност... човекът!

Излишъкът можел да даде 300 млн., за да се комплектова МВР
11 юни 2017 16:06, Петя Славова
133
Нинова: В центъра за системата за сигурност... човекът!
Снимка: архив, Булфото

Трябва да актуализираме бюджета за 2016 г. със сумите, необходими за 1000 нови служители в МВР и 6000 в Министерство на отбраната. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след семинар на ПГ на "БСП за България" в Боровец.

Нинова подчерта, че в центъра за системата за сигурност трябва да се постави човекът. "Много се говори за недокомплект в двете министерства, в службите", заяви лидерът на БСП.

Още по темата

"Много спекулации се появиха покрай проведения КСНС при президента Радев, както и престрелки между нас и управляващите вчера. Ще решим тези противоречия и проблеми, ако спешно и заедно направим едно нещо – да актуализираме бюджета за тази година с тези минимум суми, които са необходими за тези 1000 нови служители в МВР и 6000 в Министерство на отбранат", допълни още Нинова.

Тя поясни, че на КСНС е била направена финансова обосновка колко ще струва това и са се обединили, че човекът е най-важен в системата. Според лидера на БСП сега трябва да се пристъпи към действие. "Министърът вътрешните работи на КСНС обоснова искането за 1000 души назначаване в МВР с 300 млн. допълнително финансиране.

При говорене за излишък, който варира от изказванията на премиера от 1 млрд. и половина до 3, че ги има в бюджета, смятаме, че тези 300 млн., които са абсолютно наложителни да се комплектова МВР, са възможни от излишъка.

В отбраната също представиха своите разчети, те бяха също около 320 млн. Има възможност чрез излишъка в бюджета без да се нарушат другите бюджетни системи", допълни Нинова.

"Ние си настояваме за това, че в цялата система за национална сигурност трябва да влязат демографска катастрофа, корупция, бедност, неравенства, контрабанда и вътрешните проблеми на страната. Просто днес не сме обсъждали това", заяви тя.

Нинова поясни, че БСП ще направи втора такава среща по демография, здравеопазване, образование, контрабанда.

"И пред президента Радев настоях да има такъв консултативен съвет, той пое този ангажимент", коментира още лидерът на Столетницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
10
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
В качеството на КАКВА ги дрънка тези глупости ЕЖЕДНЕВНО? Явно е *** СЛЕД ИЗБОРНАТА ЗАГУБА НА БСП.
3
1
 
6
 
! Отговори
В центъра е човекът! преди 6 години
Името му е Путин!
2
1
 
8
 
! Отговори
Циник до 6 преди 6 години
Не знаеш...ама лаеш!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** *** ТА ДРЪНКА 70 000 КУКИ В ЯПОНИЯ НА 100 000 ЧОВЕКА ИМА ЕДИН ПОЛИЦАЙ ТИЯ ТРЯБВА ДА СЕ СЪКРАТЯТ НАПОЛОВИНА И ДА СЕ КУПЯТ ХЕЛИКОПТЕРИ И ДА СЕ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ НА ОСТАНАЛИНТЕ КУКИ