Нинова: В центъра за системата за сигурност... човекът!

Излишъкът можел да даде 300 млн., за да се комплектова МВР
11 юни 2017 16:06, Петя Славова
133
Нинова: В центъра за системата за сигурност... човекът!
Снимка: архив, Булфото

Трябва да актуализираме бюджета за 2016 г. със сумите, необходими за 1000 нови служители в МВР и 6000 в Министерство на отбраната. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след семинар на ПГ на "БСП за България" в Боровец.

Нинова подчерта, че в центъра за системата за сигурност трябва да се постави човекът. "Много се говори за недокомплект в двете министерства, в службите", заяви лидерът на БСП.

Още по темата

"Много спекулации се появиха покрай проведения КСНС при президента Радев, както и престрелки между нас и управляващите вчера. Ще решим тези противоречия и проблеми, ако спешно и заедно направим едно нещо – да актуализираме бюджета за тази година с тези минимум суми, които са необходими за тези 1000 нови служители в МВР и 6000 в Министерство на отбранат", допълни още Нинова.

Тя поясни, че на КСНС е била направена финансова обосновка колко ще струва това и са се обединили, че човекът е най-важен в системата. Според лидера на БСП сега трябва да се пристъпи към действие. "Министърът вътрешните работи на КСНС обоснова искането за 1000 души назначаване в МВР с 300 млн. допълнително финансиране.

При говорене за излишък, който варира от изказванията на премиера от 1 млрд. и половина до 3, че ги има в бюджета, смятаме, че тези 300 млн., които са абсолютно наложителни да се комплектова МВР, са възможни от излишъка.

В отбраната също представиха своите разчети, те бяха също около 320 млн. Има възможност чрез излишъка в бюджета без да се нарушат другите бюджетни системи", допълни Нинова.

"Ние си настояваме за това, че в цялата система за национална сигурност трябва да влязат демографска катастрофа, корупция, бедност, неравенства, контрабанда и вътрешните проблеми на страната. Просто днес не сме обсъждали това", заяви тя.

Нинова поясни, че БСП ще направи втора такава среща по демография, здравеопазване, образование, контрабанда.

"И пред президента Радев настоях да има такъв консултативен съвет, той пое този ангажимент", коментира още лидерът на Столетницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А президента Румен Радев кога ще уволни своя съветник Пламен Узунов който е преоблечен като Хитлер ,или по скоро кога Нинова ще уволни Пламен Узунов,щот няма какво да се лъжем президента на БГ е Нинова.Та госпожо Нинова,кога ще освободите фашизоидният си съветник ?
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова е умна, че загуби изборите от Бойко.
22
4
 
6
 
! Отговори
евро атлантик преди 6 години
българи, видите ли боговете от западна европа нисък поклон до земята, плебеите от третия свят трябва да си знаят мястото. Мразете руснаците - те са подъл народ
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кулак,кулак народен враг
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не стигат полицаи в големите градове вземете от малките, без туй там хора не останаха защото нема работа ама има полиция все едно, че е било преди 30 години когато в тез градчета беха пълни защото заводите работеха. То и без туй там полицаите са земеделци, лозари, доматаджии и пр. У МВР -та за стаж и авторитет иначе искат още заплати , а разкриваемост, битова престъпност, рейтинг на полицията 000.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази лелка да не е избягала от цирка или отива на учaстие във филм на ужасите ?
18
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези на които се плаща да защитават Будализов да му посочат едно нещо/решение/действие/закон,с което се подобрява живота на българина. Здравеопазването, любимия д-р Менгеле го разби, и нищо. Образованието, унищожи го кукувицата. Малкия и Стеден бизнес, подкрепа нула. Нищо за икономика, само целуване на з--ци в ЕС за пари които се крадат. Общ.поръчки, крадени до 80%. А санирането, 1 милиард го няма. Тотална морална разруха! Усеща се навсякъде. И Нинова ли е виновна?Кой управлява последните 8 год?
17
3
 
9
 
! Отговори
Тошко преди 6 години
Нинова е в ситуация в която нищо не може да направи, освен да го духа
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не става от тия, че и от Украйна вече гейовете не идват да ги комaндват да си вкарат водачи от Папуа и Нова Гвинея. Збогом дрогари както пишеше един бивш червен министър на културата.
15
2
 
10
 
! Отговори
Ние. преди 6 години
Нинова като каква се вживява та да дава акъли на управлаващите.? Да си гледа скапаната партия и нейните проблеми които не са малки.
14
1
 
4
 
! Отговори
Циник до BURZUM преди 6 години
П о мияр те е правил...че и родил!Алаходупецо!
13
0
 
3
 
! Отговори
Стефан преди 6 години
Д'*** и ***..."Касовата сметка на бюджета въобще не сочи тези 1.65 млрд. постъпили в нея в повече пари, отколкото са изразходваните пак от нея. Освен това тя приключва на минус (дефицит) 506 816 700 лв. за месец май. (малко над половин милиард). За юни прогнозата на МФ е за минус 290 728 600 лева."
12
9
 
2
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Хайде стига с тези "победи" на изборите. Ти хората за луди ли ги мислиш! Всичко е купено и подредено да "победи" Сикаджията. Цецо Цървула месеци преди изборите шрта из страната и пазарува, плаши и подготвя. Само тук в този сайт има хвалене Банкянския ***.Последните бяха загубени с 2%и Цървула като усети, развързаха кесиите и платиха на шведите.Голяма "победа", няма що.Ако бесепарите развържат кесиите и те ще спечелят. У нас честен двубой няма. Особено когато Тиквеника в на власт. Само потъване
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Синът й в САЩ, атя се загрижила за хората в България, а?
10
1
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 6 години
К'ва е тая цензура, бе, "тарикати"?Постът на Григор Лилов:157.240.9.35/grigor.lilov/posts/1328164093966193Теглили са ЦЕЛЕВИ ЗАЕМ ЗА ПОКРИВАНЕ НА БЮДЖЕТЕН ДЕФИЦИТ, който заем е бил ОДОБРЕН ОТ СВЕТОВНАТА БАНКА! зА КАКЪВ ИЗЛИШЪК ГОВОРИМ?
9
2
 
10
 
! Отговори
аз преди 6 години
Курито освен че непрекъсната лъже, се изживява като управляваща. Да не би да е забравила, че изгубиха изборите и тя сега е никоя. Нищо че спретнаха много обилна софра, но май им загорча. Почакайте още малко и като спечелите изборите тогава ще ги говориш тия. Сега от БСП нищо не зависи. И стига си се изказвала по въпроси, които не можеш да решиш. Омръзна на народа вече, хайде стига.
8
3
 
1
 
! Отговори
Стефан преди 6 години
Няма излишък, това е поредната лъжа на ОПГ ГЕРБ и БСП и поредната демагогия.Григор Лилов за случая:https://facebook/grigor.lilov/posts/1328164093966193
7
2
 
10
 
! Отговори
до анонимника 6 преди 6 години
не знаеш нинова да е откраднала нещо.така ли бе червен каскет.ти от сибир ли идваш или си на работа в позитано като чистач.то верно червените *** са нагли и *** ама ти май си им шефа
6
1
 
8
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
До Анонимен 6ами да , нищо не е откраднала........Само половината от Техноимпекс..
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая освен да натоварва данъкоплатеца и бюджета нещо може ли да измисли 3 пъти предезвикват избори и губят 200 млн за избори = 4 хеликоптера. Cега още 1 000 заплатаджии ами да им плаща от джоба си селянката с проскубани вежди. Да си пие диазипамете и да я освидетелстат най-сетне и в Карлуково.