Кого настъпи Радева? Трябва ли да се извини за поста си?

Дискусия между поетеса и БХК пред Bulgaria ON AIR
13 юни 2017 12:00, Анисия Иванова
237

Трябва ли да се извини президентшата за поста си във FB? Разпалена дискусия по този въпроси се разрази в студиото на "България сутрин". Поетесата Маргарита Петкова защити Десислава Радева по повод коментара й в социалните мрежи и подчерта, че Радева не е обидила никого с публикацията си.

Вчера първата дама взриви Facebook, след като публикува пост за провелия се в събота "София Прайд". В деловодството на президенството дори беше заведено писмо срещу нея.

Още по темата

"Какво лошо казва, обижда ли някого? Това, че една общност не използва съответните предпазни средства, не е работа на държавата, а на самата общност", коментира тя в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според поетесата нападките към Десислава Радева са към президента, а тя е умна, много добре разбира това и е готова да поеме върху себе си подобни писма и нападки.

Радослав Стоянов от Българския хелзинкски комитет е на мнение, че категорично е необходимо извинение от страна на президентшата, тъй като изказването й е безотговорно и жонглира със сериозни проблеми.

"Не може да кажеш, че всички проблеми са еднакви. Г-жа Радева засяга много сериозен проблем. Глобалният фонд за ХИВ/СПИН се оттегли от България, защото след 15 години се очаква, че правителството може да поеме тази роля. Надявам се, че тя ще използва позицията си, за да лобира за тези проблеми", коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
4
 
35
 
! Отговори
До един псевдо бълга преди 6 години
Точно така, щом искат да ми навират в носа шарените си ***, байраци и спинозни дирници, следва да имат вързани на вратовете камбани...да се пазят от тях здравите хора.Тка при чума са давали на чумавите кречетала и са ги задължавали да щтракат с тях.За да се опазят здравите.А тия по улиците са девиация на която никой не пречи, но която вдига шум до бога за да изчопли още нещо за псевдоправата си.Това са мулета,които не създават поколение.....за това са нещастни.
129
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хомосексуализмът е отклонение от нормата, това е становището на учените и никога не са го променяли. Това не трябва да води до дискриминацията им - винаги е имало хомосексуалисти и щом ги има значи така трябва, хората няма да съдят това, но и не трябва да се позволява на едно малцинство с отклонения от нормата да се качва на главите на другите.
128
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КрайНикой не занимава Радева. Всеки може да пише мненията си във Фейсбук, милиони хора го правят. Или да изразиш мнение, че не си съгасен с хомосексуалистите, при демокрацията се счите за нетолератнтост? При демокрацията всички трябва да са съгласни с хомосескуалистите може би, те са някаква избрана раса?. А вие хомосескуалситите защо не сте съгласни с нейното мнение, това толерантно ли е?
127
3
 
29
 
! Отговори
ivailo1403 преди 6 години
До БългаринДа бе мечтай си че ще има отлив на привържениците на Радев, и то заради чудесния пост на жена му против наглите гейчета... Огромното мнозинство от хората по форумите подкрепят президентшата за позицията и . А *** са много от тия дето гласуваха за Плевнелиева, или за Цачева :))))
126
10
 
3
 
! Отговори
ветеринар преди 6 години
темата за котарака ,болен от котешки Спин,чието име всъщност е синдром на котешки имунодефицит , е некомпетенто изявление
125
24
 
2
 
! Отговори
Край преди 6 години
Не съм избирал Радева и ми идват в повече "анализите" и. Президента е умен мъж - да си я озапти.
124
29
 
2
 
! Отговори
Край преди 6 години
Радева да спре да ни занимава със себе си. Малко да вземе да се въздържа от публичност нищо че я напира отвътре.
123
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радева на кого е обидена ? държи се като ощипана булка.и на всичкото отгоре за пръв път проговори
122
34
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До ivailo1403Единствено дeбилитeгласували за *** се кефят на пpocтотиите на жена му, така, че няма как да увеличи привържениците му. А нормалните, които са се излъгали да гласуват за него се отвращават от интелектуалната диария на Деса.
121
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радева направи много тъпо изказване,и то в още по-тъпия Фейсбук.Оплете се във всевъзможни теми,които опита да свърже в причинно-следствени връзки,и да съпоставя неща,които са несъпоставими в този си представенвид.Всъщност комунистът си е комунист.
120
3
 
38
 
! Отговори
G преди 6 години
Аз четах поста както повечето от вас. Лично не намерих нищо смущаващо или дискриминиращо. Жената изразява мнение, което не е обидно, не е дискриминиращо или противоречащо на обществения ред. Това, че на някой не му харесва мението й си е негов проблем. Но този "някой" да не забравя, че както иска другите да уважават неговото битие и го демонстрира по прайдове, така трябва и той да уважи мнението на останалите. Защото толерантсността не е еднопосочна, тя се отнас до всички ни!
119
5
 
24
 
! Отговори
ivailo1403 преди 6 години
До БългаринНапротив, с такива постове като този срещу гейпарада ще печели все повече привърженици на президента.
118
11
 
2
 
! Отговори
Генерала преди 6 години
Има мъже, които обичат някой да ги строява, особено жена с бонби, но ние не сме от тях.
117
5
 
15
 
! Отговори
до Българин преди 6 години
То кирията на Плевнята си отваряше устата само в спалнята. *** не в неговата.....
116
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ДНЕШНО ВРЕМЕ ЗА БОГАТИТЕ СТРАНИ ОСИНОВЯВАНЕТО Е ПЪЛНО ДЕМОДЕ!!!СУРОГАТНАТА МАЙКА Е ХИТ!!!! САМО ТРЯБВА ДА СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА КАК ДА СЕ ЧИФТОСАТ ДВА СПЕРМАТУЗУИДА ЕДИН С ДРУГ НО ОПИТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ :)
115
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев сливи ли има в устата, че е оставил тази да го излага като говори вместо него?
114
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
де мотика..деее!я им дайте по една мотика и на нивата че да им се избие от главите всичкия *** дераслък на тез градски мамини синчета!
113
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От FB постинга на Радев`ица разбрахме, че гейовете и пенсионерите са еднакво дискриминирани, а котарака Чарли - не !
112
25
 
11
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Русофилчета, толкова ли сте умни, че не можете да разберете, че проблема не е говоренето на Деса срещу гейовете и парадите им. Проблема е, че тази пpocта жрница трябва да престане с публичните си прояви и да си отваря устата единствено в спалнята. Ако президента пожелае да я изслуша. Ако Деса продължи с тая Фейсбук активност ще навреди на президентската институция.
111
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЪРВО ИСКАМЕ БРАКОВЕ :DПОСЛЕ ИСКАМЕ ДВЕ ЯЙЦЕКЛЕТКИ ДА МОГАТ ДА СЕ ОПЛОЖДАТ ЕДНА С ДРУГА ИЛИ ДВА СПЕРМАТУЗУИДА ЕДИН С ДРУГ :DДОКАТО ИСКАНИЯТА НИ НЕ БЪДАТ ИЗПЪЛНЕНИ ЩЕ ИМА ПРОТЕСТ ВСЯКА ГОДИНА ПО ВЕДНЪЖ И ЩЕ БЪДЕ ВСЕ И ВСЕ ПО-ГОЛЯМ ЩОТО СЕ МНОЖИМ КАТО ГЪБИ :D