Поканата към Путин: Силен ход или неизживени комплекси?

Сгреши ли Радев като покани руския президент да гостува у нас догодина?
Обновена: 21 юни 2017 12:08 | 21 юни 2017 12:06,
406

Силен ход от страна на президента Румен Радев беше поканата, отправена към руския му колега Владимир Путин да гостува у нас догодина, посочи журналистът Магдалена Ташева в студиото на "България сутрин".

Повод за това стана предстоящото честване на 140 г. от Руско-турската война и Освобождението на България.

"Русия е наша освободителка и мястото на руския държавен глава на тези празненства е напълно естествено. Българо-руските отношения са исторически и детерминирани, и освен това те трябва да бъдат лекувани от раните, които им нанесе една агресивна американска пропаганда в лицето на бившия президент на България Росен Плевнелиев", заяви Магдалена Ташева.

Не на това мнение обаче се оказа Методи Андреев от УС на Атлантическия съвет на България. Той определи поканата на Радев като "неизживени комплекси от комунистическото минало". И посочи, че става въпрос за ценностна система.

Пред Bulgaria ON AIR той опроверга твърденията на Магдалена Ташева и каза, че Русия, такава каквато я познаваме от миналото, на практика не съществува.

"С действията си по време на Руско-турската война тя е тръгнала не да освобождава България, а да защитава своите имперски цели. И трябва да обърнем внимание на това, дали Путин е най-подходящият персонаж, който да бъде поканен на тези тържества, тъй като ни предстои председателство на Съвета на ЕС, а руският държавен глава е против разширяването на НАТО и ЕС", коментира още Методи Андреев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
1
 
3
 
! Отговори
Морския преди 6 години
Аз мисля ,че президента трябва да покани и държавните лица на Финландия ,Украйна и на другите държави на ,които войските се биха за освобождението на България от турско робство под командването на руските генерали. Ако президента направи това ,ще направи страшен дипломатичен ход, който никой президент не е правил досега.
266
4
 
6
 
! Отговори
До 260 преди 6 години
Драги Джон,ти си пълен комплексар.Първо обиждаш безпричинно Ген.Радев и второ той единствен е неопетнен и омърсен от останалите политици в България, защото е честен и почтен.Трето-опитва се да води балансирана политика както с Русия,така с ЕС и САЩ.Но едва ли един *** от ГЕРБ може да го разбере.Историята сама ще покаже.
265
7
 
4
 
! Отговори
цирк преди 6 години
В България няма място за олиг..рени и фашисти, като Путин !!! Да ходи в Сърбия ,Сев.Корея, Венецуела !!! А сикана бе ..
264
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един българинАко не беше "лошата Русия" сега щяхте да носите *** и шалвари и да говорите на турски език.-------------Лъжеш.Путин не смята така.
263
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО ПОСТ 240 Много,ама много сте прави.Забелязали ли сте че тези 2-3 нямат културен израз за да изразят своята позиция по нормален начин и лъха на простащина от всяка втора дума....Можеше и по-кратко да се изразиш. Лъха на рушофилия.
262
4
 
3
 
! Отговори
ако смее преди 6 години
Газовият поток Путин, ако посмее, нека дойде !!! Ще му потрошим кратуната с яйца и камъни и няма да се отърве !!
261
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не трябва ли да поканим и Порошенко по тази логика, че ни били "освободили"?
260
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 230Българите не коленичат пред никакви величия и още по-малко целуват сабите им!....................Ти на кой свят живееш? Ако това през последните 30 години не е коленичене пред нашите евроатлантически и презокеански братя ами от нас по-големи д упедавци има ли?
259
7
 
4
 
! Отговори
Поканата към Путин - преди 6 години
Най-големият гаф на *** Радев.ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!
258
3
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Добре де, обяснете кое му е силното на този "ход"?Да поканиш главния *** на Планетата, за да се направиш на интересен - това добре, зачита се.А по-нататък?
257
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забелязахте ли как от македонска азбуката стана византийска. Беше македонска когато имаше надежда Македония да не поиска ЕС и НАТО. Стана византийска когато Македония поиска помощ за европейското си бъдеще. Утре и сръбска може да стане азбуката според Кремъл.
256
0
 
1
 
! Отговори
алелуя акбар преди 6 години
До Анонименпреди ифтара обеща да върне всички имоти на Патриаршията и другите религии, и да въведе вероучение с учители на щат завършили Семинарията задължителен редовен час преди физиката и астрономията. по този повод учебниците на МОН по Коран са вече готови за молитва и одобрение от баба Мукадес
255
0
 
2
 
! Отговори
Морския преди 6 години
ДО ПОСТ 240 Много,ама много сте прави.Забелязали ли сте че тези 2-3 нямат културен израз за да изразят своята позиция по нормален начин и лъха на простащина от всяка втора дума.
254
0
 
0
 
! Отговори
До Руският посланик преди 6 години
Да, но на някои им харесва да ги унижават, разбира се платено унижение!
253
0
 
4
 
! Отговори
русетата преди 6 години
ако не бяхме ние, да сте по клоните още, а тоя дето е писал, че само сърбия е с раша, не е прав - праят се на интересни, ама кандидатстват за ес и нато... даже беларус охладня... Путин няма кйде да ходи, никой не го иска. *** само ще се изложи пред партньорите с тая покана, ще го изолират.
252
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно или без мозъчно е да си по руснак от колкото българин при все че си българин?!Да хвалиш чужда държава а не твоята?!И то при условие че в днешно време при интернет може да се разбере почти всичко за историята с фактите по нея!Жал ми е за смешниците лижещи на путин сабята!
251
2
 
4
 
! Отговори
До Stereo преди 6 години
Не само, че има апетити към БГ, но и винаги е подкрепял Сърбия в ущърб на БГ. Да поканиш и приветстваш такъв човек си е обикновено национално предателство!
250
3
 
7
 
! Отговори
не преди 6 години
Джуджето Путин няма да дойде ! Той в момента фалира Русия и не може да мърда никъде! !! А и го чака затвор в Русия за грандиозните провали !!!!
249
1
 
5
 
! Отговори
Руският посланик в преди 6 години
София постоянно НАПОМНЯ на бълг. държавници да правят "това и онова"( нещо като класен наставник.И те от "неудобство"1.Служебната съдебна министърка беше "поканена" да поднесе цветя на съветската армия?2.Президент Радев няколко пъти настоятелно бе "подканен" да изпрати покана на Путин.Ние сме в ЕВРОПА.Путин безочливо, непрекъснато изпраща "личности" да ни унижават ( както се казва"просташки"; вкл. и изявл. на Путин пред македонския президент.) Поканат е факт.Ако дойде-остава Радев да му "подска
248
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който и да дойде важното е, че постепенно руското влияние на балканите намалява. Черногорци ги ритнаха, сега и македонците ги ритат. Ние ги ритнахме отдавна. Останаха им продажните сърбета само. Ама и те са до време. Да си образуват там руслямците съюзи с Иран, Сирия и становете...И без това Русия се превръща в циганат.