Поканата към Путин: Силен ход или неизживени комплекси?

Сгреши ли Радев като покани руския президент да гостува у нас догодина?
Обновена: 21 юни 2017 12:08 | 21 юни 2017 12:06,
406

Силен ход от страна на президента Румен Радев беше поканата, отправена към руския му колега Владимир Путин да гостува у нас догодина, посочи журналистът Магдалена Ташева в студиото на "България сутрин".

Повод за това стана предстоящото честване на 140 г. от Руско-турската война и Освобождението на България.

"Русия е наша освободителка и мястото на руския държавен глава на тези празненства е напълно естествено. Българо-руските отношения са исторически и детерминирани, и освен това те трябва да бъдат лекувани от раните, които им нанесе една агресивна американска пропаганда в лицето на бившия президент на България Росен Плевнелиев", заяви Магдалена Ташева.

Не на това мнение обаче се оказа Методи Андреев от УС на Атлантическия съвет на България. Той определи поканата на Радев като "неизживени комплекси от комунистическото минало". И посочи, че става въпрос за ценностна система.

Пред Bulgaria ON AIR той опроверга твърденията на Магдалена Ташева и каза, че Русия, такава каквато я познаваме от миналото, на практика не съществува.

"С действията си по време на Руско-турската война тя е тръгнала не да освобождава България, а да защитава своите имперски цели. И трябва да обърнем внимание на това, дали Путин е най-подходящият персонаж, който да бъде поканен на тези тържества, тъй като ни предстои председателство на Съвета на ЕС, а руският държавен глава е против разширяването на НАТО и ЕС", коментира още Методи Андреев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поканата към Путин: Силен ход или неизживени комплекси?като почнат да го замярат с яйца пред камерите дребния ще разбере колко много го "обичат" българите
226
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SokolairКакто всички *** ти е трудно да мислиш със собствената си кратуна! Ти си този, който твърди, че си "здрав българин", но явно не си. Не мразя Путин, а още по-малко руснаците! Дори т теб - безродника не те мразя, ти си жалък! Омразата е чувство присъщо на ***. Нямам нищо против на Трети март да има руски знамена! Нямам и против и да целуваш сабята на Путин, но не казвай, че си българин. Българите не коленичат пред никакви величия и още по-малко целуват сабите им!
225
3
 
5
 
! Отговори
Дойде преди 6 години
Ще дойде цар Путин и на чист македонски език ще ни поздрави по случай Националният празник. Словото му е написано на азбуката сътворена от Ленин и развита от Сталин. Само не знам защо азбуката се казва Кирилица. И нито един руснак не знае, не им трябва. На тях им трябва цар Путин.
224
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЯнаДеверенченккохотите стать Варнa - Крым??ми що не се пробва Вова да влезе във Варна? Щото знае кви шамари ще яде :)
223
5
 
7
 
! Отговори
188 преди 6 години
Радев е византиец и македонец, щото малкото-голямо шефче така е казало. Не е лесно да си фуражка по душа.
222
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До фантазия импомптюи чак после Ленин свали царя на всички фини...
221
1
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 6 години
До ЯнаДеверенченккоВие вече не се ли задоволявахте изцяло бре, какви трудности? Аз например вече знам, че Рассия немала нужда от нищо, дори банани и кокосови орехи сама си произвеждала някъде из въздушно-космическите силови комплекси
220
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за да са доволни всички агитки, поканете и Дончо Трънски, той доскоро беше всеобщ любимец, само го сложете на първото столче, че ще избута съвсем невинно останалите височайши гости, превод в ефир тенкю, тенкю естествено от Методи с македонски субтитри
219
0
 
2
 
! Отговори
фантазия импомптю преди 6 години
До Защо бе ?Защото тия земи тогава са били под шапката на царя Александър втори
218
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а нашия пръдлив шaпкар-президент няма ли да покани и президентите на Финландия и Румъния? Техни войници не са ли участвали във войната?
217
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти ще ходиш ли безплатно да си жертваш тиквата за други?Но в случая,към този момент има пълен съвпадък на интереси.Това е положението.
216
6
 
6
 
! Отговори
Защо бе ? преди 6 години
Защо не са поканени президентите на Румъния, Финландия и Украйна ? Коплексарче си льотчик..
215
7
 
4
 
! Отговори
Sokolair преди 6 години
"Ако ти си "здрав българин, аз съм трети братовчед на Путин"Успокой се, с0р0соидче. Никой не се отказал от азбуката си. Май пак си прекалил с "Пещерата прави свободата". Знаем откъде вие, "здравите българи", си получавате грантите: от "Козяк"-а и от НПО "Америка за България". Като толкова "сте много" и мразите Путин и руснаците, ще видим догодина на Шипка, ако се осмелите да дойдете. Всяка година на Шипка се веят български и руски знамена. Смири се или ***.
214
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SokolairПутин ще ни освободи!Да живее СССР!свали си ушaнката, че ше дадеш фира в тая жега
213
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Потърсете в google "Указ 1144..."То се знае, че е било и окупация, и сме си платили за нея, а дали наистина са ни освобождавали или царя е искал достъп до проливите?Най-жалки са твърденията на путинофилите, че Русия е била за санстефанска България! Това става съвсем ясно от позицията на Русия при Съединението на Бъргария.
212
2
 
4
 
! Отговори
ало, путин, преди 6 години
с подобна пропаганда и *** далеч няма да стигнеш! аве нещо май за Белене се стягаш, а? айде сега, опнуижи малко тона и си разкарай песовете оттука, щото няма да ви дадем поръчката и росатом ще фалира от глад...
211
7
 
6
 
! Отговори
ееее преди 6 години
деревеченко,де тоя късмет, да се махнете оттук, банкет ще направим !не ви ща нито газа, нито бензина, нито туристите! ако не сме ние, няма да има пък къде да ходите на море и да си продавате боклуците1
210
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SokolairАко ти си "здрав българин", то аз съм трети братовчед на Путин! Вас "здравите, истински българи" ви видяха всички на Копринка! Развявате руски знамена и тъпчете българското и европейското! България няма нужда от *** без капка българска гордост. На вас Путин да ви каже утре не само ще се отречете не само от азбуката, но и от майките си, ако вече не сте го направили!
209
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Потърсете в google "Указ 1144, публикуван в Държавен вестникот януари 1884"
208
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тук защо не се пише на кирилица и на български бе??? проблеми ли искаш?