Поканата към Путин: Силен ход или неизживени комплекси?

Сгреши ли Радев като покани руския президент да гостува у нас догодина?
Обновена: 21 юни 2017 12:08 | 21 юни 2017 12:06,
406

Силен ход от страна на президента Румен Радев беше поканата, отправена към руския му колега Владимир Путин да гостува у нас догодина, посочи журналистът Магдалена Ташева в студиото на "България сутрин".

Повод за това стана предстоящото честване на 140 г. от Руско-турската война и Освобождението на България.

"Русия е наша освободителка и мястото на руския държавен глава на тези празненства е напълно естествено. Българо-руските отношения са исторически и детерминирани, и освен това те трябва да бъдат лекувани от раните, които им нанесе една агресивна американска пропаганда в лицето на бившия президент на България Росен Плевнелиев", заяви Магдалена Ташева.

Не на това мнение обаче се оказа Методи Андреев от УС на Атлантическия съвет на България. Той определи поканата на Радев като "неизживени комплекси от комунистическото минало". И посочи, че става въпрос за ценностна система.

Пред Bulgaria ON AIR той опроверга твърденията на Магдалена Ташева и каза, че Русия, такава каквато я познаваме от миналото, на практика не съществува.

"С действията си по време на Руско-турската война тя е тръгнала не да освобождава България, а да защитава своите имперски цели. И трябва да обърнем внимание на това, дали Путин е най-подходящият персонаж, който да бъде поканен на тези тържества, тъй като ни предстои председателство на Съвета на ЕС, а руският държавен глава е против разширяването на НАТО и ЕС", коментира още Методи Андреев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПешкоКаква хубава снимчица имаш, направо ми иде да те направя ПешкА.
206
3
 
3
 
! Отговори
до соколара преди 6 години
тва дето цитираш есенин е добре! голем автогол ,ама троловечте сте прости, не е чудно! Аланкоолу, знаеш ли, ч еЕсенин от 89 е в САщ, скоро почина и го погребаха там, мисля в Чикаго!хахахаххаа
205
6
 
6
 
! Отговори
Sokolair преди 6 години
Гледам тука, че русофобите нещо джафкат.. Радев пак нарани нежните им еврог.йски душички. А Вова е красава! Браво, Радев! Бой по евроге...те кратуни!
204
4
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 6 години
Ето, още не дошъл Вова Азбукаря и у форума се прописа па савецкому.
203
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЯнаДеверенченккоБаси тролския бред!
202
7
 
8
 
! Отговори
Sokolair преди 6 години
"Де тоя късмет..."Мдаа де тоя късмет да прогоните всички българи от Родината под влиянието на с0р0соидните си евроатлантически "ценности", а тук да останат само роми и турциСъмнявам се обаче,че ще успеете.Има още здрави Българи, русофобчете нье.дни!Разберете го това: докато има българи в България,ще я има и България. А вие бягайте навън да миете к.нефите на надменните ингилизи, които ценят повече пакастанците от вас и не ви смятат за хора. Да не говорим,че децата ви няма да знаят и български
201
5
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 6 години
Вече виждам др. Сайдеренко как се опитва да провре хилаво телце да се набута да цалива ботуши пръв, но така и не успява, тъй като най-отпред със снажни телеса истинска стена са образували вече коленичилите др. Шаренкова, др. Малинов, др. Кутев, Сашето Симов, др. Нинова, пионерчето Зарков и останалите нашенски патриоти със савецко самосъзнание. Горкият Сайдеренович, а такъв хубав тенекиен медал си купи преди време и толко време драпа да се докопа на Вовата
200
0
 
3
 
! Отговори
Надявах се преди 6 години
на реален дебат, а не на пореден скандал тип "Сблъсък" с Иван и Андрей. Нужни са хора, които да предоставят информация на хората, а не да се целят с нея като с топчета хартия в студиото.
199
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 202Преди да си изказваш мнението се научи да пишеш на българска кирилица, а не на македонско-византийска!
198
10
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
приветствам поканата кьм гн путин не ме интересува никакво председателствоникои не ме е питал искам ли нато и ес аз сьм за мир с всички страни около нас
197
4
 
7
 
! Отговори
Sokolair преди 6 години
А Червената армия се справи с всички български интелектуалци през не толкова далечната 44! И пак ще нахраним прасетата в Белене с вас!Путин ще ни освободи!Да живее СССР!
196
5
 
9
 
! Отговори
истината преди 6 години
без няколкото руски войни против турция нямаше ад има свободна българия,слава нарусия че ни освободи. защо забравихте това предатели на българия и целувате чуждизадници ?
195
7
 
10
 
! Отговори
Пешко преди 6 години
С нетърпение очаквам как родните патриото-съветофило-путинофили, накичени като елхички с георгиевски ленти, сърпове, чукове, петолъчки, двуглави орли и прочее типично нашенски патриотични символи, ще се правят на маймуни пред батюшката и ще му цаливат ботушлетата. Подозирам даже, че официалният език на срещата ще е руският
194
5
 
6
 
! Отговори
Sokolair преди 6 години
Русофобите дружат и защитават с укрофашистката хунта в Киев, която избива не само невинните наши руски братя, а и тероризира местното българско малцинство! Наскоро даже укропитеците пребиха представител на българската общност там, а по-рано деградиралите хохли и бандеровци оскверниха българската светиня - Паметникът на Българското опълчение, сражавало се заедно с руските си братя за Свободата на България! Затова винаги съм твърдял, че русофобите са национални предатели!
193
4
 
6
 
! Отговори
Sokolair преди 6 години
Толкова сте задръстени, и закостенели!Никога няма да разберете силата на мъжката любов! Какво е да имаш партньор...да ти даде "мъжко рамо", в цивилизованите държави - даже нямаше да го крия!!!Да живее българосъветската дружба!На Альоша с партньора ми - си правим пикник!Да умрете от яд - задръстеняци
192
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Паметлив"А на Путин може да направим едни мили очи,но засега-нищо повече!Щото още рано,след 3 години,като се прояснят нещата-може и по-сериозни отношения."Що? Ще се омъжваш ли за него? Той не е гей бе!
191
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
просто льотчика е поканил шефа си , какво толкова , то и без това цар Вова е владетеля в сянка на задунайската губерния
190
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SokolairДе тоя късмет ти и другите, като теб да се бяха родили там!Но не е късно да отидете там!Но защо не искате?
189
2
 
6
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Кой може да даде гаранции,че Америка ще победи!?Нали два пъти бяхме на страната на уж по-силните,а какво стана накрая?Затова по-спокойно и без резки движения!На който много му се воюва с Русия-моля,да върви.Няма нужда да умираме за чужд интерес.А на Путин може да направим едни мили очи,но засега-нищо повече!Щото още рано,след 3 години,като се прояснят нещата-може и по-сериозни отношения.
188
2
 
4
 
! Отговори
Sokolair преди 6 години
"Широка страна моя родная,Много в ней лесов, полей и рек!Я другой такой страны не знаю,Где так вольно дышит человек."!!!Да се бях родил.в Русия!Да ви гледам сеира!