В ЕНП възхитени от Мария Габриел: Тя е новият еврокомисар!

Жозеф Дол получил много добри отзиви от изслушването й
21 юни 2017 13:23, Елка Василева
147
В ЕНП възхитени от Мария Габриел: Тя е новият еврокомисар!
Мария Габриел. Снимка: БТА

"България има нов комисар и това е Мария Габриел!", заяви председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол след среща в Брюксел с номинираната за комисар Мария Габриел и със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Тримата обсъдиха както изслушването на Мария Габриел в Европейския парламент, така и актуалната политическа обстановка в България и Европа, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Жозеф Дол посочи, че е получил много добри отзиви за блестящото представяне на Мария Габриел по време на изслушването.

Още по темата

Той изрази увереност, че българската номинация за еврокомисар ще получи възможно най-висока оценка от досегашните си колеги в Европарламента и ще бъде избрана за следващ комисар от България.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов запозна Жозеф Дол със законодателните инициативи на парламентарното мнозинство в страната ни през последните месеци, както и с политическите процеси в България и актуалната ситуация на Балканите.

Председателят на ЕНП даде висока оценка за скорошните международни посещения на премиера Бойко Борисов във Франция, Германия и Турция, както и за срещата във вторник с македонския премиер Зоран Заев.

Дол добави, че е доволен, че българското правителство работи на пълни обороти, а парламентът осигурява необходимото мнозинство, за да може да се провеждат реформи и политики и да се подготви страната за председателството на Европейския съвет.

Според Жозеф Дол победата на ГЕРБ на изборите в България и на десни партии на няколко избора в Европа показва, че десницата дава категоричен отпор на популистите.

Днес предстои Мария Габриел да получи оценка от евродепутатите за представянето си на вчерашното изслушване и ако тя е положителна, каквато се и очаква да бъде, гласуването на кандидатурата й за еврокомисар с ресор "цифрова икономика и цифрово общество" в пленарната зала на Европейския парламент ще бъде на 4 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
13
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Доколкото си спомням ЕНП беше възхитена и от Кристалина. Оказа се само че нейните интереси се различават от тези на България. Тихомълком я изгониха, заради подливане на вода на другарчето си. Не съм привърженик на ГЕРБ, но нека да пожелаем на Мария успешна работа и да изтрие петната от предишните две герберки.
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да се казва сина и, като баща му е французин?
92
4
 
0
 
! Отговори
SH преди 6 години
До SharkСтанишев е с двойно гражданство, а по душа - чист съветчик.Троловете на *** почти на 100% са етнически ***, с майки рускини.Във военната академия ми преподаваше руски зет, който изобщо не криеше пристрастията си. Русофилите като цяло са първо московски лакеи, пксле китайски, ситийски, венецуелски и всякакви други лакеи и чак на последно място българи.А тази имала два паспорта...
91
1
 
4
 
! Отговори
трагедия преди 6 години
До SharkПак си назна4иха техен 4овек и евреин!
90
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В ЕНП възхитени от Мария Габриел"Значи и за чeп за зеле не става.
89
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жената е вдигнала краката , пред члена на вграговете. Детето и е с френско име , и едва ли знае български.. През турско взсички роднини и българи са се отричали от такива , прекъсвали са всички контакти..
88
2
 
6
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Сега по темата - тази е с двойно гражданство, няма да защитава интересите на страната ни по никакъв начин и ще прави точно каквото и се нареди. Някой пита ли ни когато я номинираха????!!! Тя не е моят еврокомисар, не искам да е там и да ме представлява!!!
87
0
 
1
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До 88. Има то, има спасение, и ние го знаем, но си мълчим ако може друг да ни свърши работата. Ние чакаме все някой друг да ни освобождава, после се вайкаме че който ни е освободил, той ни е поробил. Ами да се стегнем и да си свършим работата тогава, а не да ревем постоянно за нещо.
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запада в момента няма лидери , всичко е с лошо качество , на власт онези студенти които свалиха Де Гол през 1968г.
85
1
 
4
 
! Отговори
к.рви преди 6 години
До проклятиеЖените ще развалят ЕС!!!
84
0
 
10
 
! Отговори
проклятие преди 6 години
До лошо!!!Отново еврейска намеса!!!!!!!
83
0
 
7
 
! Отговори
Englishman преди 6 години
Слушах я на английски..... Нищо не разбрах....После прочетох чужди сайтове, после български...... обърках се тотално...
82
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тая шия трябва да кара само коли с шибедах!
81
0
 
14
 
! Отговори
th преди 6 години
Там се научиха, че когато някой говори благи приказки за интеграция, мир и екология, без да предлага нищо конкретно, значи е убеден демократ и висш ценител на човешките права. Истината е, че хора като тази жена са предлагани и назначавани защото са представителни и няма да се бъркат в работите на големите. Тези бюрократи са толкова многословни, обстоятелствени и меки в думите си, че в крайна сметка не казват нищо съществено. Но такива си се харесват там. Заради подобни кадри Съюза е пред разпад.
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Апостол Апостолов ще я посрещне с питка и мед.
79
2
 
3
 
! Отговори
До байхейс преди 6 години
Байхейс, гледай се хейса и не се изхождай по теми, по които не си подготвен.Аре със здраве!
78
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната напориста гоце делчевка от Хаджи Димово. Таман се отървахме от един предател, налетяхме на тая. Няма спасение от тия нахалници със самочувствие без покритие.
77
1
 
3
 
! Отговори
лошо!!! преди 6 години
До байхейсПек ли евреите се намесиха във съдбините ни!
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче ние не сме възхитени от поредната сороска, която ще ни копа.
75
1
 
6
 
! Отговори
КОБИЛА преди 6 години
До АнонименНе превръщайте ЕС в публи4ен дом!!!!!!!