Нинова съзря: Има натиск да не ни дадат "Бузлуджа"!

От БСП искат да му се направи оценка и да си го платят
22 юни 2017 19:48, Боряна Павлова
49
Нинова съзря: Има натиск да не ни дадат "Бузлуджа"!
Снимка: архив Reuters

Оказва се натиск върху правителството да не се даде паметника "Бузлуджа" на БСП, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"През 2011 година онова правителство на Бойко Борисов е поканило ръководството на БСП да му възстанови право на собственост върху паметника. По различни причини не е взето решение за това до сега. Не знам защо колегите не са го направили преди мен. Но ние сега решихме, че можем да отговорим на това писмо на г-н Борисов и искаме да получим собствеността върху паметника", посочи Нинова пред БНТ.

Още по темата

По думите й причината е, че той се руши от много време, а държавата и редица правителства не вземат мерки.

"Много интересно се развиха събитията от тогава. Реагираха архитекти, завършили в Европа, които пожелаха да се включат в един международен екип и да участват, ако се справим да вземе паметника, с възстановяването, защото според тях това е архитектурен шедьовър, което означава, че това е стойностно и за България, не само за БСП. На второ място това е изключително стойностно и за БСП и бихме искали, ако ни се даде тази възможност да спрем разрухата и да направим реставрация", каза още тя.

"Искаме да му се направи оценка и да си го платим", категорична бе Нинова, но отбеляза, че за участие в евентуален търг за паметника вече желание са изразили три неправителствени организации, Община Казанлък, областната управа на Стара Загора, една част от СДС и Валери Симеонов, въпреки че десетки години никой не се е интересувал от паметника.

"Няма как да се съгласим с такова нещо", заяви тя и допълни, че се оказва натиск върху правителството да не се даде паметника на БСП.

"Вярвам, че ще намерим в рамките на закона, разумната възможност, да получим собствеността или право на ползване на паметника, да го уредим юридически, което да даде възможност да се възстанови едно място, ценно за България и ценно за БСП", каза още Нинова.


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
АФУЗ АЛИ преди 1 година
Щом паметника е държавна собственост,първо държавата да потърси отговорност от тези, които го доведоха до това състоя ние и тогава да се даде на новият собственик заедно със сумата,която покрива щетите взета от виновниците и тогава да се предаде на новия стопаниен. Иначе....е....*** държавата,щом всеки може да е ба...зика!
38
3
 
3
 
! Отговори
Натискач преди 1 година
Кой те натиска ма, другарко? Кой се занимава с теб? Не се ли виждащ,че и за натискане не ставащ? Бегай на село! А да,заедно с всички други комунисти-некадърници!
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ега ти лицемерите, по-скоро лицемерката. Ако им го даваха, нямаше да го искат и щяха да реват, че им го дават насила, защото държавата не иска да се грижи за техния паметник. Вече тая крадла е толкова прозрачна, че няма накъде. Тя винаги е контра. Но да се постявя над закона, моля, моля! Да са го взели, когато е имало възможност, щом са изпуснали момента, проблема е техен. Ами те нали винаги са в изчаквателна позиция, е, сега почакаха малко повече и загубиха. Не им трябва паметника, а интригата
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мазната сътвори много пошло театро!
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Към ДНЕС БГ
От вчера не могат да се обръщат страниците .
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нужен ни е музей на зверствата на соц режима
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събаряйте соц грозотията!
32
0
 
9
 
! Отговори
бг преди 1 година
Паметникът е платен с парите на всички българи .Сега им го подаряват за 100х.лв.- от един милион избиратели по 10 стотинки и пак циврят ,защото са свикнали да цицат от държавата и да живеят на гърба на народа.Искаш ли да те намрази комунист -накарай го да си плати сметката-това е за него жестока обида .
31
9
 
2
 
! Отговори
СТРАХ! преди 1 година
СТРАХУВАТ СЕ Г-ЖО НИНОВА ВСИЧКИ СЕ СТРАХУВАТ ОТ ВАС И БСП ТОВА Е ВИДИМО ДОРИ И КУПЕНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ЗАДАВАТ ВИ ВЪПРОСИ КАВОТО СА ИМ КАЗАЛИ -- СПОКОЙНО ИЗБОРИ СКОРО ЩЕ ИМА И ВСИЧКО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ ХОРАТА ВИЖДАТ КАКВО СТАВА И ДЪРЖАТ И РАЗЧИТАТ НА ВАС - ВЯРВАТ ВИ
30
4
 
15
 
! Отговори
Пепо преди 1 година
Кога ще забранят тези стогодишните мошеници
29
3
 
13
 
! Отговори
Фен преди 1 година
Абе крадлата на Костов, няма ли да млъкне?
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щирлиц, къде ходиш... А това =) използвам за усмивка.
27
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Е и аз това казвам.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щирлиц! =)
25
0
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Другари,кога ще колонизирате някоя друга планета,та земята да си отдъхне,че и ние малко да мирнем?
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те били решили сега да го вземат, а не когато им бил даден от държавата. Аз не разбирам правилно, или комунистите пак си мислят, че са над закона.
23
1
 
3
 
! Отговори
:) :) преди 1 година
абе щом им правят чакмаци явно има кого, ББ не е вчерашен, не е за идеята да се заяжда.
22
2
 
10
 
! Отговори
????? преди 1 година
До :) :)

Какво ще консолидират?
Нужна е членска маса, също и симпатизанти, за да бъдат консолидирани.
Бабите и дядовците окапват един по един, недочакали светлото комунистическо бъдеще или поне повишаване на пенсиите.
Ако не си купуваха гласове на изборите, дали щяха да успяват да вкарват повече от двама-трима депутати?
21
3
 
2
 
! Отговори
:) :) преди 1 година
ако беше съборетина пич, отдавна да са го харизали, сега обаче селски номера. А Баце знае че е опасно да си вземат чинията, ще я реставрират, товарищ Путин ще даде манги. А такива символи са опасни, коосолидират редиците.
20
8
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 1 година
Герберастите са скрити комуняги затова не дават паметника....