Етноси у нас не един и два, но законът да е за всички!

Симеонов доволен, че патриотизмът на българите се е възродил
208
Етноси у нас не един и два, но законът да е за всички!
Снимка: БТА

Нашето бъдеще е в миналото, връщането към корените е едно от най-хубавите явления в последните години. Това заяви в Котел днес вицепремиерът Валери Симеонов, който бе гост на фестивала "Живият огън на традициите".

Според Симеонов, въпреки че е имало тенденция към обезродяване, патриотизмът на българите се е възродил, наблюдава се връщане към корените и към традиционните ценности.

Той допълни, цитиран от БТА, че в многообразието на различните етноси и запазването на тяхната идентичност, е бъдещето на България.

По думите му, този форум е демонстрация на обединението на етносите в страната, толерантността, взаимното уважение и преклонението пред традициите, създали невероятното многообразие на българския фолклор.

Той цитира думите на Апостола, че в България ще живеят различни етноси, подчинявайки се на единний български закон.

В живописния парк "Изворите" край възрожденския град днес бяха ситуирани четири села на различните етноси, които съжителстват в община Котел. Своите традиционни обичаи, бит, песни, танци и кухня представиха българи, каракачани, турци и роми.

Във второто издание на фестивала отново бяха показани традиционните котленски килими.

"Живият огън на традициите" бе открит снощи с концерт на НУФИ "Филип Кутев" - Котел, Теодосий Спасов и Галина Дурмушлийска. През трите дни от фестивала може да се види Базар на занаятите с демонстрации, работилници на майстори от килимарските школи в Чипровци и Котел. Тази вечер ще бъдат показани нестинарски и русалийски игри.

В последния ден организаторите са предвидили детски игри и занимания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери, у нас ако се спазваше закона, ти отдавна трябваше да търкаш нара в централния софийски
35
5
 
1
 
! Отговори
Евролиберал преди 6 години
Африка и СА над всичко вън руснаците от Крим.
34
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
novozagorskite sela balgarite sa malcinstvo ujas nezmam kolko sa tiq deto iskat da gi integrirat da ne kazvam koi 4e triqt ama imax pat do tam vse edno e 4e bqx v druga darjava nqkoq afrikanska ima mnogo deto ne sa i pisani nikade i rodeni po nqkoi plevni zatova to4nata im broika e neizvastna
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС е Африка. БГ-ЮАР Вечна дружба долу Путин.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много замириса този кабинет.Замириса на 'рядко щастие'.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама разбира се че се връщаш към корените си другарю БАЛЕВСКИ! Нали от такъв род произлизаш! Кой беше другаря Балевски по времето на другаря Т.Живков? Пръв министър беше чичоти Балевски не помниш ли? Защо си смени фамилията бе другарю да не те разпознаят като комунист ли? Нищо и никой не е забравен другарю помниме те. помниме всичко не си мисли че си се скрил като си се прекръстил на Симеонов! Как са хотелчетата а и новата къщичка от 200 квадрата за гости която наскоро откри? Добре ли са?
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
волен сидера, касиер пред централните тоалетни в софия.
29
0
 
2
 
! Отговори
допълвам преди 6 години
Под 33 в момента е коментар, на мястото на чийто ник са написани думите "Кое се възраждало".Онзи, който е написал въпросния коментар няма смисъл да го обсъждаме. Той сам наказва себе си с тази задушаваща го злоба и неспособност да види реални неща.
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВасилевЕдно време дедите им разгромиха фашизма.Сега те самите са фашисти, и прибягват до простотии като "хибридна война" за да налагат гадната си империя на тези, които не ги искат. Тоест, на всички.Само отчаяно фашистко дерьмо като путин би паднало толкова низко, че да плаща на *** да създават фалшиви фейсбук акаунти, да тролят, да лъжат и заблуждават, да използват fake news...и да наричат всички, които виждат истината за него - "сросоиди", "еврогейове"...Да си придава облик на "за
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Руснак -много мил човек.И съм съгласен с написаното,Не бяхме такива ,но станахме това благодарение на 45г. експеримент"комунизъм"проведен от Русия върху нас и цяла източна Европа.Между другото кои са приятелските страни на Русия от нейните съседи?
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БГ - патриотНищожеството путин трябва да обясни на народа си,като как най-богатата на природни ресурси държава,живее по-зле от разни "еврогейове" като: всички западноевропейски държави,дори и "Задунайская губерния", демек ние,сросоидна Америка,източни тигри като Китай, Ю. Кореа, Япония, Тайван...
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БГ - патриотГадно е да те оставят дежурен събота вечерта, а тролейче?Другите пият бира, ти драскотиш глупости за жълти копейки и те е яд.
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Законът за всички. Кой ли е толкова наивен да повярваш,че щом си честен към държавата и тя ти отвръща със същото. Все едно да повярваш, че вегетарианец няма да бъде изяден от мечката, ако го срещне.
23
1
 
7
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Минавал съм покрай Котел. Всичко по улицата е с боята на тоя патриотин на снимката.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога бг правителството ще протестира против насилствената смяна на бг фамилни имена в Гърция, Турция, Сърбия и САЩ където фамилии на -ов се заменят с -у в Гърция, оглу в Турция, -вич в Сърбия и -оф в САЩ като Нина Добревм Елена Папаризу, Иванович, Сюлейманоглу и т.н.
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБългария ще страда, защото Е ФАШИСТКА.Единственото чувство, което изпитвам към това подобие на държава,което имам нещастието да ми е родина, е... щях да кажа омраза.Но може би е по-скоро отвръщение.Не, не ме е страх да кажа "омраза", не обичам тази пркаженa държава, знам.Просто искам да съм искрен със себе си.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съприжевявам мислите и емоциите му. Защо ни натрапва своето емоционално състояние и иска всичкки да го приемем?
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Част от властта е в твоите ръце и е време да ни кажетекаква България ще оставите на другите след нас.Чехи, поляци мислят непрекъснато за това.Държава с "богатство" от източниетноси чакащи на труда на местният етнос или нещо по лошо?
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Същият паричен "патриот" иска да внесе работна ръка от Африка и Източна Европа за да понижи и подбие заплатите и пенсиите на българите и вдигне печалбата на чорбаджиите.
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нищо по-гнусно от фалшивият християнин. 99% от нас са точно такива.Жестоки, безсърдечни, грешни...Ходите на църква, но Христос не е в сърцата ви.Затова българите сме псевдо-християни.Покръстен, но нехристиянски народ.Срам ме е, че принадлежа към такова гнусно племе.