Обещанията на властта не спряха полицаите: Протестите остават

Патрулките са опасни за движение, твърдят синдикатите
27 юни 2017 14:23,
106
Обещанията на властта не спряха полицаите: Протестите остават
Снимка: архив Булфото

Обещанията на премиера Бойко Борисов за повече пари за МВР не успокои полицаите. Синдикатите обявиха, че насроченият за 5 юли национален протест остава - въпреки опитите на властта да удовлетвори исканията им.

Вчера министър-председателят нареди да се отпуснат 10 млн. лв. за летни униформи на полицаите и се ангажира да се осигурят още 5 млн. лв. за гориво.

Според синдикалистите обаче това не е достатъчно, защото освен исканията им за облекла, те настояват и за увеличение на полицейските заплати.

"Повишение на заплатите с минимум 15% е основно искане на полицаите, насрочнеият протест за 5 юли не се отменя", обяви зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Благой Ванкин, цитиран от "Дарик".

Още по темата

Ванкин изрази надежда, че за 8-те дни, които остават до протеста, управляващите ще проявят разум и ще предприемат нужните действия за подобряване на условията на служителите.

Синдикалистът коментира и обещанията на премиера.

"5 млн. за гориво е добре, но на какво да го сипваме този бензин и кой ще се вози в тези коли, като няма хора. В момента недокомплектът е около 6000 човека", каза той.

Ванкин обясни, че масовите патрулки са изминали вече 300 000 - 400 000 километра, опасни са за движение по пътищата и носят риск както за служителите, така и за гражданите.

"10 -те млн. лева не покриват дори малка част от униформите, които се полагат на служителите и които са купували със собствени средства в продължение на шест години. Въпросът е, че те не могат физически да осъществят този замисъл да ми купят униформа за лятото", каза още синдикалистът.

Той беше категоричен, че в момента основното искане е за увеличаване на заплатите на всички в МВР.

"На всички - от чистачка до министър. Дори на министъра искам увеличение на заплатата", настоя Благой Ванкин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
13
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Бойко докога ще назначава некадърни министри на вътрешните работи, които искат аргументи, без да имат воля за промяна. А и да имат воля, нямат потенциал. 9 г само заплати получават без да са направили реална промяна.
19
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименВинаги можеш да протестираш в извън работно време! Нямаш право на "СТАЧКИ", докато другите имат право на такива!
18
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 6 години
До валериМожеш ли да направиш разлика? В Гърция при пенсиониране 80000 евро, в България 10000 евро?
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
самолети искаме!
16
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали нямали право да протестират? Едно време като пазеха червените запъртъци, окопани в парламента, не можеше. Пребиваха хората с кеф. Сега изведнъж можело.Който не му харесва - да напуска.
15
8
 
8
 
! Отговори
реалист преди 6 години
До 9 Нали казвате, че полицаите не си изпълняват задълженията, а тогава като си ги изпълняват имате претенции. Май гледате избирателно.
14
1
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
е, може, ама всички на улицата какво означава - гръцки вариант ли. красота неземна.Аз лично не знам дали това може да се случи в Швеция, Русия, Англия, Германия, САЩ и много други държави - полицаи да стачкуват.
13
3
 
14
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Лекари, Учители вие сте доволни ли? Неразбрахме защо в тая дупка само Полицията стачкува и протестира!?!?!?!?!!?! Дано не до 2100 изчезнем а до 2030 да ни няма.
12
5
 
23
 
! Отговори
валери преди 6 години
Не заслужават големите си привилегий , 13 заплати и т.н. , рабатят само в най-големите градове , а болшинството са на угояване , за влизане в мвр се иска огромен рушвет , тези като не им изнася защо са там , уж не достигат полицаи , а не мажеш да се доредиш от рушветчий !!!
11
6
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
До МанолскиЗащо си мислиш, че в МВР служат само полицаи /респективно катаджии/ и да си мислиш, че всички са корумпирани?
10
8
 
30
 
! Отговори
МАЙНА преди 6 години
Като не ви харесва службичката , напускайте.
9
7
 
22
 
! Отговори
МАЙНА преди 6 години
Като не ви харесва службичката , напускайте.
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6Нали като излезем да стачкуваме полицаите ни пребиват
7
2
 
27
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
много се натискат за полицията за службица, защото са некадърни да се докажат в условията на капитализъм. Като се намърдат там се поддават на корупция и затова народонаселението не дава добра оценка на МВР и не вярва, че пази реда и законността в републиката
6
18
 
14
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Браво на полицаите. Всички работещи трябва да търсят правата си, защото заслужават повече. Щом като има пари за саниране, означава,че пари в държавата има. Липсва желание.
5
11
 
3
 
! Отговори
ивчо преди 6 години
какво щр ти доказвст бе, ти по таз логика еинаги кусури ще им нсмирсш само и само да не дадеш пари. Надявсй се някой от тях да се закъхари за дигурносттс ти щом го обричаш на мизерия.
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбирам донякъде полицаите. Говорил съм с такъв служител от голям град - работата е много, районите са неимоверно големи, правата им на действие и оборудването - лимитирани, рискът - висок, бумащината ги превръща в канцеларски плъхове. Но малко са онези сред тях, за които освен парите и работното време, важно е и призванието и дълга към обикновените хора. Тези често зле образовани момчета и мъже трябва да ценят поверените им живи същества. Майната им и на униформите, на автомобилите.
3
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом не спират протестите, да им се дадат още пари. И т.н. после ако не стигат - пак.
2
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите са зле, знаем го всички. Рапонеца им слагаше едни министри, 'фани единия, удари другия. Самият *** не иска силна полиция. Защото ако има високи заплати, примерно 3 000 лева, ще има желаещи и ще се подбират умни и мотивирани. Рапона ги държи гладни, използва ги за какво ли не, особено за изборите когато ще подменя чувалите. Тогава плаща. Ако полицията беше качествена, нямаше *** да вилнеят по селата, щяха да работят. И многото гад щеше да е по арестите.
1
5
 
39
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
С болка,Но Аз не ги подкрепям. Първо трябва да покажат, че са заслужили. Даром няма. Стожер и основополагащ стълб е полицията в една нормална държава, но тук и полицията си е мафия. Как се става полицай? Как се израства кариерно? Колко са компетентни и знаят ли каква е тяхната работа? Всички знаем отговорите. Полицията е в симбиоза с мафията. За това Не. Това е призвание а не възможност за рекет на хората. Още важи лафа от тошово време за тях. Кой е мързелив и глупав-става полицай.