Откъм СДС: BG – дестинация за комунистически туризъм ли?

Сидесар: БСП искат да канят комунисти от цял свят на Бузлузджа
27 юни 2017 11:23,
83
Откъм СДС: BG – дестинация за комунистически туризъм ли?
Снимка: архив Булфото

БСП иска да развива комунистически туризъм в България. В това заподозря социалистите седесарят Иван Сотиров.

Бившият син депутат смята, че с искането на червените да си върнат собствеността над паметника на Бузлуджа е просто желание да превърнат България в дестинация за комунистически туризъм.

"Възнамеряват да го използват за реклама – да канят там комунисти от цял свят", каза Сотиров пред Нова тв.

Още по темата

Според седесаря намерението на столетницата е "пошла PR акция" и "гавра с паметта на жертвите на комунизма".

Борис Цветков от БСП пък контрира и обясни, че социалистите искат да реставрират монумента и да го направят туристическа атракция, която да се използва целогодишно.

За да се спре разрухата на монумента, ще са необходими няколко милиона лева, изчисляват експерти.

Дебатът около бъдещето на паметника на "Бузлузджа" се възроди след като преди седмица БСП поиска да си върне собствеността върху монумента.

От регионалното министерство обаче отказаха с аргумента, че новият закон не позволява лезвъзмездно прехвърляне на държавна собственост.

Това накара социалистите да поискат да го стопанисват за 10 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: БСПБузлуджаСДС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
51
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Войя за паметниците дето се носи, е нищо друго а отклоняване вниманието от същественото!СДС лидерите "небрежно забравиха" че точно заради тях комунистите останаха ненаказани дори за лагерите, a се превърнаха и в капиталисти! Защото същите лидери се договориха с тях да не бъдат закачани! Сега паметницити им виновни! Този вой освен това е ярка демонстрация че като нямаш капацитет да мислиш и строиш но имащ власт, рушиш! От тях може и да се печели пример Айфеловата кула, мразена някога също!
8
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сдс е вампирясал труп, който през нощта вие и отвращава хората.
7
6
 
44
 
! Отговори
Do Stefko преди 6 години
Типично по троловски, дай да рушим само. Ми какво си построил бе мойто момче? като казваш, че видиш ли комунисти са го строили си виж баба си и дядо си и партийните им книжки и ги попитай дали на времето са имали нещо против. Комунисти не са една шепа хора с които са се съобразявали всички. Народа е бил комунистически.
6
3
 
51
 
! Отговори
777 преди 6 години
А какво е това СДС ?
5
2
 
38
 
! Отговори
до :)))) преди 6 години
Просто Вepa, няма какво да се чудим.А иначе е можела да го напише малко по- правдоподобно - ***. И той тръгнал да плюе по ***, а допреди наколко месеца крепиха ***, че и министри си имаха... Единственото по- лошо от *** е гаден, пребоядисан болшевик!
4
4
 
56
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Генерално неизвестният седесар Иван Сотиров да събере дружинка, да ги въоръжи с чукове и да отидат да разрушат паметника. Но е сигурно, че няма да го направи, защото за това се иска труд, а не приказки пред медиите. Иначе СДС останаха в най-новата ни история като специалисти по рушенето.
3
2
 
52
 
! Отговори
сдс почина преди 6 години
Ама то СДС умре. Заедно с още 6 жалки партийки едва събраха 3.20% дИформаторски блоГ.
2
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП се кълняха, че нямат общо с БКП и са нова партия. Как тогава искат да им се възстанови нещо което никога не е било тяхно? Или когато могат да се извлекат дивиденти може а когато не-не сме от тях (БКП).Възможността да си смениш политическият цвят не е лошо нещо само по себе си, но в България това е някак си изкривено. За всичко хубаво от предците ни сме "виновни" ние а за всичко лошо те.... и живота си продължава цветовете се менят направо са станали като едно знаме на един парад...
1
0
 
48
 
! Отговори
:)))) преди 6 години
Сидесар: БСП искат да...