Как се точи бюджет? Като купиш лекарства със 700 000 лв. по-скъпо

Свободията свърши, зарече се здравният министър
Обновена: 6 юли 2017 21:46 | 6 юли 2017 21:43, Камелия Цветанова
16
Как се точи бюджет? Като купиш лекарства със 700 000 лв. по-скъпо
Снимка: Булфото, архив

Директори на болници са ощетявали лечебните заведения, които ръководят, с хиляди левове, тъй като са купували лекарства на цени над допустимите. Това каза министърът на здравеопазването Николай Петров пред ресорната парламентарна комисия.

Още по темата

Той посочи, че сумите, с които са били ощетени различните болници, са от 90 хил. лв. до 600-700 хил. лв.

Тези директори ще бъдат санкционирани, увери министър Петров, цитиран от БТА.

Има потенциал за промяна в цените на клиничните пътеки, както и за извеждане на още дейности от болничната в извънболничната помощ, каза министър Петров в отговор на въпрос за недофинансирането на клиничните пътеки.

По думите на министър Петров има болници, които трябва да бъдат подложени на индивидуален мониторинг и за тях трябват оздравителни програми и прилагане на индивидуален подход.

Ще наложим правила за формиране на работната заплата, правила за стопански разходи, за лекарства, за медицински изделия.

Свободията свърши, беше категоричен министър Петров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Пациент преди 6 години
Я вземете нещата в свои ръце. Въведрте някаква справедливост и почнете отнякъде. Редно е надценката да се възстанови от директора, и ако сумата е "голяма" - моментално да влезе в затвора. Без лиготии и "наш, ваш човек ". Инач Бвлгария никога няма да се оправи щом се търгува със здравето на хората.
12
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Как се точи бюджет?"????????Ами като не знаете питайте Пожарникара от Банкя.Той е ЕКСПЕРТ в тези работи.Кеф ти магистралки, кеф ти саниране, кеф ти стадион за 30хил човека в Две Могили-хасковско.
11
1
 
23
 
! Отговори
ДръжСеЗемьоШопТеГази преди 6 години
Марешки продава лекарствата по-евтино и картелите се чудят как да му направят мръсотия и да го изтикат от бизнеса.Разни далавераджии купуват лекарствата на много по-високи цени за болниците, но са се уредили за директори!
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е всеки се оправя, както може. Нашите лекари гледат, че заплатата им е в пъти по-малка от някъде на запад (или на изток, напр. Typция), но и заедно с това санкциите са в пъти по-малки, и действат. Пазарна икономика и себеоцеляване.
9
2
 
20
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Не мога да разбера: болниците са държавни и общински. Това е най-големият консуматор на лекарства. Защо е задължително да се минава през частен доставчик. Същото и за консумацията на горива. Забранено ли е да има държавни фирми, които да обслужват държавни и общински структори? При това без конкурси, обществени поръчки и пр. бавещи и оскъпяващи процедури.
8
1
 
5
 
! Отговори
Поп преди 6 години
До др. Куин ЛечителкатаНе! Да върнат красеното!!!
7
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нали за това Боко-тиквето УДАРНО събира данъци и съдира по 100 кожи на простият електорат, за да ги точат после неговите хора.и недай си боже някой друг да пипне Неговото..........става веднага централна криминална новина.
6
2
 
12
 
! Отговори
Един бг преди 6 години
Моля обърнете внимание на личните лекари от там изтичат много пари от касата.
5
1
 
15
 
! Отговори
До бай х преди 6 години
И аз точно същото се чудех... тези нашите съдий са много забити. Тези *** крадат за хиляди левове и ощетяват дуржавата и накрая резултата е ... ще ги накажем. Наскоро имаше случай при който завлякли дуржавата в особенно голям размер, нещо от рода на 1 млн лв и накрая условно 3г. WTF
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има едно старо лекарско правило- Понесели те реката , не се съпротивлявай , ако имаш опитен водач!А Вие внушавате надежда и доверие за промяна.
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравната Каса е опасна за вашето здраве!
2
1
 
21
 
! Отговори
Пунки Мунки преди 6 години
Армията и МВР са в същото положение,обаче не знам лекар,военен или полицай да влязъл в затвора в най корумпираната държава!
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не вярвам НА НИКОГО