Борисов за мигрантите: Трябваше да са 1200, дойдоха 2-ма, единият избяга...

Премиерът питал Европа да ги сложи ли в затвор, за да стоят в България
Обновена: 7 юли 2017 13:12 | 7 юли 2017 12:53, Камелия Цветанова
96
Борисов за мигрантите: Трябваше да са 1200, дойдоха 2-ма, единият избяга...
Снимка: кадър Facebook

Не само, че правителството не е поело ангажимент да вземе повече мигранти, след като Чехия, Полша и Унгария отказаха да приемат бежанци, ами дори не може да си изпълни и квотата за релокация, за която вече има договор.

"Вишеградската четворка по принцип не поиска да вземе мигранти, ние се бяхме съгласили на 1200 да дойдат у нас, а дойдоха двама, единият избяга", обясни пред парламента премиерът Бойко Борисов.

Така той отрече опасенията на социалистите, че страната ни ще бъдe натоварена да вземе бежанци за сметка на странитe от Централна Европа заради заема от 200 млн. евро, който взима от Банката за развитие на Съвета на Европа.

Още по темата
"Пред Европейския съвет зададох въпроса дали ще ми позволят да построя затвор да ги затворя там, защото ние имаме вече случаи по 30 пъти хващат един и същ бежанец, той бяга, хващат го на граница, връщат го, той пак бяга, те не искат да стоят тук, така че не само не сме поели ангажимент да вземем още, ами и стария не можем да изпълним", уточни Борисов.

Той обясни и защо полага толкова усилия България да влезе в чакалнята на еврозоната, след като се заговори за сценарии за развитие на Европа, но на няколко скорости.

"Не тръгнем ли в тази посока, не може да се сърдим на европейските страни, след това, което се случи в Гърция, да си защитят валутата, така че ние трябва бързо да стигнем до сърцето на Европа, до развитите страни, за да не останем на втора скорост", коментира той.

Премиерът обаче смята, че най-големият проблем в момента е не нещо друго, ами излизането на Великобритания от ЕС.

"От моя опит знам, че разводите винаги са скъпи и ще страдат децата. И този развод ще е много скъп и за ЕС, и за Великобритания", отсече той.
 
Според него идеята, която лансира за обща европейска армия ще стане факт, макар че все още няма развитие по нея.

"Аз го казах пред Съвета като една идея, да ми отговорят с "не", но то ще стане", убеден е той.

Според него въоръжаването и ученията на армиите гълтат огромни ресурси.

"И попитах - защо не отделим 2%, както е изискването на НАТО, след това да преценят експертите на България какво й е нужно, на Гърция, на Румъния, не е нужно да купуваме едни и същи летателни средства, кораби, защото в Европа сигурно има повече въоръжение отколкото ни е нужно", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко вместо да се хване за кофпомпата се занимава с несвойствени работи. Не може да си прочел книга и половина и да управляваш държавата.... резултата ще е плачевен!
13
2
 
33
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
То май и вторият се гласи да избяга... :)))
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тихичко и тайничко си ги складират и по градове и по села и един ден ще видите какво е АД + "шведите" които имаме и помаците !....По-скоро те си имат българи...
11
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябваше да са 1200, дойдоха 2-***, единият избяга...--------------------------------------------------------------------------Еми Бойче като видят, че пожарникар управлява държавата е нормално да бягат!
10
3
 
36
 
! Отговори
Суека преди 6 години
*** , тоя БАНКЯНСКИЯТ и медиите пак лъжат ... когато изляза само по София да се разхождам по центъра около Женският Пазар и мога да преброя поне 200 тарамбуки !!! Фалшивите политически ДЕМАГОГСТВАНИЯ край нямат ! Тихичко и тайничко си ги складират и по градове и по села и един ден ще видите какво е АД + "шведите" които имаме и помаците !
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кога от Европата ще почнат да връщат бежанците от България?
8
1
 
47
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Това е единствената хубава страна на мизерията в България, дори мигрантите от чepна Африка не се задържат при нас.
7
5
 
35
 
! Отговори
българин преди 6 години
На народа не му трябва приемане на еврото.Не го искаме и не ни баламосвайте!Колкото сме бедни по-бедни ли да станем!А богатите по-богати!Вие допуснахте пенсионери с 40г. стаж да мизерстват,за да има повече за крадене и искате да ви вярваме!
6
3
 
26
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
IQ на тоя е : - 86....
5
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едникнижният ни вожд отново демонстрира тиквения си интелект!
4
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тук и тези дето бягат от афганистан не искат да стоят. Колко сме зле, а?
3
2
 
45
 
! Отговори
Ха ха ха о не не преди 6 години
Брей каква хубава държава имаме. Даже и джихадистите не искат до останат и те бягат като нас. :D
2
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не лъжи бе ББ.Страната бъка от ислямски навлеци и африканци които се разхождат свободно.Експулсирай ги и направи от центровете за "бежанци" домове за възрастни хора.Това е свършена работа.Останалото са празни приказки.
1
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дойдоха двама, единия избяга.Коментара е излишен.