Експерти: Неграмотността в политиката е по-страшна от корупцията

Мнения по казуса "НДК" пред Bulgaria ON AIR
7 юли 2017 17:09, Анисия Иванова
8

Силата на "неграмотността и простотията във властта" надхвърлят с пъти щетите, които нанася корупцията в България, отсече политическият PR Арман Бабикян в студиото на "България сутрин".

Той посочи, че скандалът с НДК, който е напът да провали председателството на страната ни на Съвета на ЕС, съпътстван от други обстоятелства, е показателен за липсата на адекватни реакции от страна на институционалните органи в държавата.

"Елемент на изненада нямаше. Отговорността трябва да бъде поета от управляващите. Които пък бяха заинтересовани от последния бюджет, служещ за ремонтни дейности на Националния дворец на културата. Не е нормално обаче да се взима комисионна за политически приоритети, които България смята да предложи по време на председателството", категоричен бе Бабикян.

Пред Bulgaria ON AIR политологът доц. Татяна Буруджиева посочи, че скандалът около НДК е далеч от всякакви ценности и принципи.

"Съответните институции в България трябваше да си свършат работата навреме и да не се стига до подобен шум. Едва ли обаче някой в Европа е заинтересован, която и да е държава да се провали в председателството си", подчерта тя.

И допълни, че в случая не става въпрос за приютяване на гости, пред които страната ни да покаже нови и ремотрирани сгради или пък културно наследство.

"Комисионни се раздават, когато една сделка бъде приключена. Надявам се България да има председателство", каза в заключение доц. Буруджиева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малограмотност+високо самочувствие без покритие - идете в БАН, за да видите подбрани екземпляри от този вид. Ако случайно там се пръкне някой с качества за научна работа, чудо ще направят, за да го спъват, а ако могат - и да го прогонят!
6
0
 
8
 
! Отговори
:( преди 6 години
Неграмотността, малограмотността и простотията са вредни навсякъде и нанасят огромни щети във всяка сфера. Като прибавите високото самочувствие и представата за собствена недосегаемост, получавате представа за Героя на нашето време.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма осъдени за корупция, значи всичките там са неграмотни.За това по един *** на всички и да се занимават с напояване на полета, пожари, бензиноколонки и други
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато не се изреже комунистическият тумор и гнойните му метастази, само такива *** ще управляват нещастната България. Накрая ще си останат само те и шепа ***.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новата класа-управленческата, се изказва за занаята си.Валери Петров има чудесна "Поема за пазачите на фара"-важи и в наши дни, както и поемата за Н.Н.Н.-"някой некадърник наш, страшно наш като блиндаж и на всичко наше страж".Земята си се върти сама без проклетите ***, дето си мислят, че управляват света.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв е народа , таквиз са и политиците и политиката им ,за съжаление!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неграмотни са защото са празни болшевишки кратуни. Всички партии в България са уродливи деца на една перверзна майка БКП/БСП и един баща психопат-ДС.