Среща и сдобряване: Няма конфликт Радев-Цветанов!

Съветник на президента проведе среща с втория в ГЕРБ
Обновена: 7 юли 2017 11:40 | 7 юли 2017 11:40, Екип на Dnes.bg
27
Среща и сдобряване: Няма конфликт Радев-Цветанов!
Снимка: архив, Булфото

След публичните атаки между президента Румен Радев и шефа на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов съветник на държавния глава се срещна с втория в ГЕРБ.

Макар и лаконично, все пак съветникът по вътрешната политика и гражданското общество на "Дондуков" 2 Николай Копринков отчете, че срещата му с Цветанов е била конструктивна.

Още по темата

От ГЕРБ твърдят, че не е имало уговорка между двамата да се видят, а случайно са се засекли в кулоарите на парламента.
 
"Тъй като нашият разговор премина в дух на коректност за бъдещите отношения между институциите, които трябва да са в един нормален диалог, не мисля, че можем да търсим някакъв конфликт", коментира съветникът.

Според него каквито и да са „търканията и различията, могат да се изчистят“. В същото време той отсече, че не можело да се търси конфликт между институциите, макар че напрежението между Радев и Цветанов е публично известно.
 
"Тъй като нашият разговор премина в дух на коректност за бъдещи отношения между институциите, които трябва да са в един нормален диалог, не мисля, че можем да търсим някакъв конфликт", каза Копринков.

Цветанов също заяви, че от ГЕРБ не са искали да се противопоставят с която и да е било институция.

"На тези лични нападки, които бяха изречени от президента, най-лесно беше да влезем в същия диалог и ние. Недопустимо е представители на българските институции да имат такава враждебна позиция", заяви шефът на депутатите на ГЕРБ.

Цветанов настоя, че анкетната комисия, която ще провери процедурата за избора на  изтребителите, е в услуга на президента, тъй като ще се разсеят всякакви съмнения.

"1,5 млрд. ще се харчат пари на българския данъкоплатец. Какво по-хубаво от това да има прозрачност. По-добре да говорим днес, а не след като вече парите са платени", коментира той.

"Както казах на Копринков, не е нормално българският президнт да разглежда българския парламент като трибунал. Това е обидно за всички народни представители. Той, депутатите, представителите на изпълнителната власт са функция от гласуването на избирателите на президентските и парламентарните избори", допълни Цветанов.

Той уточни и че в ГЕРБ нямат отношение нито негативно, нито позитивно към президента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
19
 
! Отговори
цъфнал герб преди 6 години
Егати плонжа на редакцията. Герб се сдобрява чрез съветник на президента, а те дават снимка като че ли Радев е приел Цветанов. ПРропаганндисти
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще крадат заедно, губещите сме ние
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цвъки си намери майстора най-после.Възпитаникът на помощното училище във Вършец започна да моли за прошка един истински Генерал и Президент.Че и Тиоквочът напоследък стана по смирен.Каквото било било.