Борисов обеща: Догодина 4 ленти до Слънчев бряг, ако няма жалби

Пускат ул. "Крайезерна", трафикът за Южното Черноморие - извън Бургас
Обновена: 9 юли 2017 17:06 | 9 юли 2017 17:01, Анисия Иванова
110
Борисов обеща: Догодина 4 ленти до Слънчев бряг, ако няма жалби
Снимка: БТА

Догодина по това време ви обещавам четирилентов път до Слънчев бряг, ако отпадне жалбата за разширението на пътя Сарафово – Слънчев бряг,  каза премиерът Бойко Борисов, който провери финалната част на ремонта  на ул. "Крайезерна“ в Бургас.

"Жалбите бавят около година и половина-две всеки един проект. Това е факт. Има професионални жалбоподатели, които дебнат и в момента, в който всичко е готово и финансирано - отиват, подават жалба, 10 лв. струва, и оттам приключва години наред устремът и ентусиазмът", каза още министър-председателят.

"Слънчев бряг-Бургас може да бъде готов в частта от Поморие до Равда. Обходът на Поморие има много тежка археология, обжалвания, има тепърва процедури. Дал съм срок от 1 март 2018 г. да сме готови и да почнем да го строим. За западния обход на Бургас - ако сега всичко стане нормално и се оттеглят жалбите, догодина за следващия сезон ще има път", уточни председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, който също присъства на проверката.

Премиерът Борисов бе и на улица "Крайезерна", която е част от Южния обход на Бургас, който ще извежда директно трафика от посока София към Южното Черноморие. Улицата вече е четирилентова и отсечката ще бъде пусната във вторник, посочи Борисов.

Той добави, че очаква общината бързо да прехвърли пътя на държавата, за да могат да бъдат изградени по-добри съоръжения за връзка с главния път.

Кметът Николов обясни, че в момента се подготвя пускането на кръговото движение на входа на Бургас от посока София. Последният етап от Южния обход на Бургас е цялостната реконструкция на надлеза "Владимир Павлов", добави той. След това усилията ще бъдат насочени към Северния обход, но там също има съдебни проблеми с обжалване на подробния устройствен план, обясни Николов.

По думите на кмета на Община Бургас Димитър Николов 50% от трасето е изградено върху блато.

"Действително е сложно инженерно съоръжение - мрежи, дренажи, отводнявания. Първият проект беше да минем с мост през "Меден рудник“, но спряхме заради еколозите, които казаха, че пеликаните ще бъдат смущавани и направихме този“, коментира премиерът Борисов.

Кметът на Бургас заяви, че министър-председателят е възложил изпълнението на ремонта да приключи 1 месец по-рано от предвиденото - в средата на юли, за да се облекчи пътуването в разгара на летния туристически сезон.

По време на инспекцията на улица "Крайезерна" председателят на УС на Агенцията "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов каза, че покрай магистралата около Карнобат ще бъде направена растителна защита от кипариси. Тяхната функция ще е да пазят от снегонавявания. Те ща са високи около 3-4 метра и ще са разположени в продължение на около 400 метра. След тази зима, ако проектът се окаже успешен, това ще бъде повторено и на други места в страната, където се образуват преспи през зимата, поясни министър Нанков.

Премиерът, кметът на Бургас, председателят на АПИ и министърът на МРРБ - Николай Нанков, откриха официално и обновеният "Приморски парк” в Морската градина на Бургас, съобщиха от МРРБ

Честито на бургазлии и техните гости. Ангажиментът, който бяхме поели преди време го изпълнихме по най-добрия начин, аяви при откриването Борисов. „Действително проблем ни беше палмата, защото тя трябваше да бъде точно като на снимката от преди 100 години и много снимахме и мерихме, но се справихме”, коментира още той.

Кметът Николов отбеляза, че паркът е основно реконструиран. Обновени са фонтанът, чешмите и подпорните стени.  Вече има нови перголи, пейки и кошчета за отпадъци. Изградени са два подземни резервоара за събиране на повърхностни дъждовни води, които ще се използват за поливане на зелените площи, чиято обща площ е над 120 декара.

Кметът на Бургас допълни, че при реконструкцията на парка са спазени над 60 изисквания на Министерството на културата, защото е паметник на парковото изкуство. Част от него е реконструиран по снимки от преди 100, 80 и 70 години, за да бъде възстановена морската градина в най-автентичен вид.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
40
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на нашия генерал премиера Бойко Борисов! Никой нищо не прави само Бойко сам гради държавата, другите партии само крадат. Без нещо държавата загива. Ще го избираме още поне 20 години, напук на червените *** и скапанитьи журналисти, умрете
25
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При комунизма при бай Тошо като бяхме с Русия нямахме тоалетна хартия и банани, карахме грозни руски коли а в магазините имаше само грозни български стоки, красивите западни стоки бяха само в кореком! А сега при демокрацията с ГЕРБ в ЕС и НАТО имаме тоалетна хартия и банани, в магазините вече няма български стоки а само красиви западни стоки като корекоми а по празниците народа се метка на яките западни коли по магистралите и прави тапи по границата.
24
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да правиш пътища трябва да се оправиш държавата бе Тикво зелена.Я си виж шкембето колко голямо е станало скоро ще се пръсне от преяждане с власт, а тоя Симеонов щял да подпомага семействата да имали 3 деца.Абе т'ва да не са ти *** хората пари за едно нямата той за 3 мисли.Има ли си на представа колко струва издръжката на едно бебе за 1 месец а?А Тиквата щял да прави магистрала на знанието за да може децата след като се изучат да емигрират бих добавил аз.Нямам думи.Проста-ци от всякъде.
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изсичат горите за паркинзи на Поморие.
22
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лойко обещава ама краде чужди пари.
21
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ще плати и държавата задлъжнява с нов дълг. Бургас - Алесаксандруполис го спряха а сега държавата ще им строи път с държавни пари.
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То така обеща и ново Хитрино на пролет...сигурно само той си го вижда щото хората още нищо не са видели!...то така и с магистрала Хемус...обещаваха до 2020...сега още 7 години!
19
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То е ясно, че и пътища трябва да се строят, ама не може това да е основния приоритет на държавата. То всеки втори гледа да забегне от тази държава, а други сямо се чудят какви лозунги да опъват.
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябваше да реже лентички,но се усра.Сега е видя другото осиране и трудното извозване на туристите и се почувства велик Гербаджия.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стотици хора се избиха по това пътче и аналога през Каблешково,но е мниго трудно да се направи мантинела в средата.Има кой да ги съди крадците.
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този говори каквото му подадат като Плевнелиев нищо общо с реалността.
15
1
 
22
 
! Отговори
Да преди 6 години
След "великото" разширяване на пътя до Поморие - сложиха ограничение 50 и 70 км/час. Какъв е смисълът от широк път, след като се поставят безумни огратичения. При двубентов път с насрещно - скоростта е до 90 км/ч, при четирилентов път с мантинела по средата - ограничение от 50, 70 км/час, а при пътя за Созопол - 80 км/час. Пълни полицейски безумия!!!!Бойко - най-безумният. Не е работа на премиера да разглежда карти.
14
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце не е глупав за колкото го мислите.Гледа сега да направи пътищата че трябва да въведе час по-скоро тол таксите първо по магистралите после и после по останалите пътища.Нали трябва да се избият парите които ще се загубят от реформите в администрацията-свидетелства за съдимост и т.н.
13
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това от 10 години го чувам със задължителното ако.Ако Боко беше в панделата и парите обратно в държавата би имало осем лентов аутобан от Резово до Одеса.
12
3
 
23
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
Ха сега и магистрала до Алкохолния супер-курорт!
11
2
 
29
 
! Отговори
БХ преди 6 години
Асфалт не се яде, ама остров от Малдивския архипелаг купува ...
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждам ВОци и отивам да повръщам!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма лошо по принцип. Но и 10 лентов да направят проблемът с джигитите няма да се реши напротив дава им се по голямо поле да се развихряд. Справеъе се с дебиките по пътя и после правете 4-тири кентов път
8
40
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво г-н Борисов, отлично знаете че инфраструктурата е от изключително значение за една държава.
7
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асфалт не се яде.. 😉