Борисов узаконил разрухата на чинията на Бузлуджа

Нинова обаче не се отказва, ще иска чинията дори и чрез съда
Обновена: 12 юли 2017 20:14 | 12 юли 2017 20:00, Камелия Цветанова
45
Борисов узаконил разрухата на чинията на Бузлуджа
Снимка: БСП

Червената шефка Корнелия Нинова реагира остро на решението на правителство да откаже да даде за 10 години паметника на Бузлуджа на БСП.

Още по темата

Според нея по този начин кабинетът е узаконил разрухата на чинията.

"Бузлуджа и още стотици други войнишки паметници, паметници на революционери и герои на България са изоставени и се рушат. Така се заличава историята и паметта ни. И днес това беше направено уж от Патриотите - точно онези, за които националната история е знаме. Казвам уж, защото активирането на момчето за поръчки, Валери Симеонов, става по заръка на премиера Бойко Борисов, който няма смелост или доблест да застане с лицето си и да каже защо се отрича от предложението си преди няколко години или дори от предложението преди месец, което потвърди пред нас и нареди на министъра на регионалното развитие веднага да подготви документите", написа тя в социалната мрежа Facebook.

Тя уточни, че  даването право на ползване не е незаконно.

"Самият регионален министър ни го предложи, по силата на сега действащия закон. То не е и държавна помощ, защото подписахме декларация, че не желаем пари от държавния бюджет. Решението на МС е израз на безхаберие към рушаща се България, защото Бузлуджа и връх Хаджи Димитър не са на БСП. Те са на България", продължава коментара си Нинова.

Тя определя решението като  страх от една партия, която може да даде пример за истински, а не лъжепатриотизъм.

"Но ние няма да се откажем. Започваме консултации с юристи за търсене на друг начин, при възможност по съдебен ред , след като държавата не иска, ние от БСП да спасим паметника", завършва позицията си Корнелия Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
СМАЖИ ГРОБАР И СПАСИ преди 6 години
СМАЖИ ГРОБАР И СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ УПАДЪК И РАЗРУХА..........
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NA VSICKI BIVSHI KOMUNISTI DA SE DADE NARODNA PENSI,ZASHTOTO SLED 1989 G. SA OBIGDANI I MALTRETIRANI,A MNOGO OT TYAH BYAHA PROKUDENI V CUGBINA
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е редно държавата......коя държава,бе фичке.Държавата обгрижва половин милион избиратели,като им разпределя ограбеното според заслугите.Останалите са без държава и се оправят сами.
33
1
 
2
 
! Отговори
nina преди 6 години
Какво, уважаема, БСП направи досега, за да спре разрухата на Бузлуджа? Включително и през годините, когато беше на власт? Винаги досега съм гласувала за БСП /без никога да съм била член на която и да било партия/, но в последно време, след изявите на К. Нинова-изпълнени със злоба и омраза, които вероятно е наследила от СДС-замислям се на следващи избори дали да ги подкрепя!
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо *** слага на едно място войнишките паметници и клозетната чиния на комунистите?Не е редно държавата да поддържа с парите на данъкоплатците партийни символи!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми да гласуват и за сградата на Раковска 134
30
2
 
6
 
! Отговори
Tangra преди 6 години
Паметта е свята! Всичко трябва да се помни и добро и лошо! Ако пречи паметника или е грозен да го махат. Според мен супер музей може да стане и хората ще дават по 3 4 лева да го разгледат. Интересен е и нее като Петоъгълния грозен паметник на НДК.
29
4
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Разрухата на "Домът паметник на Партията майка", бе предизвикана от разрухата на самата БКП, а БСП и СиЕ, като наследница на БКП, само продължи агонията му. Но пък на една столетница и подхождат едни такива руини, нещо като надгробен камък на славното и комунистическо минало, по който все още се четат руническите символи на една отминала епоха .... !!!
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП да го вземе като изоставен обект. По съдебен ред. Обектът очевидно е изоставен от собственика си. Действайте.
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не ти се разбра, не знам на какъв диалект е написаното, но ти слагам +:)
26
4
 
10
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
"По решение на правителството от 30 септември 2011 г. комплексът е прехвърлен безвъзмездно на Българската социалистическа партия" . Това е цитат от уикипедия. Тогава министър-председател е Бойко Борисов. Курнелийо то вашата наглост знае ли за граници? Май не. Имахте го този паметник даден даром и нищо не направихте. Сега си го искате обратно като за да сте още по-нагли обвинявате този който ви го е дал даром че не го е ремонтирал вместо вас на гърба на българския данъкоплатец. Наглост безмерна!
25
8
 
3
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Всеки ден там чужденци на които им интересно, и те не са руснаци а предимно от западна европа, но бб *** по поръчка на козяк смазва при всяка възможност историята
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паметникът е изоставен, БСП може да го вземе и като добър стопанин да влезе във владение. Давността за изоставен обект отдавна е минала. Държавата е загубила право на собственост.
23
11
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Смятам ,че Корнелия Нинова е права за паметника на Буздложа това е историята на България не мисля ,че трябва да се руши достътътъчно Бойко Борисов сасипа държавата през тези 8 години управление .Но при едни избори Корнелия ще стане премиер на България .Назначава некачествени хора в администрацията който не разбират от нищо
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ДНЕС Е ВТОРИЯТ ДЕН ОТ УЧЕНИЯТА В НОВО СЕЛО НААМЕРИКАНСКАТА ОКУПАЦИОННА АРМИЯСЛЕД КАТО ГЕРБЕРУНГЕЛИТЕ ПРЕМАХНАХА ПАМЕТНИКА И, ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
другарката пак си е нарисувала веждите, не й е лесно
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами що не я оправихте чинията като бяхте на власт със СЕРгей? Сега Бойко ви виновен. Дай им само да лаппат по нещо.
19
8
 
5
 
! Отговори
до18 преди 6 години
Абе алафранга ти чети ли статията ? Не щат пари от държавата ,сами ще я поддържат. Ама Оня не ще щото нема комисионни
18
4
 
11
 
! Отговори
боли ма дедо_вия преди 6 години
па то всичко в държавата цъфнало и вързало та до този бетон на бузлуджа сме опрели
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОстрилковМного тлъст балерин!