Симеонов след среща с бизнеса: Класовете да отпаднат!

Те стимулират мързел, а не трудолюбие, смятат работодатели
125
Симеонов след среща с бизнеса: Класовете да отпаднат!
Снимка: БТА, архив

Класовете за прослужено време трябва да отпаднат, каза вицепремиерът Валери Симеонов след среща с представители на работодателски организации в Министерския съвет.

По думите му на срещата са били обсъдени възможностите за създаване на механизъм, с който да се определя минималната работна заплата.

"Срещата беше работна, решения не са вземани, готов съм и за разговори със синдикатите по темата", каза още Симеонов, цитиран от БТА.

Работодателите отново са поставили темата за отпадане на класовете за стаж от работните заплати.

Васил Велев, председател на УС на АИКБ посочи, че целта не e намаление на възнагражденията на работници и служители, а включването на класовете в заплатите.

По думите му тези класове са отживели и подобен механизъм няма в страните в ЕС. Те стимулират мързел, а не трудолюбие, подчерта Велев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
37
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Не зная дали класовете за прослужено време стимулират мързела , но е сигурно че, вицепремиерът Симеонов е *** . В Испания където живея и работя от 15 години фирмите плащат при навършването на определени години трудов стаж . И колкото повече стаж имаш , повече ти плащат.
75
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Велев, Велев ...Хората са много по-прости отколкото предполагаш. Щом и тези с интернет активност не проумяват за що иде реч, прецени сам струват ли си усилията извън СПХ.
74
0
 
23
 
! Отговори
Кои та тебе това.... преди 6 години
Колкото и човек да е ненаситен,да яде и да преяжда ,все някога идва деня,когато се наяжда един път и завинаги ,госин Симеонов.Това важи и за тези,за които правилата не важат.
73
0
 
24
 
! Отговори
еватицензурата преди 6 години
да се работи и за слава и престиж.за благосъстоянието на мижавия пи зне смен.
72
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оглу симеонов
71
12
 
5
 
! Отговори
Американ преди 6 години
До Анонимен(66)В Америка със сигурност никога не е имало ното някпга ще има подобна глупост..
70
0
 
22
 
! Отговори
Джон българина преди 6 години
Гласувайте бе...гласувайте пак за обединените...след няколко години този с тайфата си пак ще изленат на границата...и пак гласуващите на тези пак ще им хареса, че ще бутнат някой... Тези, които са гласували от Турция (САМО) макар, че има много в чужбина...са им определяли бъдещето...Ето хора доволни ли сте...точно тези сега ви определят бъдещето...Честито...:-)
69
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обява: Търся работник на възраст 20 години, с голям трудов опит и без трудов стаж за класове.
68
0
 
22
 
! Отговори
Джон българина преди 6 години
"Кога ще обсъдят депутатските заплати?"Ааа сигурно не им стига...те работят много колега...Няма да се учудя ако се преразгледат и да се увеличат, че все пак са европейски депутати и им трябва на тях европейско, ама на хората заплатите европейски кога...??? Никога...иначе много им знаят устите тук на някои...ай излезте на един протест и пред парламента де...неможете щот няма кой да им плати, нали...например тези пред турското посолство...излезте и пред вашия парламент де!!!
67
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще обсъдят депутатските заплати?
66
2
 
25
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Браво...да се въведе и ангария...както по времето на трите морета!
65
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости нямало класове за прослужено време в ЕС. И в ЕС има и в Хамерика.
64
1
 
29
 
! Отговори
Джон българина преди 6 години
"По думите му тези класове са отживели и подобен механизъм няма в страните в ЕС. Те стимулират мързел, а не трудолюбие"Айде бе...едва ли стимулирват мързел колкото вашия!!! Това, че ти излизаш по време на изборите да бутнеш някоя жена...те прави трудолюбив...Така ли? Добре, че не живея в България!!!
63
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов май наистина е решил за първи и последен път да е министър,много нещо ЛЪзгав взе да става...
62
0
 
26
 
! Отговори
Джон българина преди 6 години
Еми хора, този индивит не беше ли доказъл на границата, че не обича старите!!! Нали заплатите на депутатите са хубави!!! Ако им са даде на тия една минимална заплата...колко ли дни ще изкарат...камоли месец!!!
61
1
 
37
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Според този Велев класовете стимулирали мързела, а не трудолюбието. На него трябва да му стане ясно, че най-големия стимул за мързела е малката заплата.
60
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До hajde И след 10 години пак ще си на 160 лв.
59
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При частника от дълги години няма такова нещо, клас и прослужено време, там си на договорена заплата... Само в държавният сектор е още така... Ще се спестят доста пари от републиканския бюджет.
58
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в Хамерика млад лекар започва със заплата по-ниска от тази на медицинска сестра ... и стига до 55 000.......
57
1
 
41
 
! Отговори
SARDIT преди 6 години
То най-добре за господарите е да няма минимална заплата и да изнудват гладният народ да ом работи за стотинки !! А класовете - отдавна искат да ги махнат и безплатно да ползват натрупаният с труд опит за своя печалба!! А обвързването на заплатата с производителността - ами производителността зависи от самите собственици.....нали те трябва да инвестират в оборудване - как със старо оборузване да се постига прозводителност......да сравняваш лопата с багер !!