Радев иска обществен дебат за СЕТА

Ратификацията в НС да е с максимален консенсус, настояпрезидентът
19 юли 2017 15:37, Анисия Иванова
59
Радев иска обществен дебат за СЕТА
Снимка: БТА

Международният договор СЕТА трябва да бъде подложен на широк обществен дебат. Това заяви пред журналисти във Варна президентът Румен Радев, който присъства на заключителния етап на националното учение с международно участие "Бриз 2017".

Държавният глава отбеляза, че по отношение на договора предстои национална ратификация, като всяка една държава от Европейския съюз трябва да го ратифицира.

Още по темата

"Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и Европейския съюз – СЕТА, е един изключително сложен и всеобхватен договор. Той ще има отражение върху всички области на обществения живот. Затова е много важно да имаме най-точната информация, да има открит дебат по този въпрос и ратификацията в българския парламент да бъде извършена с максимален консенсус. Има много въпроси, на които трябва да търсим отговор", заяви държавният глава.

Президентът Радев отбеляза, че е необходимо да се даде възможност на експертите да дадат своето мнение по въпроса доколко договорът съответства на разпоредбите на Конституцията на България.

"Договорът трябва да бъде подложен на един широк обществен дебат. Спомнете си как беше приет Законът за концесиите от предишния парламент - в последния момент, с минимален брой гласове. Това нещо не трябва да се допуска за СЕТА. Трябва да има пълноценен дебат в парламента", заяви Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой, изобщо, да е чел договора за СЕТА?Че и да има достатъчно мозък да го анализира и прецени, до колко ще е в полза на България и до колко, не??Или ще отиде цялата махала- Факултето и Столипиново и ще си дадат гласовете и ще решат какво е полезно за мен?Айде, няма нужда!
28
6
 
3
 
! Отговори
До №5 преди 6 години
е,много си късопаметен,забрави да признаеш ,че е майстор на висшия пилотаж.Ти като подкараш самолет,не не в небето ,поне на земята ,тогава се изказвай...Но въпреки това си мисля,че нашата държава каза "да" в Европейския парламент,а сега какъв е тоя позакъснял дебат...Трябваше заедно с Валония...Сега формално минава през парламентите на отделните държави...И понеже скоро ще видим отрицателните "ползи" ,та да се каже,че някой правил дебат и се опъвал да приеме...След дъжд ,качулка-казва народът...
27
4
 
6
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
ЕЛЕКТОННО РАЗРЕШЕНИЕ ГОСПОДА Е ВИД ВИЗА ПОДАДЕНА ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ЧРЕЗ ИМЕЙЛ, ТАКА , ЧЕ ВИЗИТЕ ОСТАВАТ ДРАГИ МИ СМЕХУРКОВЦИ.
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе щерев тея глупости ги разправяй на пенсиите в кварталното кафене , ама вече и те не се фащат на подобни приказки
25
2
 
8
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
ПОВТАРЯМ СЕ ВИЗИТЕЕ НЕ ПАДАТ ИСКАТ ЕЛЕКТРОННО РАЗРЕШЕНИЕ ТАМ ЩЕ ОПИСВАШ КОЛКО ПАРИ ИМАШ ,КЪДЕ ЩЕ ХОДИШ ,КОЛКО ЗНАЕШ АНГЛИЙСКИ ,СИГУРЕН ЛИ СИ ЧЕ ИСКАШ ДА ПЪТУВАШ ИОЩЕ МНОГО ОБИДНИ ВЪПРОСИ НАКРАЯ МОЖЕ ДА ТИ КАЖАТ , ЧЕ НЕ СТАВА.
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
визите ги чакат само тея дето за нищо не стават и искат да мият канадски чинии.който има образование и квалифицирана работа и сега може да отиде.заради такива неграмотни безобразници като вас ще си разпродадем държавата.
23
6
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Щом в Турция направиха референдум да питат народа иска ли Ердоган,защо тук да не участва народа в толкова важно решение за СЕТА?Който иска ше участва ,който не иска,после да не се плюнчи пак срещу Радев.
22
5
 
8
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
ПРЕЗИДЕНТА Е ПРАВ ,ВИЗИТЕ ПАДАТ ФОРМАЛНО ОСТАВА ЕЛЕКТРОННО РАЗРЕШЕНИЕ ,КОЕТО СИ ВИД ВИЗА В ЕЛЕКТРОНЕН ФОРМАТ ЩЕ ВИ ИСКАТ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВСИЧКО И МОЖЕ ДА ВИ БЪДЕ ОТКАЗАН ДОСТЪП ДО КАНАДА. АКО ПАДАТ ДА ПАДАТ БЕЗ УВЪРТАНИЯ ВЗИМАМ ВИЛЕТ И ТРЪГВАМ КАКТО Е ЗА КАНАДЦИТЕ ПЪТУВАЩИ ЗА БЪЛГАРИЯ
21
10
 
9
 
! Отговори
факт преди 6 години
Браво, имаме президент, който взема над 10.000 лв. заплата, а народецът има няма 300-500 лв. Чак се умилявам от такъв добър президент. Мисли само за народа, а не за себе си.
20
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дочакахме падането на комунизма , ще дочакаме и падането на визите за Канада :)
19
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Справедливо ми се вижда това,народа да каже иска ли СЕТА или не.А не заради няколко човека,дето искат да отидат в Америка,или Канада,да страда цял народ!
18
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българинът си иска да го управляват шапкари...с поглед винаги обърнат към Кремъл.Докато е така...ще си стои в мизерията.Останалите...ще сме изчезнали...на Запад.А пъ...рософилистичните комунисти...нека си мислят, че са патриоти и "мислят за България".
17
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нема да барате СЕТА , чакам 31 декември за да паднат визите .
16
10
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Аз не знам какво е това,вероятно и Радев не е в час.
15
7
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Браво на Радев!Един достоен президент и патриот.Най-после да имаме президент,който мисли за народа ,а не за себе си.С такъв президент и премиер-напред!
14
3
 
14
 
! Отговори
бмв преди 6 години
абе човекът иска дебат и всички да имат възможността да обсъдят споразумението, дали не нарушава конституцията, а вие негодувате. какво искате, знаете ли въобще ?
13
0
 
6
 
! Отговори
Курткапан преди 6 години
Глутницата отнова вие, като оня вълк в рекламата за непастьоризираната бира !
12
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев обещава и изпълнява, явно е мъж на място, за разлика от продажните *** които пишат коментари. За колко се продавате, 5-10 лв на ден ? Смешници
11
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
радефффф свали си ушанката, че много ти стяга и само глупости дрънкаш.
10
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
експертите да дадат своето мнение по въпроса доколко договорът съответства на разпоредбите на Конституцията на България.нека някой наблизо да наплиска с вода ***, че нещо го е напекло слънцето.