Валери Симеонов поиска цял мандат с ГЕРБ, а и нов – след този

За стажа: Не идвам от приют за безработни, а от бизнеса
19 юли 2017 15:45,
121
Валери Симеонов поиска цял мандат с ГЕРБ, а и нов – след този
Архив: Булфото

Един от лидерите на Обединените патриоти и вицепремир Валери Симеонов даде заявка за цял управленски мандат и втори след него. Той направи това, говорейки за увеличението на пенсиите и нуждата от постоянни средства за тях. 

"Когато се поеме ангажимент за индексиране на пенсиите, това са разходи, които ще бъдат всяка година, не само 2018 година, а и 2019, 2020, 2021 година. Живот и здраве до следващото коалиционно управление което предполагам, че с активната подкрепа на ПГ на ОП ще бъде реализирано успешно", каза Симеонов в парламента.

Вицепремиерът се включи в среща на депутати от Обединените патриоти и здравния министър Николай Петров, посветена на проблемите в здравеопазването.

Още по темата

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова за повече профилактични прегледи, а колегата му от ВМРО Искрен Веселинов настоя за мерки срещу "циганското насилие" над спешните медици. 

Здравният министър припомни, че профилактиката е сред основните приоритети на ведомството му.

"Ще излезем с предложение към вас за поне два скринингови проекта за догодина", обърна се към депутатите Петров. 

Той припомни и мерките, които министерството му планира срещу насилието на медици. Сред тях са указание към директорите на лечебни заведения да дефинират местата с конфликтни точки в района си. 

"По-добър контрол на местата, където се поемат пациенти и техните роднини, видеонаблюдение, оборудване на линейките с джипиес система, паник бутони и директни връзки с охранителите и полицаите", изброи министърът другите мерки. 

Депутатите и министрите дадоха заявка и за старт на реформата за инвалидните пенсии.

Валери Симеонов защити искането си за отпадане на класа за прослужено време и отново обяви, че това е негово лично мнение.

"Не забравяйте, че аз не идвам от приют за безработни или социално слаби, а идвам от бизнеса. Казвам личното си мнение, че клас не трябва да има", каза Симеонов, който е вицепремиер по икономическата и демографската политика в кабинета.

Той обясни, че неговото лично мнение съвпада с това на работодателските организации. Симеонов даде да се разбере, че очаква представителите на бизнеса да внесат искането в националния съвет за тристранно сътрудничество и ако там получи подкрепа, да бъде разгледано и от Министерски съвет. 

"Със синдикатите съм готов да се срещнем, но те не желаят, а почват да раздуват поредната пропаганда, с която обслужват БСП", каза Валери Симеонов.

Той обясни още, че не е съгласувал предложението си нито с премиера Бойко Борисов, нито с ГЕРБ, нито с депутатите от патриотичната коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
10
 
7
 
! Отговори
Д Чупка преди 6 години
Чупка ще викаш на червените бабички от кварталната си партийна организация !
32
1
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До БГ-ГражданинНяма. Тишина, преди буря е сега.
31
2
 
18
 
! Отговори
ЧУПКА преди 6 години
НЕМА ДА ВЛЕЗЕ ПОВЕЧЕ В ПАРЛАМЕНТА ДЕБИЛИНО !!!!ИЗПОЗВА ПАТРИОТИЧНИЯ ВОТ ДА СЕ ПОДВИЗАВАШ КАТО АНТИБЪЛГАРИН !!!!!!ШИРОКО Е ОКОЛО ВРАТА КОГАТО СИ ВВЪ ВЛАСТТА ВИЦОВЕ РАКАВАТ СМЕШКИ ШУШО МУШО ОБАЧЕ НЕ НИ Е ДОБЕЗСМИСЛЕНИ СМЕШКИ НА ОЯЛАТА СЕ АНТИБЪЛГАРСКА ПОЛИТИЧЕС.
30
3
 
4
 
! Отговори
До 33 преди 6 години
Той "Народа" не гласува за тези които мрази, а като говорим за умразни политици, се сещам за едни дето за пореден път останаха извън борада, при последното гласуване !
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама толкова да те мрази народа, че чак се чудя кучето ти дали те обича?
28
3
 
19
 
! Отговори
ОСТАВКАТА 3 преди 6 години
Блажени са верующите, защото тяхно е царството небесно..... Искат защото само КРАДАТ и увеличават корупцията, а населението намалява с по 200 000 човека годишно!!! Народът иска ОСТАВКАТА 3 час по-скоро, а ПАТРИДИОТИТЕ и ГЕРБерастите в ЗАТВОРА!!!!!
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
светло комунистическо бъдеще = черна дупка
26
17
 
6
 
! Отговори
БГ-Гражданин преди 6 години
При така създаденото статукво ГЕРБ и Обединените патриоти, като нищо ще си изкарат мандата, а може и следващ. За Европредседателството е нужна проевропейска коалиция, а от Обединениете патриоти, дори и Болен вече се цивилизова, като му свършиха рублите и се кротна при евроатлантиците. На другия полюс е стогодишната партия на другарката *** Нинова, който още си се рее някъде в светлото комунистическо бъдеще .... !!!
25
1
 
14
 
! Отговори
стига преди 6 години
сте искали за да крадете, виж НДК, не ви искаме
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тая лапаница и 3 и 4 ще искат ....
23
4
 
28
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
С изказванията си днес Винкела и Тиквата демонстрираха смисъла на думата "***" !Народът ги плюе, те си мислят, че дъжд ги вали. :)
22
12
 
7
 
! Отговори
До Мнение преди 6 години
И кой ще дойде след това .... *** и мустафа карадайъ ли ?
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Варели да почва да възстановява паметника Бузлуджа. Със собствени средства, дарени на държавата. Това му е задачата до края на мандата. Бузлуджа трябва да свети като хотел.
20
1
 
24
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Като приключат еврофондовете едва ли ентусиазмът ще е същия.
19
4
 
27
 
! Отговори
мнение преди 6 години
Най-късно през ноември правителството на псевдокомунистите от ГЕРБ и "патриотите" пада от власт. Европредседателството, ако има такова, ще е със служебен кабинет. Президентът, като бивш кадър на НАТО ще е по-подходящ домакин. Валери Симеонов има много грехове с бившия кмет на Бургас - Костадинов, има много градски строежи от 90те години, които трябва да бъдат разгледани внимателно, много внимателно, и това само като за начало. През януари България се вдига за да каже НЕ на политическата мафия
18
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами те простаците и крадците се харесват :) нормално да искат още заедно
17
1
 
24
 
! Отговори
Чаровник преди 6 години
г-н Симеонов моите уважения кьм вас, не насочвайте вниманието на Бьлгарските граждани кьм лошите роми, искам да припомня само да погледнете и кьм мутрите които вече от 28 години ограбват страната непрекьснато и още и още не се нагушиха!
16
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къв мандат бе, лъ.жльо! Да имам възможност ще те изрина оттам. Хората ви повярваха, затова си там.
15
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родните работовзематели са като сърдитко Митко - ту пък млякото горещо, ту пък друго нещо. А истината, е че са назначени безхаберници. Всеки кадърен бива смачкван. Факта, че сме на последно място в Европа, говори недвусмислено, че нашите "бизнесмени" са най-неможещите !
14
1
 
26
 
! Отговори
робокоп преди 6 години
Ще изкарат те 😊 То и Реформаторите преди говореха за цял мандат плюс още един, но уви.