Патриотите: По-добре ?1 млн. глоба, отколкото земята

Привързани сме към земята си, признава Сиди
Обновена: 20 юли 2017 13:23 | 20 юли 2017 13:23,
213
Патриотите: По-добре ?1 млн. глоба, отколкото земята
Снимка: архив, Bulphoto

По-добре България да плати глобата, която може ЕК да наложи заради забраната чужденци да купуват земеделска земя у нас, отколкото да разрешим сделките. 

Това смятат в групата на Обединените патриоти.

Още по темата
"900 000 евро е първоначалната глоба и по 220 000 евро на година са санкциите, които евентеално ще ни бъдат наложени", изчисли патриотът Александър Сиди и допълни: "Всички знаем, че българите сме привързани към земята си и мисля, че е правилно да поемем отговорност за тези един милион евро и да не си продаваме земята". 

Сиди обясни и че ако някой иска да обвинява патриотите, че не са продали земята заради 1 млн. евро, да ги обвинява. 

Той беше категоричен, че падането на забраната би било заплаха за националната сигурност. 

Сиди попита какво би станало, ако бежанец от Сирия си купи три декара земя за по 600 лева. " За 2000 лв трябва да му дадем гражданство, за да идва да си наглежда имота ли?", попита той. 

Сиди обясни и че дедите ни са се борили за тази земя и не е редно сега да я даваме по икономически причини на чужди хора. 

По-рано днес и ГЕРБ обявиха, че не са съгласни да падне забраната за свободна продажба на земеделска земя. Зам.-шефът на партията Цветан Цветанов бе категоричен, че дори и такава поправка да влезе в парламента, тя няма да бъде приета. 

Дебатът повдигна лидерката на БСП Корнелия Нинова, която поиска разговори с всичги партии в парламента, за обединение около земята. Всички, без ДПС, го направиха. От партията на Карадъйъ обясниха, че свободното движение на капитали е записано в договора ни с ЕС и няма как да не се съобразим с това. 

Спаред патриотите пък Нинова не е водила разговори с партиите, а просто е повдигнала темата на председателски съвет в Народното събрание. Те припомниха, че именно от техните редици е тръгнала защитата на земята още през 2014 година, когато БСП са атакували забраната за продажба в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
3
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Възможността да се продаде по-скъпо земята ако чужденци могат да я купуват, е другият аргумент на тези, които иска свободна продажба. Добре, нека инвеститори от Европейския съюз да мога да я купуват. Имат по-висок жизнен стандарт, и могат да изкупят повечето от обработваемата земя. Но ще бъдат ли задължени да я обработват? Можем ли да приемем такъв закон или за това могат да ни глобяват от ЕС колкото си искат.
96
0
 
4
 
! Отговори
niki преди 6 години
До 121Стига сте говорили врели-некипели. Земята в момента се обработва с машини. Лично съм си дал земята под аренда на варненския октопод и никъде не видях повече от 2-*** работници в модерните им трактори и комбайни. На това отгоре си свършват работата за 1/3 от деня и дим да ги няма. Не ти разбирам логиката господин Анонимен
95
8
 
5
 
! Отговори
Панталеев преди 6 години
Проблемът е ,че Патриотите и ГЕРБ искат да лапкат на безценица земята на оскотелият Български народ и не им изнася реалната конкуренция която ще дойде от вън и ще направи достатъчно скъпа и българската земя колкото е и Европейската.
94
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, какво толкова, ми ще наемат пясъчни хора да им работят земята, по 200 чиляка на декар примерно, за по без пари, из без това картите им ги пълнят едни доообри чичковци с доларчета. Кат напълнят страната с работнити, ще се чудим къде да работим за по 2 лева на ден, ... ама нали сме се ерпак, какво толкова, ако дедите ни бяха мислили така, даже и в ташацite на бащати немаше да си , господин Ники!
93
1
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Тези, които са за това земята да се продава свободно казват: "Който и да купи земята, няма да може да я вземе и да я занесе някъде на друго място". На пръв поглед вярно. Но има и друга гледна точка. За пример: завода на турската фирма "Джам шише" в Разград. За да получи човек там добре платена работа (ако не е незаменим специалист) трябва да е етнически турчин. А няма ли да стане същото и ако турски и арабски фирми изкупят земята - пари имат достатъчно.
92
1
 
8
 
! Отговори
чучо преди 6 години
Ще обезлюдее България. То и без това вече няма работа, сега и земята като изкупят и един декар картоф като не можеш да засадиш да има поне по чорба на ден и кво? Лошото е че управляващите си мислят, че децата им са осигурени до живот, ама неее, и те един ден ще се скитат просещи по европата, там на продажници не прощават
91
1
 
8
 
! Отговори
до Ники преди 6 години
Какво толкова, че ще купи някой земята?! Ще си я изкопае и ще си я занесе в къщи ли?-----Не, Ники. Ще стане неин собственник!Проблема не е в това, че "Джон" ще купи няколко декара, ще се засели със семейството си в Бг и ще я обработва, а в това, че чужди компании и корпорации ще могат да закупят стотици хектари и бидейки собственици ще могат да правят с нея/на нея каквото си пожелаят без държавата да може да им се меси.Например биха могли да построят бежански лагер за хиляди камилари.
90
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НикиДа,ако има достатъчно пари може и това да направи.Докарва си кариерни багери и самосвали почва да копае и да я изнася.Защо?Това е без значение.Важното е че може да го направи.Нали питаше как ще го направо.Ето така.Тия дето спонсорират бежанците без проблем ще купят всяка земя в България.Та те мултимилиардери.Земята в БГ е смешни суми.1 декар е 300-500 евро.С 1 милиард евро ще си купят 2 000 000 декара.Дори повече.А те имат стотици милиарди.И кво става?Вече тва не е България.
89
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема не не че ще дойде европееца и ще предложи да ми купи нивата за 1000 евро на декар. Проблема е че милони декари българска земя са в ръцете на мафиотите, купени за жълти стотинки от нас и готови да станат собственост на чужда държава.
88
2
 
15
 
! Отговори
Панталеев преди 6 години
Гошо си продава земята,аз съм чист Българин и му предлагам 100 лева и нито стотинка повече,а като дойде Джон ще му предложи 1000 лева ,ето затова не искам да идва Джон за да мога аз да му купя земята за 100 лева
87
7
 
6
 
! Отговори
ники преди 6 години
Може да ми слагате колкото си искате минуси, но това няма да промени фактът, че един българин може да си купи почти навсякъде в Европа земя без проблем, а за другите места в Европа му е нужно да си отвори една фирма и да си я купи през нея (както е в България).Какво толкова, че ще купи някой земята?! Ще си я изкопае и ще си я занесе в къщи ли?
86
4
 
10
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Ние нямаме реална продажба на земя за това правителството да изготви правилник за продажба на земи на чужденци с цени многократно по-високи от най-скъпите земи в ЕС. Така земите ще станат практически непродаваеми и ще сме спазили искането на Европейската комисия. Те не могат да ни налагат на каква цена ще продаваме земите си.
85
4
 
6
 
! Отговори
niki преди 6 години
До 99В Германия, там дори и да не си EU гражданин пак може да си купиш жилище и земя.Другия е в UK и си купи къша, и да, на негово име е, без посредник.Какво толкова е станало, като чужденец си купи земя?
84
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ще купува като физичестко лице,отдавна турци с регистрирани в бг фирми изкупиха каквото искаха
83
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости,всеки чужденец може да си регестрира фирма в бг.и да купи колкото земя иска.
82
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комуниситите знаят само да приватизират и да продават. Комягата мрази частната совственост. Да в Европа се продава земеделска земя на чужденци, но погледнахте ли на какви цени? В Холандия средно цената е 5000 евро на декар. Дания - 4000 евро/декар. В Германия земя под 1500 евро за декар няма. Франция - 1000 - 2000 евро на декар. В България най-високата цена е 450 евро на декар.
81
0
 
11
 
! Отговори
до 98 Българина преди 6 години
В самия Брюксел има около 100 джамии. Недей да мислиш,че не са виждали минарета!
80
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парламентът е място, където се приемат, но и се променят закони. Европарламентът също. Колко са удачни всички правила, видяхме и по Гърция, и по Великобритания, при нашествието от юг, при заиграването с Украйна. Както са приети, така и могат да се изменят. Замята не е обикновена стока. Пише го във всички учебници.
79
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Европеец с идеи" е най-големия безродник и заддник, разхождал се на този свят!
78
3
 
10
 
! Отговори
Дотук.... преди 6 години
....добре. Засега патриотите добре разсъждават. Да видим като стане време за решения и глоби дали пак ще са така непреклонни. Една твърда позиция доживях да видя. Има надежда значи