Патриотите: По-добре ?1 млн. глоба, отколкото земята

Привързани сме към земята си, признава Сиди
Обновена: 20 юли 2017 13:23 | 20 юли 2017 13:23,
213
Патриотите: По-добре ?1 млн. глоба, отколкото земята
Снимка: архив, Bulphoto

По-добре България да плати глобата, която може ЕК да наложи заради забраната чужденци да купуват земеделска земя у нас, отколкото да разрешим сделките. 

Това смятат в групата на Обединените патриоти.

Още по темата
"900 000 евро е първоначалната глоба и по 220 000 евро на година са санкциите, които евентеално ще ни бъдат наложени", изчисли патриотът Александър Сиди и допълни: "Всички знаем, че българите сме привързани към земята си и мисля, че е правилно да поемем отговорност за тези един милион евро и да не си продаваме земята". 

Сиди обясни и че ако някой иска да обвинява патриотите, че не са продали земята заради 1 млн. евро, да ги обвинява. 

Той беше категоричен, че падането на забраната би било заплаха за националната сигурност. 

Сиди попита какво би станало, ако бежанец от Сирия си купи три декара земя за по 600 лева. " За 2000 лв трябва да му дадем гражданство, за да идва да си наглежда имота ли?", попита той. 

Сиди обясни и че дедите ни са се борили за тази земя и не е редно сега да я даваме по икономически причини на чужди хора. 

По-рано днес и ГЕРБ обявиха, че не са съгласни да падне забраната за свободна продажба на земеделска земя. Зам.-шефът на партията Цветан Цветанов бе категоричен, че дори и такава поправка да влезе в парламента, тя няма да бъде приета. 

Дебатът повдигна лидерката на БСП Корнелия Нинова, която поиска разговори с всичги партии в парламента, за обединение около земята. Всички, без ДПС, го направиха. От партията на Карадъйъ обясниха, че свободното движение на капитали е записано в договора ни с ЕС и няма как да не се съобразим с това. 

Спаред патриотите пък Нинова не е водила разговори с партиите, а просто е повдигнала темата на председателски съвет в Народното събрание. Те припомниха, че именно от техните редици е тръгнала защитата на земята още през 2014 година, когато БСП са атакували забраната за продажба в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
9
 
! Отговори
до Европеец с идеи преди 6 години
само да те пипнаааааааа!
76
1
 
5
 
! Отговори
Овчо племе преди 6 години
Значи глобите от Данъкоплатците а пък земята да я купуват само нашите измамници с пари от кЕйТиБе и подобни далавери или да го играят посредници на ЧужденцитеНали някоя Не си вярва че ако някой иска да купи земи в България не може да го направи или не са го направили вече
75
19
 
5
 
! Отговори
Европеец с идеи преди 6 години
Здравейте! България е длъжна да спазва правилата на ЕС! Движението на капитали и стоки е основен стълб на европейския проект! Предложението на т.н. "патриоти" е в ущърб на България! Нищо добро няма да постигнете с такива политици!
74
1
 
12
 
! Отговори
До 81 преди 6 години
Я кажи твоите приятели къде са си купили земя в Европа,но без да лъжеш.Аз ще ти помогна да обясниш-това са български турци с двойно гражданство,които са си купили земя в Турция.Със сигурност не във Франция,Германия,Испания или Италия.
73
1
 
13
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Нека брюксел си представи че има 340 км граница с турция и в далечната се виждат 1300 минарета, дали ше мислят така питам лицемерите ши ани?
72
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"свободното движение на капитали е записано в договора ни с ЕС и няма как да не се съобразим с това"ГЛУПОСТИ !Малта е в ЕС и има забрана върху продажбата на земеделска земя на чужденци. Може да се купува само земя с къща или също така апартамент, но само ЕДИН на брой. Ако искаш да си купиш втори апартамент там, те разследва комисия и евентуално ако ти разрешат, данъците са ти в пъти по-високи !
71
15
 
5
 
! Отговори
Искаме жени и деца! преди 6 години
До Анонимен89, Нека идват руснаци, араби, китайци, турци, британци, марсианци, да създават семейства и да се трудят! Българските земи са плодородни и има за всички! Искаме деца и жени! Искаме благоденстващи села пълни с хора! Нещем патреоти! Нещем мързеливи гражданя!
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук има четирима небългари,които си мечтаят за връщането на империята им,но това няма да стане.България е член на ЕС и европейска държава със 100% европейска територия.Щенията ви аркадаши ще ударят на камък.Не си и помисляйте,че ще допуснем да ни изкупите земята и така да си я присвоите.Анадъм?
69
1
 
8
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Ако брюксел граничеше с истанбул дали щеше да мисли така?!!?! Питам мър шите от брюксел?
68
4
 
9
 
! Отговори
българина преди 6 години
Г да съфорумници, земята е актива формиращ държава а хоратабс другия актив. Хората от 27 г ги продаваме на други държави, като продадем и земята на други, основно турция и са, държавата изчезва. Ако това е целта на занятието кажете, правим референдум искате ли да има държава България след 30г? Поне да е ясно и всеки да си прави сметката, ще емигрира или остава.
67
2
 
9
 
! Отговори
Санди преди 6 години
Хора, правете разлика между продажба на къщи и вили и на земеделска земя. Реколтата е на собственика на земятаЗащо Испания не продава земята в андалусия - маслините и цитрусови култури? Или Италия ? На земята гладните се увеличаватКой ще хранят тогава от нашите земи чуждите фирми?
66
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
73,79,84,това е чужд гражданин,който открито пропагандира изкупуването на земята ни от чужденци.Не му обръщайте внимание,той е провокатор.Народа няма да позволи да му отнемат земята.
65
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВъв Войводина има автономия и какво от това? Сърби са си хората! Стига псевдонационализъм. Трябва да намерим начин да възстановим българското село и какво по-добро от това да дадем пустеещата земя на европейци с пари, които да я отглеждат. Все повече британци и немци идват тука да работят, дори по селата.
64
2
 
3
 
! Отговори
до 84 преди 6 години
Пич, имаш нужда от специалист!
63
9
 
5
 
! Отговори
Искаме жени и деца! преди 6 години
Продавайте земята на хора, които искат да работят! Нека идват хора от европа, от азия, от африка, от близкия изток! Който иска да работи на село в една от най-плодородните земи на планетата и иска да гради деца и семейства да идва тук! Искаме благоденстващи села, пълни с млади хора, с жени, с майки! Нещем предатели! Българите само знаят да мрънкят и да се отказват защото ги мързи! Искаме трудолюбиви млади хора и семейства! Нещем патреоти!
62
7
 
7
 
! Отговори
ник преди 6 години
до 81Да, продава се. Имам приятели, които имат и къщи и земи по европа. Там защо не вият на умряло, че някакъв си българин им изкупил земята?
61
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще плащаме глоби,но няма да продадем земята си.Щом имаме два милиарда за саниране,значи ще намерим 1 милион за глоби.А който иска да инвестира в България-да заповяда-ще му дадем под наем и земя и сгради,но няма да продаваме.Нали никой по закон няма право да влезе в твоята собственост.Ако продадеш земята си на чужденци,утре могат да поискат автономия,както се случва на други места.Затова по-полека с мераците на хора с чуждо самосъзнание за наша земя.
60
0
 
7
 
! Отговори
A как е в другите ст преди 6 години
страни от Евросъюза? Продават ли земята? Проучиха ли нашите евродепутати?Земята я ценим; но след като арендаторите получават евросубсидии и държавна помощ, накрая НЕ ИЗПЛАЩАТ рента на голяма част от хората, с оправдания, че е камениста и т.н.
59
1
 
9
 
! Отговори
ники преди 6 години
Понеже много се спекулира, че селата били празни - покажете ми една развита държава, където хората си ходят на село да живеят за да могат да обработват земята. От сега да ви кажа - няма така.Във всички развити страни хората, които се връщат на село са най-богатите. Тези, които бягат от шумния град и искат спокойствие. До там ако я докараме - ехее.Земята вече отдавна се обработва с машини, не с хора.
58
9
 
8
 
! Отговори
Искаме жени и деца! преди 6 години
Нека идват турци, араби, китайци в плодородните български земи превънати в пустош ! Нека възродят българското село, което разни патреоти съсипаха! Искаме жени и деца и благоденстващи села! Народен съд за убийците на българското село!