Суджук, побои и роми – България, каквато я виждат депутатите

БСП и ГЕРБ си размениха остри реплики за последните събития в страната
Обновена: 26 юли 2017 14:01 | 26 юли 2017 11:25, Камелия Цветанова
63
Суджук, побои и роми – България, каквато я виждат депутатите
Снимка: архив Булфото

Суджук, НДК, побои, загуба на избори... Всичко това става повод за размяна на остри реплики между опозицията и мнозинството в парламента.

За БСП третото правителство на Бойко Борисов върнало България в мутренските времена, страната не приличала вече на държава от цивилизована Европа, а от третия свят.

Според шефа на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов обаче целият проблем бил, че социалистите ги боли, че загубили изборите и още са под стрес.

Той смята, че така ще е през четирите години на мандата на кабинета "Борисов 3".

Още по темата

"Състоянието на обществото достигна точка на взривяване, има нетърпимост между цели съсловия – работодатели и работници, нападения над граждани, над лекари, България не прилича вече на страна от 21 век и това е в резултат от управлението на Бойко Борисов вече осем години", скочи пръв от името на парламентарната група на БСП Стоян Мирчев.

"Вчера пребиха известен журналист, онзи ден нотариус, бият лекари и учители, лице близко до вицепремиера Валери Симеонов беше арестувано с банда за трафик на мигранти, по някои плажове безчинстват мутернски отряди, в НДК не можем да разберем злоупотребата за 1,4 милиона лева ли е или за много повече, стана скандал със суджук с депутат, който ще влезе в съда, вече сме взривено обществото и държава, властта произвежда само грозни скандали, на крачка сме да ни отнемат председателството на ЕС, а отговорността се носи само от бушони на Борисов и Цветанов", продължи с нападките той.

Според него в същото време работодателите и Валери Симеонов наливали масло в огъня, защото искали да ликвидират синдикатите, а това вече приличало на борбите на работниците от 19 век.

Мирчев скочи, че в Българя трудът бил подценен вече 27 години, изискванията към работниците растели, но не и заплатите, а условията на труд били брутално лоши и тежки.

Така че това не била европейска реалност, а такава, която подхожда на страна от развиващия се свят, направи си избода той.

"Да добавим не само проблемите в гетата, а и демографската катастрофа,възрастовата диспропорция, скоро на трима пенсионери ще се падат двама работници, при това единият от тях неграмотен, икономиката ни се крепи на европейко донорство, което няма да е безкрайно", допълни той.

Според него Борисов управлява за трети път държавата по един и същи бандитски начин.

"Ако не ни чуете, този път мандатът ви ще е още по къс от предишния, алтернатива на пагубното ви управление има и хората ще я потърсят съвсем скоро", закани се червеният депутат.

Цветанов обаче не му остана длъжен и отсече, че след като има кабинет "Борисов 3", ще има и кабинет "Борисов 4".

"Вие искате да се връщате във времена, в които има само конфронтация, но от една страна, ако сложим суджука, от друга е купуването на ромски гласове, за да влезете в парламента", упрекна той.

Шефът на депутатите на ГЕРБ беше категоричен, че управляващите получават пълната международна подкрепа за политиките, които прави и призова депутатите да се заемат със сериозната си законодателна програма, а не да търсят противопоставяне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
23
 
! Отговори
AZ22 преди 6 години
ГЕРБ == БСП == БКП
26
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изборите се печелят само от ГЕРБ или от БСП, така че който и да спечели нищо хубаво не ни чака.
25
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало, рожбите на демокрацията и поддръжниците на ГЕРБ - къде ви е правописа бе господа.Вашият вожд е прочел поне една книга - Винету, ама вие не сте прочели и толкова. А до втори клас дали стигнахте, че да се изявявате във форумите.
24
1
 
49
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
"Затова народа гласува за ГЕРБ, защото при ГЕРБ има стабилно развитие и растеж на доходите." Развитие и разтеж на доходи ,но на кого ?Ако господин Борисов си дарява заплататазадомове ,той как се издържа, чрез дарения от ГЕРБ членове, като общ работник под прикритие частно, или на фотосинтеза ??? Ето сега искат да махат и процентите за стаж към заплатата и са какво това ще вдигне стандарта, по скоро ще го свали и то с потупване от Бойко ,това не ме топли .Тук няма власт, тук има контрол
23
3
 
42
 
! Отговори
Welcome toРушветстан преди 6 години
Преди имаше Паши ,Гущери днес сме на Мишо Бирата и Живко Суджука ,а наропда пак гласува (или поне се лъже че гласува) за Бойко Тиквата ! Да не ми говорят че това са провокации , така се работи в Елита , правителството - някой се обадИл на някой който познавал Бойко и можеда да уреди да помогне ,ама за да стане нещо трябва сега тука да се даде нещо си! А,Санирането как мислите става,а бързата помощ ,здравеопазване,финанси,магистрали?
22
21
 
13
 
! Отговори
До До Киро преди 6 години
Ако някой те тараши всеки ден и полицията нишо не прави. Кой е виновен. Жан виденов може да не е забогатял, но беше начело и е допуснал ограбване, така че е също толкова виновен като грабителите. А и не малко червни другари със заеми се облагодетелстваха тогава.
21
7
 
44
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Смърт на ГЕРБ!
20
6
 
65
 
! Отговори
До Киро преди 6 години
Кирчо - историята с банките по времето на Ж. Виденов я спретнаха нашите евроатлантически партньори. Ж. Виденов не е откраднал и петак, за разлика от Ив.Костов, който разпродаде държавата за дребни жълти стотинки и я превърна в долнопробна ж.п.гара на Балканите.Филип Димитров е/ба майката на селското стопанство и сътвори т.нар.Закон за арендата в земеделието,който обслужва точно мутрите в земеделието - едрите арендатори като Венци Върбанов.Ами кой съсипа армията - под егидата на НАТО.Я върви на.
19
7
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истина е!!Не съм нито за БСП нито за никоя българска партия, но това което казва е истина 100%България прилича на третия свят по всичко!Управлявана от мафия, фалирала държава. Безаконие, хаос, мизерия, мутри, престрелки, гета. Нулево развитие в нито една сфера. И тотална разруха на постигнатото от преди. Абсолютно в критична ситуация.
18
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави са от БСП, но народа гласува за ГЕРБ - ето това е тъжната истина.Вече трети мандат разрухата продължава. Под мотото ЕС се разпределиха пари от еврофондове между партийци на ГЕРБ;Б.Борисов чинно целува ръка на Меркел и се надупва пред САЩ.А в държавата:образование-нула;здравеопазване-нула;култура-нула;няколко безвъзвратно съсипани поколения,които ще създадат свои поколение. Накъде отива България - към нищото. Страшно е.Но мисля, че българския гласоподавател трябва да си даде оставката.
17
8
 
32
 
! Отговори
9 преди 6 години
Цоциалистите, че не са стока е ясно. Че имат огромна вина за унищожаване на България е ясно.Ти кажи нещо за мутрата Боко, за който бивш посланик на САЩ казваше, че е замесен в трафик на наркотици. А и какви провокации има в случая със суджука? Боковият намесник в Добрич натиска бизнесмен да му даде суджуци, с които боковия човек купува местните "роми" и така печели изборите.. за Тиквака и ГЕРБ. Тук не виждам външна намеса. А ти??????
16
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не съм комунист и никога няма да бъда но си е точно така както го казват БСП!А ЦвъЦвъ виждам както обикновено бълва неадекватните си оправдания!Ами страна от третия свят сме си!Дивашка работа
15
3
 
38
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
Властта раздава кебапчета и папа суджуци, реже лентички и залага демографска бомба, бърка в кацата с меда и облизвайки пръстите си чак се задавя, това е тъжната картинка драги сънародници, опростачването и оскотяването на нацията е необратим процес, слагайте кръста на Майка България и да се приключва !
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До колибри""Нашата действителност само показва и доказва, че няма ред без диктатура"". ...казаха от 33-ия етаж и доволно потриха ръчички! "ordo ab chao"
13
3
 
43
 
! Отговори
Герберскисуджук преди 6 години
Във всички сфери на обществения живот цари рекет, изнудвания, кражби, присвоявания... това ли са ви политиките, одобрявани от международните партньори? ОСТАВКА и СЪД!
12
6
 
15
 
! Отговори
дебел дупетат преди 6 години
всичко е една долна лъжа , в България се живее прекрасно :)
11
12
 
9
 
! Отговори
Цвъки Цвъков преди 6 години
Не я рабирате вие голямата политика затова така говорите. Добре че поне пак се доверихте на нашия тиквен вожд, че иначе червените кхмери вият на умряло от глад и щяха тотално да ви ошушкат ако бяхте дали властта на тях.
10
4
 
21
 
! Отговори
колибри преди 6 години
Нашата действителност само показва и доказва, че няма ред без диктатура. Каквото щете цъкайте.
9
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
беше ясно още щом се разбра, че губят изборите (а то беше ясно, че няма да спечелят), че предстоят провокации и подривни деяствия по всички фронтове!защо обикновен човек като мен, очакваше, че това ще се случи ? как "познах" без да съм "в кухнята" ?! м? нямат образ тия псевдо-социалисти, тотално компроментирани в съзнанието на хората, защото при тях е най-голямото разминаване между опаковка и съдържание!и сега чрез подкопаване на борисов искат хората да ги "припознаят", а не чрез политика!
8
0
 
30
 
! Отговори
карина преди 6 години
Депутат е компрометирана дума в нашата държава. Не е кой знае какво как депутатите виждали страната ни - каквато я направиха такава я виждат.