Нинова с мерак за нова структура, която да бори корупцията

Тя да бъде ръководена от Радев, защото той е "почтен и достоен човек"
29 юли 2017 16:00, Красимир Ангелов
87
Нинова с мерак за нова структура, която да бори корупцията
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Големите партии да започнат дискусия за създаването на нова организация срещу корупцията, поиска лидерът на БСП Корнелия Нинова от връх Бузлуджа.

Още по темата
Тя подчерта, че основните акценти в разискванията трябва да бъдат закони, хора и възмездие.

Нинова предложи антикорупционното звено да бъде извадено от ДАНС , а неговият директор да бъде определен от президента Румен Радев, който по думите и "е един почтен и достоен човек".

Съставът на новата организация да бъде избран с квалифицирано мнозинство от две трети от парламента, предложи още лидерът на БСП. Тя изрази надежда, че успешната работа на новата антикорупционна организация ще осигури средства за по-високи заплати и пенсии.

Корнелия Нинова благодари за подкрепата при избора на Румен Радев за президент, както и на "нашата Илияна Йотова". "Днес си свалям шапката по три повода - химна на България, героите на България и за вас скъпи социалисти", изтъкна в словото си лидерът на БСП, цитирана от БТА.

Корнелия Нинова посочи, че не се е изкушила на съюз с ГЕРБ и се размина на Историческа поляна с Георги Гергов, който беше начело на пловдивските социалисти и поднесе цветя пред паметника на Димитър Благоев.

"Отидохме на парламентарни изброи, които загубихме, но три пъти увеличихме подкрепата за БСП и нейните коалиционни партньори. Днес 1 000 000 българи вярват, че ние сме техните представители в парламента", заяви Нинова и продължи: "Благодаря ви, че не позволихте днес да бъдем част от управлението на суджука, да бъдем част от новия дълг на България, да бъдем част от политиката за продажба на земеделските земи".

Близо 50 000 социалисти се събраха днес на традиционния митинг на Историческа поляна, който се проведе под мотото "Единни за България, която обичаме", съобщиха организаторите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
13
 
! Отговори
й преди 6 години
Нов орган със стари шебеци в него не е нов орган-преоблякъл се Илия,погледнал се пак в тия!!! Нали така??! Питам аз Ниновица-откъде ще дойдат новите шебеци? Просто няма откъде!!И какъв да е този нов орган,който го няма в Конституцията на РБ???Тая право ли е завършила и ПУЦ за ремонт на ламбени шишета- /за по-младите пояснявам абажури за газени лампи/???Плещи спекулативно!
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Есента се задават нови избори и ново правителство-Борисов 3.А догодина пролетта пак нови избори и пак ново правителство-Борисов 4.Така че търпение му е майката.
14
3
 
13
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Защо ли не ви вярваме?
13
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си идва на власт БКП.Иначе ще става по лошо.С тези фашисти които са на власт нищо добро не ни очаква.
12
8
 
12
 
! Отговори
факт преди 6 години
Сборището на вещиците! Трябва да се изгорят, за да се нормализира България!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупция е имало корупция има,корупция ще има.Иначе що за държава ще сме.То в развитите държави има та камо ли в БГ да няма.Всичко е мафия,далавери и най вече ПРИ-СВО-ЯВАНЕ.Мутри вече няма защото сложиха костюми.Иначе след 800 дни ще се оправим.
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бузлуджа след Бузлуджа, а БСП все си е в опозиция.И това при пълната нестоятелност на ГЕРб в управлението.Време е другарката Нинова да обяви закриването на БСП.Тази зомби-партия нито е българска, нито е социалистическа, нито е партия!
9
0
 
8
 
! Отговори
БГегробище за мечти преди 6 години
Колкото повече прокурори и съдии толкова по корумпирани(всепризнат факт),а България е на първо място по брой прокурори в света,правете си изводите,а БорКор само точи пари!Случаят Яне Янев беше потулен от правителството,за какво говорим!Случаят с тефтерчето потулен!...................................................................
8
5
 
13
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 6 години
*** Нинова 1во се надценява адски много 2ро се меси навсякъде където не й работа .....досега не е свършила работа за 1 стинка - само говори !
7
1
 
8
 
! Отговори
Нинова СМело преди 6 години
Сега над 5 000 000 оцеляващи с десетки пъти по ниски доходи от европейските плащат 20% за всяка закупена стока повече..Парите потъват в партийните мафии ограбващи милиарди народни левове годишно..
6
3
 
4
 
! Отговори
Като гледам преди 6 години
До АнонименНе съжалявай.Ще се видите на оня свят
5
0
 
12
 
! Отговори
структура преди 6 години
Само структури за борене на корупция, а пък та (корупцията) само расте.Всичко това е прах в очите на хората.Не съм привърженик нито на едните, нито на другите, нито пък на третите. Както е казал народа: Всички са един дол дренки.Ето това е истината.
4
4
 
10
 
! Отговори
ДДС Е НЕЗАКОННО преди 6 години
Навремето Световно известни експерти преродени на Земята като КАрл МАркс и Фридрих Енгелс внимателно описаха капитализма.При него има принадена стойност > У нас нагли престъпници април 1994 година въведоха и 18% Данък добавена стойност с което ликвидираха стотици хиляди проспериращи фирми изнасящи родна продукция на външни пазари.
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
CERVENI GEROI,A NE SUDGUZI KATO GERB.
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така каго гледам снимките половината от хората там няма да са живи до другите избори...
1
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** !