Симеонов: Не не интересува мнението на ромите, ще бутаме къщи!

Полиция за постоянно в махалата, край на маанетата до сутринта...
98
Симеонов: Не не интересува мнението на ромите, ще бутаме къщи!
Снимка: БТА, архив

След като хората от квартал "Тодор Каблешков", известен като "Шекер махала" в Пловдив, пропищяха от незаконните постройки на ромите, шумните им веселби до сутринта, боклуците на улиците, вицепремиерът Валери Симеонов се срещна с тях и им обеща, че ще вземе мерки за решаване на проблемите им. Той се ангажира те да станат факт в най-скоро време.

Още по темата

За да се сложи край напрежението в квартала ще има постоянно полицаи в махалата, които ще реагират на момента при сигнал за шумна музика и ще се бутнат незаконните постройки покрай канал "Напредък" и на улица "Дилянка".

"Ще искаме незабавна реакция на службите за сигурност по сигнали за нарушаване на обществения ред в района, особено по отношение на нерегламентираното блокиране на улици за сватби и други празненства на ромската общност. Тези празненства са абсолютно забранени, за тях общината не дава разрешителни и нарушителите ще бъдат санкционирани", закани се Валери Симеонов.

Оказа се, че той въобще не се притеснява, че ще има напрежение, до което се е стигало не един и два пъти в страната при влизането на багерите в махалите.

"Въобще не ме интересуват реакциите, на когото и да било. В България има закон, който трябва да се спазва и законът е за всички", отсече вицето.

Хората от Шекер махала са се оплакали и от хаотичното сметосъбиране, незаконното свързване на къщи с ВиК мрежата и пълзящата ислямизация на ромското население.

Накрая Симеонов поиска от Община Пловдив и МВР обратна връзка по решаването на проблемите в рамките на следващите две седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 57 Не може само с тояга,без морков,тогава ще се насади омраза.Абе, вие елементарни неща не правите - да вкарате престъпниците в затвора и бандитите по селата в затвора,а щял гета да събаря!Обаче какъв е ефекта от това,някой пита ли се?
50
0
 
22
 
! Отговори
Никой не им пречи преди 6 години
да живеят както останалите бълг.граждани.Но те реват само за права, като разбират "правата" като вечно получаване на облаги.Човек най-напред поема задълженията, на които се крепи едно общество и чак тогава става пълноправен член на това общество."Права" не означава привилегии.Щом си нарушил закон, ще си носиш последствията.Като им бутнат незаконните коптори, да си вземат квартири под наем, а за да платят наема трябва да започнат работа.Почнат ли работа, ще им спрат помощите.Затова е врявата
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 57, ти може да закараш коня до водата, но не можеш да го накараш да пие. По тошово време в нашия блок настаниха няколко семейства за "интеграция", познай какво направиха след промените, продадоха ги и се изнесоха в гетото. Я кажи защо няма програми за интеграция на турците, арменците, евреите. В България има към 50 000 китаеца, да си чул за проблеми с тях???
48
3
 
12
 
! Отговори
до 57 преди 6 години
Да се действа с твърда ръка също е вид програма.След като морковът не помогна, значи трябва да влезе в действие тоягата.Не се прави, че не разбираш.
47
1
 
7
 
! Отговори
До 48.В турски медии преди 6 години
сигурно пише, че "държавният контрол е много добър спрямо тях",както казваш ти в коментара си.Но във всяка официална информация относно етническия състав на турската нацияданните за тях са приблизителни.В сведенията за 2016 г се казва, че турската нация вече наброява 81 милиона души, а за ромите се казва, че са "от 700 000 до няколко милиона". Това означава, че стотици хиляди или дори няколко милиона роми нито са регистрирани някъде, нито плащат данъци. Не се знае и на каква възраст раждат.
46
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКъде видя написано за "даване даром",не отклонявай темата!Писах за програма,практическа!Става въпрос да се работи заедно с тях,за измъкването им и интегрирането им сред населението.Когато тези хора работят,образоват се,те сами ще се измъкнат от блатото и няма да тежат на държавата!Виж долу и турчина ти го е написал,че ги контролират,за да не се получават гета!
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА, И АЗ ТОВА ПИТАМ?ЗАЩО, ДЪРЖАВАТА НЕ ПОДАРИ ПО 1 ПАРЦЕЛ ОТ 300 КВАДРАТА - НА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН - БЕЗ ПРАВО НА ПРОДАЖБА ЗА 50 ГОДИНИ ???БЕДНА ДЪРЖАВА СМЕ - ПАРИ НЯМАМЕ, НО ЗЕМЯ КОЛКОТО СИ ЩЕШ :)))ПАРЦЕЛИРАТ ГИ И ГИ РАЗДАВАТ :)))ЗАЩО НЕ СЕ ПРАВИ ТОВА ?ЗАЩОТО, НЯКОЙ НЯМА ДА НАПЪЛНИ СЕЙФА :)))...Това вече е правено. Османските султани със завладяването освободиха българските крепостни като ги оземлиха със земя, която се предава на син от баща. От тогава го има понятието "бащиния"
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАми това което си описал е цяла политика към етносите,но ако направят същото в България,както правят с ромите в Турция,ще ревнат институции,адвокати и т.н. за "правата" им!Няма твъ ръка,която а въведе ри
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ami az sum zabelqzal che 50 procenta ot kushtite po selata sa bez tapiya i tqh shte gi butat li
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХАААААААА, виж сега, говориш за невъзможни работи, та на тия в пловдив им дадоха чисто нови къщи и за 1 година ги разсипаха, а ти очакваш да строят
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 49Идиотия е това, което ти предлагаш - да продължи процес, започнал преди близо 60 години, вечно да им се дава даром. Предлагаш това, след като знаеш, че този метод не дава никакъв друг резултат, освен източване на хазната и нажежаване на междуетничните отношения!Защо да не се търси материална отговорност за съсипаните общински имоти?Ако ти съсипеш нечия имот, а след това починеш, ощетеният веднага ще предяви претенции спрямо наследниците ти. Като нямат пари, ще отработват!
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 48, абе то и тук работиха и то не само в чистотата, а и като шофьори, учеха, дори някой до 11клас, ама се промениха времената и се усетиха, че е по-лесно на помощи
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА, а защо на мен да не ми дадат
38
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да повярвам какви т ъ п а н и пишат тук!Какво ще постигнете,като нямате програма за бъдещето им,която да следвате стриктно?Тук пък някакъв ***,щял да съди наследниците им,какво ще им вземеш ,бе,долните им ***?Я не се излагайте с тъпотиите си!Няма друг път,освен да си подадете ръка и да измислите някаква програма за интегриране,без гета,защото събирането им на едно място,отново ще ги дърпа пак към дъното,вместо да се интегрират!
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо само в България има проблем с ромите...В Турция държавния контрол е много добър спрямо тях...Например си плащат тока...работят, но не само в честотата ооо...а и като шофьори в градски траспорти в бг едва ли някой ще им даде тази възможност, занимават се със земеделие, в някои канали си имат програми например в Румели ТВ...учат поне до 8 клас,много рядко някой да роди под 18 защото знаят, че ще му приберат мъжа и тн.И в Турция имаме Патриоти, но до сега не са водили политика спрямо етносите!
36
0
 
6
 
! Отговори
човека с бича преди 6 години
Аз знам нещо по-хубаво за всички: Един волски бич!
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААЗащо да им се дават даром парцели?Щом искат права, ще поемат и задължения както останалите граждани.Ако нямат пари да си платят парцелите, да отработят цената им.Иначе предложението ти е добро.Но да продължи държавата да им дава дарения не е разумно. Те не ценят подареното. Ще продадат подарените парцели, ще изядат и изпият парите в рамките на една седмица и пак ще се настанят някъде незаконно. Изгонят ли ги оттам, ще ревнат за ново дарение.
34
1
 
13
 
! Отговори
До 40 преди 6 години
Вече е доказано, че те провалят всеки хуманен план за интегрирането им. Който иска, той се интегрира със свои сили, без да има програма, специално финансирана за тази цел.Затова, единственото разумно решение е това, коетосе предлага в "До ХА-ХА-ХА-ХААА" - безмилостно търсене на материална отговорност,с твърда ръка, а комуто не харесва - да се изсели по своя воля, но не само от България, а от Европейския съюз изобщо, защото, докато е в границите на ЕС,такава отговорност да му се търси!
33
1
 
4
 
! Отговори
До ХАХА ХА преди 6 години
Прав си колега,например в Едирне махалата къщите им се легални, плащат си сметките...но държавата искаше да модернизира квартала.ТОКИ им даде апартаменти в замяна на тяхните къщи по малко от половината се съгласиха, има и не съгласни, защото няма ли да имат къде да си сложат конете:-) и не искат в друг квартал да живеят! Не могат да ги бутнат защото са легални с тапии...сега се опитват да ги обедат осигурявайки им друго място временно да ги бутнат и да им дадът по един апарт след модернизацията.
32
17
 
8
 
! Отговори
Осман Карадайь преди 6 години
Симеонов, прав си за това че кьщите са незакони на ромите! Но какво ще постигнеш като оставиш няколко стотин деца навьнка на улицата, а железар? Има и друг начин за оправяне на ромския проблем, а железар?