Борисов към министрите си: Да не се успокояваме, да пълним хазната!

Премиерът иска още повече приходи в бюджета, за да има за "всички ресори"
113
Борисов към министрите си: Да не се успокояваме, да пълним хазната!
Снимка: БТА, архив

Да не се успокояваме от резултатите, а още по-активно да работим, трябва да съберем повече приходи. Така премиерът Бойко Борисов коментира данните за касовото изпълнение на държавния бюджет на днешното заседание на МС.

Според информацията, внесена от министъра на финансите, салдото по Консолидираната фискална програма на касова основа към месец юни 2017 г. е положително в размер на 1 746,7 млн. лв. (1,8% от прогнозния БВП).

Зам.-финансовият министър Кирил Ананиев информира, че това е около 7,8% ръст спрямо същия период на 2016 година. По предварителни данни за месец юли салдото се увеличава на близо 2 млрд. лв. или около 2% от БВП.

По думите на Борисов, когато има стабилност в политическата среда и координация в действията на приходните агенции, службите и прокуратурата, идват и резултатите.

Той дава пример с намалените приходи по време на служебното правителство.

"Не го казвам с упрек. Всяко разклащане в държавата става рай за контрабандата", посочва министър-председателят.

Бойко Борисов заявява, че ще продължи активната работа за събирането на всеки лев в държавния бюджет, защото "доста пари трябват за всички ресори".

"Действително, като погледнеш близо 2 милиарда излишък, си задаваш въпроса: "Защо не ги раздадете?". Защото това са пари, които чакаме – в момента, в който излизат европейските проекти, да имаме готовност да ги кофинансираме. Знаете, че има периоди, в които докато се работи, не се разплаща, но като дойде време да се плати, трябва да имаме готовите пари", разяснява той, според стенограмата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам, БКП няма скоро да печелят избори.
33
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало, комунистите, я кажете нещо за суджука...
32
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БКП ще дъвчат суджука доста по-дълго от ГЕРБ. ПП. Ако суджука им е единствения довод на комунистите срещу ГЕРБ, значи много са олекнали червеничките.
31
0
 
9
 
! Отговори
аман от крадци преди 6 години
Борисов не знае че за да имитират реактори за непроектиран обект грабителите просто с а бутнали ограбвани от българския народ милиочета под масички в чужбина..Раз ограбили 1 000 000 000 евра/ над 2 000 000 000 живи лева/ Втори път миналата година още 1 650 000 000 от НЕК сега за няколко болта ще САКАТ Отново поне 1 000 000 000 и така до третото пришествие което чекат..
30
0
 
14
 
! Отговори
депутат на ГЕРБ преди 6 години
Господарю, партийната хазна вече е пълна. Нали казахте да спрем рекета на бизнеса и източването на държавната хазна за известно време, за да не бием на очи. Това команда да започнем пак ли е?
29
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакайте малко - а какво стана с 18 милярда заеми?!?!? Какви са тези излишъци ?!?!
28
6
 
3
 
! Отговори
Крадци на власт са преди 6 години
КОи точно обекти оня гьол край Белене погълнал над 5 000 000 000 долара досег абез никакво строителство ограбват бюджета през софия и разпределят милиончета под масичките и диванчетата.ИЛи през блокирания Южен поток който предвиждаше неустойки в размер на десетки милиарди ограбвани от народа живи евра годишно..
27
1
 
8
 
! Отговори
ИД НА БАЛКАНИТЕ преди 6 години
Финансовите ресори - бизнесмени с фирми ,полиция , съд ,прокуратура , образование, инфраструктура и прочие не гласуват за БКП (ГЕРБ) от любов , а от страх ! Тази партия възкреси старите комунистически порядки и докара държавата в БЕЗКРАЕН заем който не ще се изплати и след 4 - 5 то дори 10 -то поколение!ЗАЕМ СЛЕД ЗАЕМ ,ВЪРВИМ КЪМ ПЪТЯ НА ГЪРЦИЯ ! НО БЪЛГАРИЯ НЕЕ ГЪРЦИЯ И НЯМА ДАЕ СПАСЕНА ТУК СЕ ПЛАНУВА ИД КЛЕТКИ И ГЛЕДАНЕ НА БЕЖАНЦИ .БАЛКАНИТЕ ЩЕ СА НА ИСЛЯМА ОТНОВО! герб не ги ***
26
0
 
4
 
! Отговори
терористи грабят преди 6 години
Съгласно изисквания на терористи и наркомани харчените десетки милиарди годишно за НАГЛО КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ по Оперативни програми и тн Еврофондове/ограбвани само от БЪлгарския народ/ отиват за неносещи нито лев доходи на народа и хазната обектчета..
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фръгайте сежуци вътре и ке я напълните за нула време!
24
0
 
5
 
! Отговори
Аман от терористи преди 6 години
tazi godina Ограбват народа с над 23 000 000 000 живи лева годишно през нагло престъпен бюджет.От него за терористи и орг престъпници /партиино подставени компании /отделят най малко над 10 000 000 000 живи lewa.За пенсии,заплати помощи за раждане и отглеждане на деца пари не дават защото от тях не може да се открадне и стотинка.+
23
0
 
8
 
! Отговори
bms преди 6 години
Кофти комбинация - *** и нагъл.
22
0
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Чия хазна ? То само със събиране не става ! Трябва някой и да работи и да има условия за труд и инвестиции!Ама от мутра дето само събира, де толкова акъл да го вдене !Селски тарикат, кажи колко са външните инвестиции за последните 12 месеца и ги сравни с инвестициите в Румъния !
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Долу Бойко и нелегитимната му власт! Да живее пряката демокрация, единствената легитимна власт в България!
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простя както сам се нарича Борисов отново иска да ви покаже че и вие сте прости и не разбирате нищо!Той не ви казва че приходите от акцизи не са изпълнени с 30% ,а те са единствения показател за борба с контрабандата!Там са горивата на В.Златев, цигарите на Певвски и алкохола на "пещерняците. Там продължава да се краде здраво,значи че борба с контрабандата няма! Но Бойко разчита че сте прости и няма да разберете..
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕЧУВАНО!! ПОЛИТИК КАЗА ИСТИНАТА В ЕВРО ПАРЛАМЕНТА!!? ПОТЪРСЕТЕ В ТУБАТА ТОВА ПО ГОРЕ ЗАГЛАВИЕ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ В ЕВРОПА И У НАС В МЕСТНИТЕ ПОСЛУШНИ ФЕОДАЛИ
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Думите му много приличат на фараоните от финансовите пирамиди. Които все отлагат връщането на парите, докато накрая се чупят с тях.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Премиерът иска още повече приходи в бюджета, за да има за "всички ресори"...................Разсъждава като председател на БКП ... модерното общество се гради на успешни хора и УСПЕШНИ БИЗНЕСИ предимно дребни и средни, а не да храни бедни, гладни и безработни, неграмотни
16
1
 
15
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 6 години
Премиерът иска още повече приходи в бюджета, за да има за "всички ресори"...........а и за него!
15
0
 
20
 
! Отговори
АЛО суджук ЦАР преди 6 години
Поредното легално обиране на народа ! Господина на снимката с какво се издържа като ОФИЦИАЛНО е заявил че дарява цялата си заплата и няма други заявени доходи ? Държавата е институция за систематизирана кражба в особено големи размери.Данъците всъщност са система, в която политиците и бюрократите присвояват пари от гражданите, за да ги пилеят най-безогледно.