Последни приготовления: Варна в трепет очаква Макрон

Най-младият френски президент ще кацне на летище Варна в четвъртък вечерта
24 авг 2017 18:00,
59

Само след няколко часа във Варна ще пристигне президентът на Франция Еманюел Макрон. Той пристига у нас след визити в Австрия и Румъния, за да обсъди важни въпроси с президента Румен Радев и министър-председателя Бойко Борисов. Варна вече е в трескава подготовка за това посещение.

Още по темата

По този повод от няколко дни френски знамена са поставени по част от бул. "Княз Борис I". Освен това са сложени националният трибагреник и флагът на ЕС.

Оформени и почистени преди визитата на държавния глава на Франция са тревните площи и градинките между платната на булеварда. И в сряда работници на почистващите фирми в града усърдно косяха зеленината край тротоарите и прибираха излишната тревна маса.

Най-младият френски президент ще кацне на Летище Варна довечера, а същинската част от посещението му ще бъде в петък. Перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Франция, двустранното икономическо, инвестиционно и културно сътрудничество, както и охраната на външните граници на Европейския съюз. Това са част от акцентите при посещението на френския президент в България.

Еманюел Макрон ще бъде посрещнат официално на 25 август в 10:00 часа пред двореца "Евксиноград". В късния следобед министър-председателят и френският му гост ще посетят Центъра с навигационни симулатори във Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров". А ако маршрутът им включва и центъра на Варна, уличните музиканти Райчо и Георги са подготвили и специален поздрав за държавния глава на Франция.

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До 13 Ясно е че от теб европеец не става. Ти си за Евразия при диваците.
20
0
 
8
 
! Отговори
thr преди 6 години
в трепет......е няма такива *** :)))))))))
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А то пък голямата работа като дойде Макарон - ще дойде и ще си замине, а нито ще ни спаси от беднотията, нито от продажните ни политици, нито от ромския терор, нито ще ни помогне с нещо!
18
4
 
21
 
! Отговори
бахейс преди 6 години
когато жената на Батемберг пристига в Българиявъв Варна я посрещат рота от гвардейци - специално подбрани, млади, високи и с правилни черти.Княгинята (тя е италианка) слиза от кораба и поздравява гвардейците с : "салюто еб-ачи"избухва силенн смях и зарди това тя мрази Българския народ до последния си дъхгледайте и с Макрончо да не стане същото
17
2
 
7
 
! Отговори
бахейс преди 6 години
когато жената на Батемберг пристига в Българиявъв Варна я посрещат рота от гвардейци - специално подбрани, млади, високи и с правилни черти.Княгинята (тя е италианка) слиза от кораба и поздравява гвардейците с : "салюто " избухва силенн смях и зарди това тя мрази Българския народ до последния си дъхгледайте и с Макрончо да не стане същото
16
0
 
13
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Да аз днес място не можах да си намеря тъй като очаквам Французина...
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С такъв трепет го чакаме, че чак конвулсии получихме
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи основно се чистят градинки и улици като идва президента на Франция??Тогава значи може! А през другото време? Да вземе тогава да идва по често, че да може градовете да са по чисти! А, чакай, те само чистят откъдето ще мине!После критикуват комунистите! Правят същото като тях! Едно време са се чистили улици и боядисвали, за делегациите, че магазините са зареждали. Правят се на европейци, но все още има същият манталитет.
13
2
 
18
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 8Трепери само списвача.Нормалните варненци са притеснени по скоро от предстоящите задръствания.
12
2
 
22
 
! Отговори
варненец преди 6 години
"Последни приготовления: Варна в трепет очаква Макрон"Така е, всички сме се подредили на летището да посрещаме президента, масова еуфория, размахваме български, европейски и френски знаменца, пеем шансони, пръскаме конфети, хора припадат от вълнение... Абе вие та шак ли си правите бе, на никой не му пука, стига само да не отцепят центъра и да изгонят хората, сякаш е частна собственост на Макрон.
11
3
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 7А ВСВ ние подкрепяхме тези които избиваха французи.Айде стига сме гледали само назад.Това е Европа.4000г тук всеки се е бил с всеки.Нека малко поне да гледаме и напред
10
1
 
14
 
! Отговори
От Варна преди 6 години
Аз съм от Варна ще мога ли да се срещна с Еманюел и Бриджит Макрон? Искам да им разкажа как живее българина. Аз съм франкофон и говоря френски.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОООО ама макарона с бабето ли идва? Я виж ти! Те със другаря от банкя големи гъсталаци са станали бре! Макарон пусни бабето на нашия таман са си набори да видиш кво се казва секс. Нашия е загорел като тиган у фурна. Ше я бичи като банциг у талпа.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аха, трябва да дойе Макрон, че да почистят Варна малко.
7
1
 
19
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
Какво му тръпнете, все едно Дядо Боже ще идва във Варна?!?Ще дойде, ще погледне, ще каже "Мда, е*ало си майката тука при вас. Айде чао и със здраве" и ще забрави точно след 5 минути, че съществувате. А веи трепети, приготовления, незнам си какво...
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
-Началникът идва, строй се! Кмета, попа и премиера: равнис, мирно!-Зравейте, ***!-Здраве желаем, ваше величество и вашата величествена баба!-Добре отговаряте!-Ураааааааа!
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А суджук ще има ли, а, суджук?==========Дебела краставица ще има.
4
5
 
17
 
! Отговори
цй преди 6 години
Въобще не ни пука на варналии за този човеконенавистен ***,освен, че ще си имаме проблеми с движението.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А суджук ще има ли, а, суджук?
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце ще ги посрещне със суджук и бира " Леденика" а може да приготви и макарони на фурна