Посланикът на Украйна с протест: Знаме на Донецк на Шипка!?

Дипломатът зове властите да разследват тази "мръсна провокация"
29 авг 2017 16:15,
341
Посланикът на Украйна с протест: Знаме на Донецк на Шипка!?
Снимка: Facebook

Посланикът на Украйна в София изразява "дълбокото си безпокойство и възмущение" от това, че по време на тържествата за 140-годишнината от боевете на Шипка е било издигнато знамето на "терористичната и престъпната Донецка народна република".

Това се казва в изявление на посланика Микола Балтажи, поместено на уебсайта на посолството и цитирано от ТАСС.

Още по темата

По думите на дипломата развяването на това знаме е "подигравка с паметта на украинските воини и истинските опълченци, донесли свободата на българската земя".

В изявлението си посланикът на Украйна призовава българските власти да разследват тази "мръсна провокация".

ТАСС цитира българския външен министър Екатерина Захариева, според която това е "неприятна история".

Тя допълва, че случаят би бил скандал, ако знамето е било издигнато от някой държавен орган или държавен служител.

В случая обаче става дума за граждани, "които имат право да изразяват мнение", казва Захариева.

"Ние сме свободна държава, всеки има право на мнение. Много е неприятно точно на Шипченската епопея да се вее знаме на република, която никой не е признал и която е символ на това как се нарушават правните норми и как се застрашават мирът и сигурността в Европа", коментира Захариева пред БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
10
 
10
 
! Отговори
Болгар преди 6 години
Московия тъпче български територии, но това е на път да се промени. Справедливостта идва бавно но сигурно.
244
4
 
7
 
! Отговори
тъпня преди 6 години
Голяма глупост. Какво е това знаме, каква е тази република? Това че никой не ги е признавал едно на ръка. Тогава такова нещо просто не е имало.
243
6
 
8
 
! Отговори
До Рускиня преди 6 години
След Апр. Въстание,Българите в Самара и Казан,създават опълченска армия,събират пари за въоръжаване и война с/у Османската Империя,обаче Руската армия ги посреща за кой ли път и конфискува обоза с оръжието.Но все пак първите конни отряди се промушват,стигат Дунав,и го преплуват с конете,казвайки че ще дойдат десетки хиляди българи да ни освободят.Русия спира придвижването на войската,и другите държави,възмутени,тръгват за България,и тогава Русия няма избор,Тя трябва да ги изпревари иначе изчезва
242
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен ТИ ПО ДОБРЕ ,,ЗАЛИЧИ ,,УПРАВЛЕНИЕТО НА КОМУНИСТА ОТ БАНКЯ И КОМУНИСТИТЕ ОТ ГРАБ ,КВО СИ ТРЪГНАЛ НА ЧУЖД ГРОБ ДА ПЛАЧЕШ .
241
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рускиня до АниМЪРЛО НЕУКА!!!!ЦАРСКА ХРИСТИЯНСКА РУСИЯ НЕ Е ИДВАЛА ДА ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ А ПРОСТО СА ИСКАЛИ ДА СТИГНАТ ДО ПРОЛИВИТЕ И МЕЖДУВРЕМЕННО СА ПРЕМИНАЛИ ПРЕЗ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ КОЕТО Е ПОМОГНАЛО ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО!НИЕ СЕ БЛАГОДАРНИ НА ЦАРСКА РУСИЯ ХРИСТИЯНСКА!!!СЕГАШНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА БЕЗБОЖНА РУСИЯ ВРАГ НОМЕР1 НА ЦЕЛИЯ ХРИСТИЯНСКИ СВЯТ КОЛКОТО ПО-СКОРО БЪДЕ ЗАЛИЧЕНА ОТ КАРТАТА НА СВЕТА ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!
240
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ СЕ ПРЕГОВАРЯ С ТЕРОРИСТИ КАТО КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ БЕЗБОЖНИ АНТИХРИСТИ ПУТЛЕРОЦИДИ!!!! РЕШЕНИЕТО Е САМО СМЪРТ И КОЛКОТО ПО-СКОРО ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!!!НАПЪЛНО ПРИВЕТСТВАМ ТРЪПХАХО ДА ЗАЛИЧИ ОСНОВНИТЕ ГРАДОВЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКА БЕЗБОЖНА ПУТЛЕРИСТАНИЯ И КОЛКОТО ПО-СКОРО ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!!!1ДАНО И КОМУНИСТИЧЕСКА СЕВЕРНА КОРЕЯ БЪДЕ ЗАЛИЧЕНА СКОРО!
239
5
 
8
 
! Отговори
форумец преди 6 години
Тази рускиня кой я пита? Те просто се натрапват. Затова никой не ги иска.
238
11
 
10
 
! Отговори
рускиня до Ани преди 6 години
Казваш "рашките прекаляват"? Защо тогава приехте руски войници да загиват за България? Защо не се освободихте още преди 500 години? Какво правеха твои предци 500 години? Лъскаха ботуши на турци, а може и още нещо допълнително. Ама от една робска душичка друг коментар как да очаквам
237
2
 
8
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Не съм "фоб", отнасям се с уважение и търпимост към националната култура и традиции на другите, с единственото изключение - ислямисткия фундаментализъм и варварската му идеология.Но, в отговор очаквам същата търпимост и уважение спрямо моята национална култура, история и традиции.Та в случая, посланикът на 404 да го д---а!!!!!Защото нито ООН, нито международната политическа общественост и не определи нито ДНР, нито ЛНР като терористични организации!Бг е свободна и демократична държава!
236
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Посланикът на Украйна трябва да е разбрал че за съжаление в България едно 20% са си идио..ти а от тях едно 50% са ТОТАЛНИ ИДИО..ТИ!!!ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!
235
10
 
7
 
! Отговори
Със знамето преди 6 години
Ще си останат тез смешнициПичин вече три години не смее да припари в тез " републики"Не се знае кой ще го гръмне - украйнски сбайперист или руски тракторист " доброволец"
234
16
 
10
 
! Отговори
Урок по история преди 6 години
На Шипка руснаците са били 5 % основно командириБългарите опълченци са изнесли биткатаВижте имената на загиналите на Шипка - Български и Украйнски , тук там руски
233
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да е подигравка с паметта на украинските воини,защото по това време не е имало Украйна.Всичко е било само Русия!
232
21
 
13
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Рашките прекаляват. Левски не е искал Руска намеса. Опълченците не са били русофили. Това е причината за грозните истории в Българския политически живот след като Русия се намеси в Освобождението на България.Ние затова не ги искаме.
231
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 246Ако това стане, то Европа ще съществува максимум месец, докато се изпразнят запасите им от газ. Упокой, Господи, твоите неразумни създания! Ще се чува само колко акбар е Алла! Рижавите хитри евролисици вече пищят от гостите си! погубиха велика култура!
230
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До укри -Eй , в Донбас никой нищо не е искал , просто влязаха руските 4екисти и развалиха на хората живота .Тези твои лакардии ги разказвай на друго място .
229
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не чожеш нищо освен знамето да развееш, щото ако живееше в държавата, в която всички ние бихме искали, щеше да лежиш в затвора, за поругаване на Българската история.
228
7
 
22
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
България е свободна страна.Ако искам,и конска опашка ще развея.На тоя фашага хохъл и краварска *** мога,да му кажа да направи като вятъра на господарите си кравари.Тия измислени от "покрайнините"на Русия,да не си мислят че някой освен краварите им пука за това кво си мислят!!!Да папат на татка си Шорош мекото нещо и да вървят при пастирката от Ирландия да се оплакват,колко са велики пък колко неразбрани.Арееееее ит "покрайнините" усраински...
227
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България обича Русия, а мнението на посланика на украйна не вълнува абсолютно никого и коментарите по- долу ясно и категорично го доказват.
226
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парите от сащ не ги дават на народа а са си купили (депутатите) 50 коли "майбах". ----------Тоест все пак народът е стоял на Майдана безплатно. Благодаря! А Майбах не се произвежда от пет години вече.