Мотивират полицаите за нощния труд – 0,25 лв. на час

Така те ще получават допълнително 2 лева за 8 отработени часа
4 сеп 2017 12:52,
113
Мотивират полицаите за нощния труд – 0,25 лв. на час
Снимка: архив, Булфото

Министерството на вътрешните работи предлага за всеки отработен час през нощта или за част от него между 22:00 и 06:00 часа на държавните служители в системата на МВР да се изплаща допълнително възнаграждение за нощен труд в размер на 0,25 лв. Това става ясно от проект на заповед, публикуван на сайта на ведомството днес.

От предложението следва, че полицаите ще получават допълнително 2 лева за 8 отработени часа през нощта.

Освен това, със заповедта се определя и допълнителното възнаграждение, когато служителят се води "на разположение и се намира извън местоработата си" на място, определено със заповед и/или график. Тогава ще му се изплаща допълнително за всеки час или част от него в размер на 0,10 лв.

Заповедта определя и размера на допълнителните възнаграждения и на официални празници за полицаите. Това ще става като се удвои сумата за всеки отработен час, която получава служителят, според основното му месечно възнаграждение.

Според мотивите към проекта на заповед, тя няма да доведе до необходимост от допълнителни финансови средства по бюджета на МВР.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
25
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Браво, за една нощ дежурство ще си тупнат сумата от 2 лева. Толкова струва в капучиното в сладкарницата под нас. А 2-3 нощи дежурство ти осигуряват парче торта "бяла неделя" живеем в приказна държава.
35
0
 
16
 
! Отговори
????? преди 6 години
Това сериозно изявление ли е или е фейк? Не ми се вярва да е сериозно, по закон е недопустимо толкова малка надбавка, да не говорим за моралният етикет, че си е чиста подигравка. Не им ли се управлява вече на властта?
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това някакъв майтап ли е ???по добре бих работил доброволно, без пари, отколкото за 2 лв през нощта !!
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е процент от заплатата, фиксирано е 25 стотинки. Ама да им плащат нощен труд само за времето когато са нощем извън патрулките. При нас е така, няма майтап.
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по закон нощният труд се плаща по коефициент на заплатата. Ако това смешно четвърт левче се добавя към умноженият надник, то ...абе към каквото и да се прибави е смешно четвърт левче. Но пък влизаме в сценарият в който сме вдигнали заплатите на полицията.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми що, такива са правилата за нощния труд навсякъде в нашата мила родина. Ние от кога-а-а взимаме по едно яйце на час нощен труд. Хем и нашият не е лесен, не работим с химикалки.
30
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей туй е заплащане на европейски пъцулай. Тринадесет евроцента на час нощен труд. Макар че на тази банда рушветчии и това й е много. Те са на хранилка при мутрите,пазят проститутките,далавери, дроги, рушветчета,все тънки неща. То на една заплата кара ли се.
29
0
 
8
 
! Отговори
asdf преди 6 години
Пичове, сори, ама ние сме бедна държава. При това ниво на доходи, колко трябва да вземат полицаите? При положение, че наскоро обявиха големите повишения в спешната помощ, до ниво от "крупните" 1500 лв., какво повече да говорим. На учителите, колко са им заплатите? А пенсионерите, как е там? Про толкова крадливи политици, при толкова спъната администрация, няма как да се прави нормално бизнес в страната. Затова няма и кой да пълни хазната, за да има за заплати и пенсии.
28
11
 
6
 
! Отговори
Ушев преди 6 години
И това им е много.
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гавра.
26
1
 
4
 
! Отговори
Нел преди 6 години
До АнонименСтава с дебели заробващи кредити.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
'мотивират' с 25 стотинки на час нощна работа, и то полицейска? без да съм полицай, ако бях на тяхно място, направо щях да напусна след такава 'мотивация'.
24
2
 
16
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Голяма гавра с Ушев!
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При такива ставки, полицаите да имат право да откажат извънреден нощен труд
22
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма страшно,момчета,ние,гражданите сме насреща.50 лв.стигат ли за превишена скорост,пиян или дрогиран шофьор?Ако-да,всичко е наред.Явно държавата предпочита ние да ви плащаме,отколкото тя да се бръкне по-дълбоко.Какво им дреме на тия,които пътуват с бронирани коли и кортежи,че катастрофите растат със скоростта на светлината,нали те са насигурно.
21
0
 
24
 
! Отговори
1 преди 6 години
0.25ст. ама уточнете с данък или чисто,*** майтапа
20
0
 
26
 
! Отговори
ГОШО преди 6 години
Правителството на Орешарски ги беше направило по 27ст/час,предишното правителство на ГЕРБ ги намали на 15-16ст/час.....сега ги вдигат на 25ст/час.....и това е повишение?!?!?А да не забравяме и много важната привилегия-"ободряващи напитки" за нощните дежурства-хвърлят ти едно пакетче 3в1 и едно пакетче разтворим чай лимон,но не на Nescafe ами от тези по 15ст....а от теб се очаква да имаш газов котлони джезве за да си стоплиш вода и да пиеш "ободряваща напитка"А и ги дават 20-30дни в годината...:)
19
1
 
26
 
! Отговори
ПОЛИТИК преди 6 години
Ако им плащаме високи заплати няма как да ги корумпираме, а те ни трябват корумпирани.
18
0
 
23
 
! Отговори
qwerty преди 6 години
До АхахахахаахАми виж в официалните документи за нощен труд в България - 7 ст./час!
17
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сега напишете при какви условия и заплати работят в личната гвардия на политиците - НСО. Така ще стане ясно защо има две системи за сигурност - една за политици и друга за останалите граждани. А в белите страни в Западна Европа с охраната на политици когато има нужда се занимава полицията.