Марешки поиска: Премиерът Борисов направо да си ходи!

"Воля" заговори за вот на недоверие на кабинета
85
Марешки поиска: Премиерът Борисов направо да си ходи!
Веселин Марешки. Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов направо да си ходи! За това призова лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Причината – освен лошата политика, която води премиерът, според Марешки Борисов бил казал, че на протеста на 11 септември в София, ако се събират повече от 300 човека, ще си подаде оставката.

Така че Борисов трябвало да постъпи мъжки и да си тръгне, както го е правил вече.

Оказа се обаче, че такова изказване на премиера е цитирано само в непопулярни сайтове и е твърдо възможно да се окаже, че новината е фалшива.

Иначе Марешки отсече, че откакто властта пое кабинетът "Борисов" 3, не се е случило нищо добро за държавата, хората, бизнеса.

"Според нас това са загубени няколко месеца и ще настояваме да започнат да се случват нещата, в противен случай ще искаме този парламент и това правителство максимално бързо да си ходят", отсече той.

Лидерът на "Воля" увери, че неговите депутати биха подкрепили вот на недоверие, ако бъде внесен такъв от опозицията.

Марешки допълни, че изчаквали още малко и дори те биха го инициирали, при това за провал в цялостното управление на кабинета.

Тома Биков от ГЕРБ отсече, че зад кабинета има стабилно парламентарно мнозинство и вот на недоверия няма как да мине.

Според него управляващите си имат ясна програма и си я следват.

Той заподозря, че за да няма вот на недоверие по време на председателството ни на ЕС, защото е грозно, ще опитат сега да го направят.

"Но да отговарят те искат ли правителството да падне, БСП да отговори, а не "Воля", призова Биков.

Според него няма никакво основание да се иска вот на недоверие, защото съвсем наскоро минаха първите 100 дни от управлението на ГЕРБ и Патриотите.

Червеният депутат Георги Гьоков обаче е категоричен, че има за какво да бъде внесен вот на недоверие и то във всички посоки.

"Сега ще анализираме какво са направили през първите 100 дни и какво не са направили и може и ние да го инициираме", отсече той.

Според него, когато и да поиска опозицията Борисов да падне от власт, все има защо.

"По всяко време е време за вот", отсече социалистът,

Хамид Хамид от ДПС пък се оплака, че от медиите научава, че се готви такъв вот.

"Ние предпочитаме да седнем и да говорим, но до този момент никой не ни е потърсил", отсече той.

Според него обаче и в ДПС смятат, че правителството нищо не е свършило.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е ама какво да обяснява на бг тиквите? Борисов за 10г управление какво постигна? Закопа ни окончателно на последно място, друго какво?
53
10
 
19
 
! Отговори
назардан преди 6 години
"Марешки отсече, че откакто властта пое кабинетът "Борисов" 3, не се е случило нищо добро за държавата, хората, бизнеса." А случи се вдигнаха се цените на тока,газа,храните- все хубави неща за хората,а те са щастливи и доволни за какво им е да протестират те нали и доходите се вдигнаха по думите на Бойко Суджука.Няма основание за протести.Знаете ли колко ще са загуби икономиката биха казали работодателските организации.Боко ще прави каквото си иска а народа ще продължи да спи както до сега.
52
1
 
0
 
! Отговори
Разсеян преди 6 години
КОРЕКЦИЯ:По невнимание, сложих "плюс" на коментар 6, а исках да сложа "минус".
51
4
 
20
 
! Отговори
Алооо, критикарите преди 6 години
Нали твърдяхте, че Марешки бил "патеричка на Бойко"?Сега нещо да кажете?
50
1
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН към 15 преди 6 години
До АнонименЧетейки това което предлагаш и за което ти казвам евала пич си мисля ако се направи референдум с въпрос :Лакомията на българските политици ли доведе до народната сиромашия ? ще излязат всички да гласуват с Да и само 5-10 % ще отговорят с не !
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
49. Поробвайки България Турция е спряла развитието на държавата. Погледни другите народи, които са били под чуждо управление. Погледни унгарци, погледни поляци, които толкова реват против Русия. Погледни замъците им, погледни катедралите им, построени по време на тяхното робство. И се замисли какви материални артефакти са останали в България. До 15-ти век дори е било забранено да се строят църкви. А после велкодушно им "разрешили", НО само вкопани в земята да не им дразнят очите на великите турц
48
1
 
13
 
! Отговори
Хайтър Пийтър преди 6 години
Всички туркокомунисти само за себе си мислят,и за червената си батюшка!
47
8
 
7
 
! Отговори
От 43 до 41 преди 6 години
Все ми е тази за турците.Опитвам се да гледам реално. Имало е издевателства, но ако е така както го пише в историята е нямало да доживеем 500 години. Били сме си под управление със други закони. Не е имало цацаров и т.н.
46
6
 
17
 
! Отговори
asd преди 6 години
днес.бг, защо мълчите за протеста на 11.09.2017г.? Платени
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
45, думи на колко очевидци? На един. Всички останали слепи ли са били??Освен всички българи, сърби и гърци слепи ли са били, та и те са се борели за освобождение от турските окови?Намерил некакъв, който му харесало и дай да прави заключения. Дори в пресата в Европа са писали за турските кланета. Ама и тях ще ги изкара заблудени.Заминавай си при любимите турци и не ни занимавай с глупости.
44
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вота няма да мине защото ония тримцата дебелия чер.ния и лу.дия няма да пуснат така лесно кокала за който 20 години се борят! Тези тримцата шведската тройка вече вдигнаха пенсиите на 500 лева направиха 1000 лв. мини заплатите върнаха в бг ръце златото унищожиха монополистите и всичко това само за 100 дни! Голяма работа свърши светата троица! Само дето от това нищо не се случи а подкрепят тиквата да не падне и да не си повреди та.шкенците та му ги крепят с памук!
43
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За девет години Борисов доказа, че е пълен некадърник. Няма нужда да си Марешки, за да го видиш.Всички го виждат. Хайтов навремето каза, че българите са единствения народ, който сам си слага примката на шията. Последните девет години да доказателство за това.
42
3
 
5
 
! Отговори
От 43 до 41 преди 6 години
Чети четнико.Думи на очевидец. Не на впиянчени историци, като този от историческия музей
41
11
 
12
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Най-добре е комунистите да си ходят,че всички до един са далавераджии- включително ти Мурешки!
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Магарешки и той се написа "разбирач " !
39
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко хубаво са си живели българите???Като в Батак и Перущица. Или и това някой лош го е измислил. Всъщност не е имало кланета, а са ги галели по главите. А пък тая камара черепи в Батак не е истина, а само ни се привижда??Заминавай при любимите ти турци. И не се връщай.
38
2
 
22
 
! Отговори
Протест преди 6 години
днес.бг, защо мълчите за протеста на 11.09.2017г.? Платени...
37
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 35Хей червен за...к не се пени и ако много ти харесва да си *** русофил ,си е твоя мечта ! Не се ли сещаш как най-русофилската ,соц държава в момента е на дъното ,а народа и точно толкова беден колкото е беден и руският народ а вождовете им точно толкова богати ,колкото никой на запад.....ЛАКОМИЯТА ,КОЯТО НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ПРИВНЕСОХА ОТ РУСИЯ ЗАТРИВА БЪЛГАРИЯ !
36
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
А мутрите били на изчезване?...Е да,ама не!
35
18
 
4
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
Офффф писна ми да се споменава името на Левски под всеки полит коментар.Левски та Левски.Жалко, че не се дава яснота на записките на един от най-известните руски поети за хармонията, която е видял идвайки в бг между турци и българи.Как тази пропаганда, която е водена за игото на място въобше не била вярна и как бг са приемали недоволни руските освободители.Но тва е друга тема ...Ако не бяха спечелили руснаците нямаше да знаеш кой е Левски сега