Уж асфалт не се яде!? Ама всички само за пътища питат Борисов

И за НДК: Тези, които не са го пипнали, а продаваха гащи и сутиени, сега намират опорни точки
204
Уж асфалт не се яде!? Ама всички само за пътища питат Борисов
Снимка: БТА

Уж асфалт не се яде, ама всички само за пътища питате. Така премиерът Бойко Борисов отговори с укор на обвиненията на социалстите още от предишния му мандат, че инвестира само в инфраструктура, но не и в социална политика.

Борисов беше в неделя в Русе за откриването на възстановения храм "Всех Святих", предаде "Фокус".

"Искам да поздравя хората в Русе, че вече имат възстановената, напълно разрушена стара църква. Някъде май-юни ще бъде готова и новата църква в Бяла. В сряда - 140 000 лв. за дострояването на габровската църква. От 18 век там не е строена църква. Ще стане и на много други места, просто така разбирам аз и моите колеги помощта и към образованието, и към религията. Ремонтираме и джамии, но строежът на нови църкви, възстановяване на тези, които са били разрушени, виждате – показваме ги", заяви Борисов.

По думите му днешният ден би могъл да стане и прекрасен повод за разединение. "Имали сме много пъти, но аз мога да поема ангажимент, че и пантеонът също ще бъде отремонтиран, така че да могат и тези, на които им е било мъчно, че е съборен един православен храм и тези, които пък тогава са го строили, всички да бъдат доволни", подчерта премиерът. На въпрос дали ще бъдат осигурени средства и за изписването на храма, той отговори: "Всичко, което поиска патриархът и владиците, се случва".

Попитан за пътя Русе-Бяла, Борисов обясни, че се проектира, който от години чака ремонт.

"На 2 и 3 октомври имаме съвместно заседание с румънското правителство. Работим активно по изграждане на още един мост в Русе. С въвеждане на ТОЛ системата той ще може да се самофинансира изцяло, така че би могло спокойно и концесия да се даде за направянето и да не се вадят пари от бюджета", допълни Борисов.

"Другото важно нещо е, че освен, понеже уж асфалт не се яде, ама всички само за пътища питате, много пари и като приоритет сме извели инфраструктурата в образование. В сряда най-късно, а вече има и избрани изпълнители за около 15 млн. лв. ще стартираме основно обновяване, рехабилитация, енергийна ефективност, плюс дворовете с всичките тези съоръжения, игрища и т.н. на двете големи училищата – математическата гимназия и "Христо Ботев", плюс три детски градини и още едно училище. Това хората в Русе ще го усетят, а догодина май-юни – църквата в Бяла", коментира министър-председателят.

"Тези няколко неща плюс мащабните ремонти, които след няколко дена ще започнат в Русе. Половината град ще го затворим, много улици ще ги правим. Ще извиняват хората, ама няма как да ги нарисуваме с боички. Доста неща мисля, че свършихме, плюс "Хемус" с Русе - Бяла – Велико Търново е приоритет на приоритетите", каза още Борисов, като уточни, че за пътя Велико-Търново – Русе вече вървят и отчуждителните процедури. "Просто бавно става, защото са сложни инженерни съоръжения.
България ни е прекрасна, но за строителство е много трудно - мостове, тунели, виадукти, отчуждителни процедури", отбеляза премиерът.

На въпрос за това как въррви подготовката за Председателството на Съвета на ЕС и има ли забавяне, той отговори: "Върви. НДК е една сграда, която наемаме за Председателството. Ако 20 -30 години пред това бяха по една плочка сменяли, въобще нямаше да се ремонтира, ще платим наем и ще отидем да го проведем. Тези, които не са го пипнали, а продаваха гащи и сутиени, не помните ли какво беше НДК, сега намират опорни точки".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
5
 
28
 
! Отговори
Ко преди 6 години
Рядко се ражда такава комбинация, *** до наглост, крадлив и лъжлив до безумие, подлец на N та степен, страхлив до параноя, лаком и алчен до безумие, живеещ в паралелен Негов свят, че само Той може да развива България. Празни приказки и лъжи сее по всяко време, надупване на всеки от ЕС, Турция и особено на Америка. За него българина е някаква досадна единица на която трябва да подхвърля от остатъците които не са откраднати. И да се пъчи колко е смел и силен, а е лъв със сърце на мишка.
149
7
 
31
 
! Отговори
Нина преди 6 години
Гласувам за ГЕРБ заради Бойко Борисов.Харесвам го.Мафиот-клоун, все ми става смешно, като му слушам изявленията.Все поучава, все му крив някой, все обещава нещо, което знае, че няма да изпълни.Свикнал е да говори, все едно се намира в селска кръчма, на трима 80 годишни дядовци, на по 5 ракии . Тъжното е, че клоун.а ще се пенсионира и ще се скрие с накраденото, а ние и нашите деца ще му сърбаме попарата (***.и закони, теглени заеми, висока цена на тока и газта) .
148
2
 
19
 
! Отговори
tva katurna komina преди 6 години
Kогато Боко от асвалт баница навие, тогав от тикви аутобани ще развие
147
1
 
7
 
! Отговори
пак си в грешка преди 6 години
До Един от СеверозападаЛичи си, че не разбираш и говориш наизуст. Първо - семейство се прави от 2-*** - не от сам мъж. Тоест не е с 800лв. Второ - и двамата ми дядовци единият от видинско, другият от плевенско са с недостроени къщи. Едната е неизмазана и без довършен таван. Другата не е довършена отвътре. Колкото са могли са го направили - за 10г-15г строеж. С много мъки и лишения. Не са имали по 2 деца. Единият има 3, другият има 4. Кола единият не е имал, другият е имал за малко.
146
50
 
11
 
! Отговори
Марш в Русия преди 6 години
Бойко е премиер.Вие сте едни дребничкки драскачи ;)На никой не му пука за русофилски предатели!
145
31
 
14
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Всички, начело с ***, искат да му го ядат на Бойко... асфалта
144
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами след като не можахме да изградим промишленост, да станем енергиен или транспортен център, поне пътища да има да може свободно и качествено нашите гастърбайтери да заминават и да се връщат, ако въобще се бърнат, по родните места. То и без това тебе за друго не може да те питат освен за пътища. Това поне си го доказал.
143
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво я слушате тая,дето се е окичила с гердан от суджуци , като хавайка.? Явно обича пълнените колбаси. Като почнем с бахура, дето го яде в Симитли. Сега ще събере границите и брадатите доносници,ще й баят в правителствена.
142
1
 
43
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
Пич оправи канавките първо. Отвсякъде е обрасло с шубраци. Изяждат по 3 метра от двете страни на пътя. Мантинелата не се вижда. Шубраците са станали на дървета някъде. В провинцията е ужас. Парите само в София ги навирате а цената на моята и софийската винетка е една и съща. Оправи първокласните пътища първо ! И започни с почистването на канавките ! И не ми казвай,че няма пари ! В Словения плащат по малко за винетки и пътни такси и пътя е съвсем наред. И клоните не ми дерат колата !
141
5
 
17
 
! Отговори
ГАНСТЕР БОЙКО преди 6 години
Още ганстерите 19 век са разбарали че който държи инфраструктурите той ще е вечен!
140
4
 
26
 
! Отговори
Бачо Илия преди 6 години
Бокич какво стана с бронираната лада нива, поръча ли я?
139
4
 
11
 
! Отговори
Боже! преди 6 години
***, този бил много глупав, бе- я, построй такава сграда-все ще се намери кой да я ремонтира!?!?
138
2
 
24
 
! Отговори
Поп Грую преди 6 години
Бoчe, боят и той се яде... Да те нахраним, а?Tyлyп мaзeн.
137
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евродепутат от ГЕРБ - едно дебело момче- с още две партийни злетачки бяха на селския събор в Симитли на 8-ми септември, но Боко Тиквата не смее да се появи, а имаше обещание от миналата година, че ще открива новия стадион, но защо ли не се появи
136
3
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До за СЕВЕРОЗАПАДНАЛИЯ.Първо -за оня със суджука. От личен опит ли знаеш, какво правят жените на другите? Не всички са като твоята, и ***.Сега за оня, 25 годишния, дето получава 800 лева нето. Браво, щом това е целта на живота ти. Пожелавам ти с тях да направиш това, което е направил баща ти и дядо ти през социализма-да направиш къща, да купиш нова кола от магазина, и да създадеш семейство, да отгледаш и изучиш 2 деца. Предполагам, напълно ще ти стигнат тия 800 лева?
135
2
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До ЗА СЕВЕРОЗАПАДНАЛИЯ:Аз не знам случай, да е дошла чужда фирма у нас, за да работи в полза на страната ни, или на работниците в нея.Ако ти знаеш такава, бъди така любезен, и ни кажи коя е? Да е дошла тук, да плаща на работниците ни същите заплати, както там, и да внася данъци? Дошли са заради евтиния ток, евтината работна ръка, евтините политици. Никой не е луд да се дигне от другия край на света, да премести или направи производство, без да спечели о това. Само от заплати печелят в пъти.
134
2
 
14
 
! Отговори
Българката преди 6 години
Бойко Борисов е доказан престъпник, лъжец, лицемер и подмазвач, който трябва да бъде съден с цялата тежест на закона и да лежи с доживотна присъда за всичките си престъпления. Досието му е дълго и неприятно за четене. Излага ни не само в България, но и по целия свят. Няма нито един успех в служебен или личен план. Очаквам скоро да построи и магистрала до Марс.
133
1
 
11
 
! Отговори
Шофьор преди 6 години
Пътят Русе - Бяла е зле, но в участъка Борово - Бяла е изключително трагично! Асфалтът е на бабуни, с вълнообразен релеф, с множество наслоявания от кръпките. Днес минах по него. Автомобилът се овладява трудно, тъй като самите образувани коловози буквално го изхвърлят и той танцува. Районът в Беленския баир е много опасен за кормуване. Ако по стръмното се спуска вода или кална маса възможно е в улеите на асфалта да се образува аквапланинг и автомобила да стане напълно неуправляем.
132
2
 
14
 
! Отговори
Кирил Станимиров БСП преди 6 години
Стига сте месели Русия и Москва.Те са развита икономически държава, имат военна промишленост, високоразвита медицинска система, много частни фирми. Имат неизчерпаеми ресурси:нефт, газ, въглища, дърва, жито, минерали.Русия е с население 146 милиона, а България 7 милиона . Моля не сравнявайте тигър с микроб . Сравнение можем да правим с Албания и Румъния, дано ги стигнем някой ден .
131
1
 
16
 
! Отговори
123 преди 6 години
Бях на почивка в Банкя и видях в какво трагично състояние е сградата на банята. Пътувах с влак до София и не можех да повярвам, че влизам в столицата на България-сметища, порутени сгради, невъобразима мръсотия. Девет години управлява балона Борисов по една плочка да беше слагал в НДК, нямаше да е в това състояние. И през цялото си управление досега не е започнал нито една магистрала, само достроява на база готови проекти и отчуждени вече имоти. 50 км. не може да построи от Ябланица до Ловеч.