Борисов за "Враг ли е Москва": Русия ще се цели в нас, има ли война!

Премиерът: Следваме стратегията на НАТО, но и поддържаме дружба с Русия
18 сеп 2017 12:30,
388
Борисов за "Враг ли е Москва": Русия ще се цели в нас, има ли война!
Снимка: архив Булфото

Ако стане война, руските ракети ще са насочени към България. Така премиерът Бойко Борисов коментира присъствието на Москва в списъка със заплахи за страната ни, изготвен от правителството.

За документа се разбра миналата седмица, когато избухнаха и задочни спорове между леви и десни по темата.

Според едните Русия е в обтегнати отношения с НАТО и това ни застрашава, а според други Москва е наш съюзник срещу тероризма и съсед.

"Чух и уважавания от мен Сергей Станишев да говори, че Русия не е наш враг, а в същото време ние сме в НАТО. Това са две изцяло противоречащи като военна доктрина тези. Има държави, които не са в НАТО, преценили са, че ще водят такава политика и няма да бъдат в НАТО. България е в НАТО", коментира Борисов пред bTV.

Още по темата

Той допълни, че във всички изказвания на всички стратези по време на всички срещи на НАТО Русия се сочи за основна заплаха за пакта.

Според Борисов няма как да сме част от Европа, където се провеждат най-мащабните натовски учения и да казваме, че Русия не са ни враг.

"Това е доктрината НАТО. Ако стане война, руските ракети са насочени към България. Те не са насочени само към един фланг, различен от нашия. Тук е проблем, че и Турция е в южното крило на НАТО до нас, а в същото време с основните страни от ЕС тя е в най-тежък конфликт от много години насам. Затова ние много прагматично казваме: "Пази Боже да стане война", каза още министър-председателят.

Той обясни, че затова е настоявал пред НАТО да няма флотилия в Черно море.

"Но в доктрината ни – ако стане война, ние ще се бием на страната на НАТО. В същото време имаме голям интерес руските туристи да посещават България. Вече две години президентът Путин си спазва уговорката, която имаме. Европейският газов хъб "Балкан", за да стане мощен, ни трябва и руска газ, освен азерска, румънска, от нашите "Хан Аспарух" и "Терес", обясни Борисов.

Той обобщи, че когато сме в НАТО, трябва да се водим по стратегията, която отчита заплахите, ако стане война. В същото време той обясни, че България води прагматична дружба с Русия.

"Аз и с Ципрас сега говорих, и с други – догодина по време на нашето председателство, дай Боже и Минският процес да се усили малко – ние трябва да говорим и за махане на санкциите", каза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
4
 
20
 
! Отговори
Минко преди 6 години
За да заработи газовият хъб Балкан ни трабва само и само руска газ през Черно море/Южн поток 2/.Нека да не заблуждаваме българските граждани, че до България в обозримо бъдеще ще стигне "азерска, румънска, от нашите "Хан Аспарух" и "Терес"" газ. Това е абсолютно фалшива новина изречена от устата на Премиера.
235
4
 
19
 
! Отговори
DDD преди 6 години
Ей заради подобни "ентелегентни" изказвания не мога да го понасям кратуната от Банкя! Чудно ми е само, след като отмениха задължителната военна служба, кой точно ще се бие на страната на НАТО? Че те младите не ходят в казарма. А аз, от друга страна, като по-възрастен съм ходил, и още подлежа на запас, и съм се клел да защитавам Родината си, но срещу Русия на страната на краварите НЯМА да воювам! По-скоро ще вляза в затвора! Кратуната сигурно живее в друга реалност!...
234
4
 
11
 
! Отговори
до шоп преди 6 години
шопа си е шоп , и на снимка да го видиш пак му удари два шамара
233
3
 
2
 
! Отговори
дърт преди 6 години
До ШопПодписан е и от х. Иванчо Хаджипенчович, а на Русия просто не и е трябвала война със Западна Европа.
232
2
 
11
 
! Отговори
pragmatichno преди 6 години
ПРАГМАТИЧНО казва "пази Боже да не стане война"... абе какво му е прагматичното да се молиш Богу, вместо разумно и дипломатично да заявиш, че Русия, както и стотици други страни, които НЕ са членове на НАТО - не са ни врагове. Може да има съперчничество, съревнование, но ако наистина са ни врагове, тогава нямаше да може спокойно да си дебелее в Банкя... Той да оплеска пейзажа с *****, пък после се моли Богу...***
231
2
 
9
 
! Отговори
дърт преди 6 години
До ШопЗа това трябва да "благодарим" на нашите западноевропейски "приятели", натресли ни Берлинския договор!
230
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се цели в нас, защото позволи на американците, да се целят в тях, от наща територия!!
229
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ЩО ЩЕ СЕ ЦЕЛИ В НАС ! А КАЖИ ?? И ДАНО ТА ТЕ УЦЕЛИ У КРАТУНАТА ДЕБЕЛА И КУХА БЕЛКИМ И СТАНЕ НЕЩО ! *** !
228
3
 
6
 
! Отговори
Ъъъъ ... преди 6 години
Но в доктрината ни ако стане война, ние ще се бием на страната на НАТО. В същото време имаме голям интерес руските туристи да посещават България. ... руски газ ...------:)) Бре ние сме с НАТО, *** ако не са руснаците ще измрем от глад! Сериозно- защо ни е НАТО, ако оцеляваме /физически/ благодарение на руснаците? Взимаме от Русия за да даваме/плащаме на НАТО ли? Това не е ли ид иот ия?
227
2
 
11
 
! Отговори
до Шопа преди 6 години
Турция в новата история НИКОГА не е била враг на България---------Верно казваш Шопе, то след 500 години "османско присъствие" по нашите земи, ние вече спокойно може да кажем, че сме "кръвни братя" с турците!Доста се постараха нашите югоизточни съседи, дори в някои случаи може да се каже, че се Престараха!!!!!Пък и като се вгледа човек в чертите на българина той повече прилича на турчин, камо ли на славянин!
226
2
 
4
 
! Отговори
Кротко преди 6 години
АМАН от наркомани на власт. Русия бе най верния съюзник на НАТО и Европейския съюз.Даже когато с помоща на зомби напитки и нано чипове диверсанти окупираха Киевска русия и над 40 000 000 съветски братя бяха поробени Москва не и пукаше на псевдоевреиските лобист които след 1984 година внушаваха на Кремл че това Киев,София,Варшава,Прага, са ничего.. Опомниха се когато извънземни наркомани почнаха през наркотизирани негодници бясна пропаганда срещу Путин ..Съвет наркомани и обратни вън от Брюскел
225
2
 
7
 
! Отговори
Интересно преди 6 години
Няма да е зле да ни изравни Русия и да но пренаселят. Мога ли да попитам тиквата как точно ще ги спре.
224
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е враг, защото ни освободи от турско робство. САЩ и Великобритания са приятели, защото ни бомбардираха през ВСВ. Кратко, точно, ясно.
223
2
 
10
 
! Отговори
сатирикон 007 преди 6 години
Нема страшно, бе!Почне ли голямата война - сваляме гащите и вдигаме ръцете!Като ни видят хала, агресорите(които и да са) ще ревнат и заплачат от мъка!!!
222
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 244Вярно е, че не знае какво говори. Някой да му обясни значението на думата "доктрина". :)))
221
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти може да си бутал 5-та количка в СВ. ...В ракетен дивизион съм служил гаванке. Казвам ти армията ни беше трагедия.
220
2
 
20
 
! Отговори
До 229 преди 6 години
"... Турция НЕ Е враг на България и НИКОГА не е била...."Човече, ти или не си със всичкия си или не си Българин!Нещастнико, как България от една от най-големите Европейски държави стана една от най-малките за 500 г?Как се появиха така наречените Роми по нашите земи?Има ред такива въпроси, на които явно си негоден да дадеш отговор.
219
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господи прости му, той не знае какво говори и какво прави...!!!
218
3
 
12
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Е, изказването на министър-председателя на република БГ г-н *** дьо Кратунчев, е опит да седне на два стола, тоест - оправданието, че сме в НАТО и поради този факт се явяваме под прицела на руските ракети, и в същото време завоалирано подчертава, че Бг и РФ не са врагове въпреки, че сме страна член на НАТО!?Сиреч, "хем, агнето цяло, хем вълкът сит"!))))))))
217
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евроатлантизма е вреден за България !