Нинова за Русия: Не заплаха, а стратегическа възможност!

Тя даде примери с други държави и лидери за отношенията им с Москва
18 сеп 2017 17:00,
331
Нинова за Русия: Не заплаха, а стратегическа възможност!
Снимка: Facebook/ Корнелия Нинова

Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за европейска България. Това написа в социалната мрежа Facebook лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата


Така тя отговори задочно на премиера Бойко Борисов, който каза днес, че ако стане война, руските ракети ще са насочени към България. Коментарът му дойде, след като се разбра, че Москва е в списъка със заплахи за страната ни в доклада за състоянието на националната сигурност на страната през 2016 г.

Според Борисов няма как да сме част от Европа, където се провеждат най-мащабните натовски учения и да казваме, че Русия не са ни враг.

"В последните дни докладът за националната сигурност, изготвен от правителството на Бойко Борисов, предизвика спор - заплаха ли е Русия за България? Днес министър-председателят се аргументира с доктрината НАТО. Щом си член на НАТО, значи Русия е опасност", написа в отговор соцлидерката Нинова.

Германия е член на НАТО от 1955 г. Но на среща с г-н Путин през 2017 г., г-жа Меркел заявява: "Русия е важен наш партньор". Франция е от държавите, основали НАТО, но на среща през 2017 с г-н Путин, г-н Макрон казва: "Нито един важен проблем в света не може да бъде решен без Русия. Бих искал сътрудничеството между двете държави да бъде засилено", аргументира се Корнелия Нинова.

"Унгария е член на НАТО от 1999 г. На среща в Москва с г-н Путин, г-н Орбан прави следното изявление: "Русия по никакъв начин не е заплаха, нито враг на Унгария". Гърция е член на НАТО от 1952 г. На среща между г-н Путин и г-н Ципрас, последният заявява: "Гърция и Русия имат голямо бъдеще. Наш стратегически избор е да укрепваме връзките с Русия", продължава с примерите тя и пита риторично кое е общото и кое различното между тези държави и нашата.

"Общото - всички са членове на НАТО и споделят доктрината му. Различното - това са лидери, които знаят какво е национален интерес и как се брани той. Изводите са за вас. Моят е: Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за Европейска България", заключва Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20По тази линия и редовия американец го мразят, защото няколко тикви са решили какво и що. После 300 млн страдат.
19
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали с Русия или със Запада решава народа на избори, другарки и другари ...червената армия засега не се вижда отвъд Дунава, така че ... шансовете за промяна в курса на България за момента клонят към нула.
18
2
 
7
 
! Отговори
:):) преди 6 години
пак Ви питам враговете руски,Турция да не е напуснала НАТО, те таз доктрина не са ли я чели, че и ПВО С 400 ще пазари.Некоя друга ще да е таз доктрина. И никъде в нсто за врагове не се говори. Заплахи да ,но врагове в нормалната политика не.
17
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е Путин да изпрати танковете и вежливите зелени човечета и да изметат цялата гербаво-реформаторска измeт от България. На жълтите павета могат да се съберат хиляди руски танкове. Ще ми налага банкярския тъпaнар кой да уважавам и кой да ми е враг ! Ама кой си ти бе тикво ? Кой си ти изобщо да си налагаш мнението над православния български народ ? Русия е братска държава наш закрилник а САЩ и НАТО са свинe . Нито сте питали дали народа иска в НАТО нито каквото и да е важно. Ае у лево !
16
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИНОВА Е ТАЙНОТО ОРЪЖИЕ на БСПТя може да прихваща всякакви ракети.
15
3
 
11
 
! Отговори
гого преди 6 години
до14каква мека фирма бе пич, в Унгария танкове руски са ги газили 56та, в ГДР по стената ги гърмяха, тива ли му е меката форма,неграмотен или невежа което си избереш.
14
5
 
8
 
! Отговори
Petrov преди 6 години
Америка за България се изживяват като бейлербег на някой анадолски вилает.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сидеров няма ли да заклейми, твърдението, че Русия е враг на България?
12
15
 
11
 
! Отговори
НИНОВА, преди 6 години
Не цитирай ХОРА, които не знаят КАКВО е 45 години да те УПРАВЛЯВАТ комунисти( Унгария, ГДР бяха в по-мека форма.Абсолютно безправие.Ако се срещнеш с ПУТИН, ще видим дали ГОСПОДИН ще му казваш. ЗА Крим какво ще кажеш? А за договора със Сирия за 50г.? Както при нас 1944.Мнго ви се иска да сме НАТО и ЕС, а да бъдем подвластни на Путин.Като вица някога"с единия крак в социализма, с другия- в комунизма- разкрачени."Но ние искаме САМО в ЕС! И не ни минават хибридни усуквания.
11
3
 
10
 
! Отговори
:):) преди 6 години
абе турция да не е напуснала НАТО, те таз доктрина не са ли я чели, че и ПВО С 400 ще пазари.Некоя друга ще да е таз доктрина. И никъде в нсто за врагове не се говори. Заплахи да ,но врагове в нормалната политика не.
10
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо на Русия трябва да и пука за някаква славянска бананова република която разполага натовски бази на територията си и се управлява по телефона от американското посолство.
9
24
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Най - големия враг на България са родните *** и путинисти. За тях само глад и лабут.
8
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато бяхме с Русия бяха сменени насилствени имената на българските турци. Дали е било добре да се прави това или не е отделен въпрос, но беше направено, България беше независима държава, взе решение, направи го, а Турция не посмя да пpъдне.
7
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Русия не и пука за България освен, че сме братя по-кръв,култура и вяра. Те са с Китай ние със ЕС и САЩ. За това нямаме нито нова и ние няма да имаме нов АЕЦ, а Русия-Турция и Унгария, Франция-Румъния ще имат. Ние няма да имаме южен поток, но ще имаме турски поток и ДВА северни потока директно от Русия към Германия. Ние сме последната дупка на кавала.
6
11
 
26
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Другарю Борисов,наистина ще се окажете меко казано глуповат!!!Как е възможно премиер на малка държавица да обяви публично Русия за враг?!Все едно някой ,,бабайт'',като мен да напсува Кубрат Пулев в очите в някой бар.
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Според Борисов няма как да сме част от Европа, където се провеждат най-мащабните натовски учения и да казваме, че Русия не са ни враг."==================Каквото е на трезвия на ума, на пияният или на пр0стият му е на езика.
4
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво , най-после ,някой да го постави на мястото им тези ,национални предатели.
3
6
 
31
 
! Отговори
boko bo преди 6 години
Това са му казали на Борисов и той така говори. Той е агент на чуждо разузнаване 100% . Държат го с данни за корупция, сметки, канали за...,миналото му. Той е човек с его и без чест. Просто е кукла на конци. Анти-българин. Разби Държавата окончателно и после заминава при щерката в Щатите. ***...
2
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възможност за пиене на Бояришник, каране на старо Жигули и др. подобни екстри.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както се казва - "Светло бъдеще" :))