Нинова за Русия: Не заплаха, а стратегическа възможност!

Тя даде примери с други държави и лидери за отношенията им с Москва
18 сеп 2017 17:00,
331
Нинова за Русия: Не заплаха, а стратегическа възможност!
Снимка: Facebook/ Корнелия Нинова

Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за европейска България. Това написа в социалната мрежа Facebook лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата


Така тя отговори задочно на премиера Бойко Борисов, който каза днес, че ако стане война, руските ракети ще са насочени към България. Коментарът му дойде, след като се разбра, че Москва е в списъка със заплахи за страната ни в доклада за състоянието на националната сигурност на страната през 2016 г.

Според Борисов няма как да сме част от Европа, където се провеждат най-мащабните натовски учения и да казваме, че Русия не са ни враг.

"В последните дни докладът за националната сигурност, изготвен от правителството на Бойко Борисов, предизвика спор - заплаха ли е Русия за България? Днес министър-председателят се аргументира с доктрината НАТО. Щом си член на НАТО, значи Русия е опасност", написа в отговор соцлидерката Нинова.

Германия е член на НАТО от 1955 г. Но на среща с г-н Путин през 2017 г., г-жа Меркел заявява: "Русия е важен наш партньор". Франция е от държавите, основали НАТО, но на среща през 2017 с г-н Путин, г-н Макрон казва: "Нито един важен проблем в света не може да бъде решен без Русия. Бих искал сътрудничеството между двете държави да бъде засилено", аргументира се Корнелия Нинова.

"Унгария е член на НАТО от 1999 г. На среща в Москва с г-н Путин, г-н Орбан прави следното изявление: "Русия по никакъв начин не е заплаха, нито враг на Унгария". Гърция е член на НАТО от 1952 г. На среща между г-н Путин и г-н Ципрас, последният заявява: "Гърция и Русия имат голямо бъдеще. Наш стратегически избор е да укрепваме връзките с Русия", продължава с примерите тя и пита риторично кое е общото и кое различното между тези държави и нашата.

"Общото - всички са членове на НАТО и споделят доктрината му. Различното - това са лидери, които знаят какво е национален интерес и как се брани той. Изводите са за вас. Моят е: Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за Европейска България", заключва Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че не е работа на хора от парламента да пишат, допълват или коригират доклад за сигурността на страна. Ако има грешки или неточности в даден доклад, то той би трябвало да се върне за поправка.
39
10
 
6
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
Не хвалете режими който са доказани с окупацията и геноцид към народите.Не забравяйте Унгария ,Чехия, другарко Нинова
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32Така е , и мен не са ме питали на референдум , ама след последния проведен такъв , едва ли ще видим друг, защото се страхуват от волята на народа си , за тях ние сме едни тъ пи и безмозъчни овце и нищо не разбираме. Нищо ,че рефередума е един от основните инструменти на демокрацията.
37
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов е като ветропоказател. От неговите врътки им се завива свят и на противниците и на съюзниците. Ако беше жена, все бременна щеше да ходи! Жална България!
36
10
 
10
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
Няма по-мръсно племе от *** - където и да е по света. Доказано от историята.
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като е такава прекрасна възможност защо не си прати отрочето там?
34
14
 
9
 
! Отговори
у преди 6 години
По проекти с Русия се краде брутално, Нинова много добре ги знае тези работи.
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ШопПо-добре замълчи или си купи очила щом не виждаш как Китай и Ко не изместват САЩ.
32
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 6 години
До :):)Благодаря за уточнението! Наистина! Точно за заплаха става дума, не за враг! Не знам защо всички третират "заплаха" като еквивалент на "враг"! Предполагам, че става дума за грешка на езика.
31
8
 
8
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Корни да внимава !!! Да не й наложат санкций - да изгонят сина и от САЩ и да не и блокират банк. сметки в америк. банки !
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това за чеченците и изнасилванията хубаво си го съчини обаче народа не е толкова *** за да вярва на такива идиотщини.
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова не мишкувай!Официална декварация прочетена в Народното Събрание лично от теб уж лидера на партията ти.Такива статусчета във социалните мрежи със селфита... са пълно замазване на положението. Да не говорим вече колко дни и толкова не каза от шубе.
28
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не признавам НАТО за съюзник. Щом не са ме питали на референдум значи не съм си дал разрешението.
27
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" Крайно време е Путин да изпрати танковете и вежливите зелени човечета и да изметат цялата гербаво-реформаторска ... "...................Те и в Крим, и Донбас така мислеха, пък после като дойдоха чеченците на Путин и като започнаха да грабят и изнасилват ... местните решиха че не е хубаво, но вече беше късно.Но простите хора (като тебе) винаги си получават заслуженото, така че всичко е справедливо.
26
13
 
7
 
! Отговори
аз преди 6 години
До избирателНе знам колко сте другари с ББ - но ще ти кажа, че няма как Русия да не е заплаха за нас! В тяхната военна доктрина пише, че България е враг на Русия! Не виждам как някой, който те смята за враг, не е заплаха за теб!
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 18По съвсем различни линии се пращат там . То и комунистите са пращали децата си там, но не разбирам връзката. Между ограбването на България и това, че еди кой си е пратил децата си да учат еди къде си. Изпращат ги там да получат добро образование това е признание за запада. Какво знаеш ти ти само плюеш.
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не мразя американския народ. Имам приятели американци и ги уважавам. Пикая на американската политика и на националните предатели от терористичната групировка ГЕРБ
23
11
 
12
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
Другарко Нинова 21 век сме малко се пообразоваите.Путн е ДИКТАТОР лика прилика са с Ердоган.Има специялен филм за Путин и за избитите от неговата клика хора и интелигенция..И кога станахте комунистка кога бяхте седесарка колко партии сменихте .Или сте тез който крадат най много
22
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов и Цветанов са слуги на САЩ и Израел. На тях не им пука нито за НАТО нито за ЕС. Те си вършат долната противонародна работа и се хилят мазно по ТВ. Особено тоя с яйцевидната глава и апартаментите
21
11
 
11
 
! Отговори
Пфю преди 6 години
Нинова е повъpня!