Радев отвъд Океана: Да се изправим срещу тероризма!

България да използва опита на САЩ и Израел в IT сферата, иска президентът
19 сеп 2017 11:15, Анисия Иванова
18
Радев отвъд Океана: Да се изправим срещу тероризма!
Снимка: Президенството

Изправени сме пред предизвикателството да се противопоставим на екстремизма не само като общества, но и като личности и можем да постигнем успех само ако отстояваме своите ценности и отдаваме почит към хората, които са преoдолели страха си и са се опълчили срещу насилието.

Това заяви президентът Румен Радев на международен форум в Ню Йорк под патронажа на ЮНЕСКО, на който беше представена "Глобалната коалиция за надежда", съобщи прессекретариатът на президента.

Държавният глава ръководи българската делегация, която е в Ню Йорк за участие в 72-ата сесия на Общото събрание на ООН.

Още по темата

Целта на "Глобалната коалиция за надежда" е да отличава всяка година обикновени хора, които се превръщат в герои, рискувайки живота си в борбата с екстремизма, или са извършили действия в защита на културното наследство и изграждането на мостове между културите.

На тържествена церемония българският президент отличи полковник Матю Богданос за заслугите му в изобличаването на връзката между трафика на културни ценности и финансирането на тероризма и лейтенант Кохар Салех за приноса в борбата с Ислямска държава, в рамките на "Отдаването на почит към героите на световната кампания срещу екстремизма и нетолерантността".

"Краят на Студената война породи надежда за създаването на сигурен и проспериращ свят, но днес сме изправени пред все повече предизвикателства, които застрашават мира и стабилността. Едно от тези предизвикателства е екстремизмът, който не признава граници и ценността на човешкия живот, културата и религията", подчерта Радев.

По-рано президентът проведе среща с водещи еврейски организации от САЩ, на която призова за увеличаване на инвестициите от САЩ и Израел в България в областта на информационните технологии и други сфери с висока добавена стойност.

Според държавния глава страната ни може да използва опита на САЩ и Израел във въвеждането на програми за обучение на компютърни специалисти и участието им в реалната икономика, което ще създаде перспективи за повече млади хора да изберат да се развиват професионално в България.

Президентът Радев заяви също така, че по-скорошното отпадане на визите за българските граждани, които пътуват и работят в САЩ, ще даде нов импулс на двустранното икономическо сътрудничество.

Държавите-членки на ООН трябва да представят своите предложения и да постигнат консенсус за предприемането на реформи, които да увеличат ефективността в работата на Организацията и да ускорят процеса по вземане на решения в случаи на кризи. Това заяви президентът Румен Радев пред представители на български медии в Ню Йорк по повод очакваните резултати от 72-ата сесия на Общото събрание на ООН.

"Кризите възникват и се развиват много бързо, а постигането на консенсус понякога изисква твърде много време", подчерта държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отвъд Океана казват: Да се изправим срещу Русия заедно с тютюризма и туризма!
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой държавен глава не иска да се снима с лукова глава. Само една бедна женица го е направила, но с отвращение
13
4
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Внимание... - руски агент в Ню Йорк...
12
3
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
До Един българинНе се напъвайте да мислите много. На вас, рашистите не ви се отдава.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бенчо Бенчев и той кът свинаря гергов е голям бизнесмен и още от татово време се оглеждал за ДС-то по небето
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ко праи Бенчо Бенчев (само името му го издава, за физиономията да не говорим) големия бизнесмен на Бие Сие Пието
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда, че и на този са му набили комбата! 1. Пускайте терористите в Европа.2. След това се борете с тях.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев, в къщата на обесения за въже не се говори, така и в гнездото на терористите за тероризъм също.Упс, забравих лицемерието на наглосаксонците.те са способни да избият един милион души на другия край на света само и само да не им паднат печалбите от продажба на оръжие
7
0
 
2
 
! Отговори
До Гадорян преди 6 години
Ако изходът е граждански войни - християни срещу мюсюлмани, нека бъде. Защото мюсюлманите прикриват терористите за да не бъдат поругани от "братята си" по вяра
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целия свят стана един колониален маййммуунарник. Какъв тероризъм те гони? Важното е големи компании да правят пари, другото е хляб и зрелище. Цяла Европа е загрижена за полуфабрикати от майната си, но не и за собственото си население.
5
1
 
10
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Радееев! Горчивата и жалка истина е че тероризма постави света на колене. За справка Айфеловата кула ще е заградена с 2 метрова стена. Повече какво да говорим. Днеска Айфеловата, утре Бълингам, после Саграда фамилия. Ае моля ви се. Ми ако почнат да ни тровят шоколада, месото, бирата???! Ко праим, а? Целта им е да подпалят гражданска война. Глобална. Ще е ега ти касапницата. И тогава самолетите и корабите НАТО да си ги завре там дет слънце не огрява
4
1
 
15
 
! Отговори
Джъстиса преди 6 години
ЕС се е изправил вече срещу тероризма. Прави шествия и манифестации. Хванати за ръце. Ислямска държава вече трепери. ЕС: Ще видят те следващия път каква манифестация ще направим ние.
3
1
 
4
 
! Отговори
списание Антени преди 6 години
и тази година много хубави лозунги си размениха на глобалната среща, всички випове останаха много обнадеждени. а кой по-точно айти опит на Израел визира срещу екстремистите и спящите клетки за да отпаднат визите за САЩ
2
12
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Оруел, прав си, да знаеш!Първата визита на Радев беше на запад, а запад е най-хубавата от всичките четири посоки на света!Най-лошата посока е Изток, с изключение на Япония и Южна Корея разбира се, в тази посока няма нищо хубаво!И ми е много чудно как така Румен Радев е обвиняван че залитал към Русия, след като препоръчва шведски самолети? Освен ако пък Путин не е сключил сделка да произвежда шведските Грипен в Русия? Не съм чувал такова нещо...
1
6
 
14
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Нали беше *** и Решетниковски, защот тогава не се снима в Кремъл в Москва ами с НАТо в Ню Йорк :)