Президентът: България трябва се върне в Близкия изток

"Как може да избягваме страната с най-големи залежи на петрол?"
20 сеп 2017 07:43,
108
Президентът: България трябва се върне в Близкия изток
Снимка:БТА

Много е важно България да върне икономическите и политическите си позиции в Близкия изток. Това обяви президентът Румен Радев, който се срещна с краля на Йордания Абдула Втори и с президента на Иран Хасан Рохани.

Държавният глава е в Ню Йорк за участие в сесията на Съвета за сигурност на ООН.

След разговорите си с краля на Йордания и президента на Иран Радев коментира още, че през последните 30 години някои политици у нас с лека ръка са пропилели доверието на държавите от този регион.

Още по темата

"Както Йордания, така и Иран имат отлично отношение към българската държава", каза още  президентът. Той допълни, че докато в последните 30 години България е гледала на Запад, европейските ни партньори са затвърдили позициите си в Азия и Африка и затова е време и нашата страна да започне да действа като тях.

Радев нарече катастрофа в политиката ни факта, че от близо милиард долара двустранен стокообмен с Иран през 80-те, през 2005-та, той е спаднал на 20 млн. долара, информира БНТ.

"Потенциалът за сътрудничество е огромен. Много важно е, че президентът Рохани е изключително добронамерено настроен, с голяма надежда към България, осъзнавайки нашата важност като географско положение, като предстоящото европейско председателство, като врата на иранския капитал и суровини и износ към Европа. Как може да се стремим да нямаме добри отношения със страна, която държи най-големите залежи на природен газ в света и едни от най-големите на петрол”, каза президентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
10
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До (п)Резидентът е глупАми че съветниците на (п)Резидента Радев са или поставени от БСП, или негови приятелчета от генералската каста. Да, но след 9.IX.1944 ние нямаме нито един свестен генерал. С други думи под генералските шапки се крие само скудоумие, алчност и най-вече простотия. Радев го издигна на този пост невероятната простотия и безхаберие на огромната част от избирателите, същите, които се подлъгаха по неграмотния референдум на Слави, който отново разчита на тия ни качества.
28
8
 
9
 
! Отговори
Ха преди 6 години
Той да гледа по-добре Близкият Изток да не се върне в България, че натам е тръгнала работата.
27
15
 
4
 
! Отговори
По-здрав за Радев преди 6 години
Балонче хвърковато, червено като мак, приятелче крилато, защо побегна пак? Във моята ръчица не ти ли бе добре? Отскубна се и литна към синьото небе...
26
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПолитическИ неук президент ! Точно , каквито са и избирателите му :)) Всеки втори *** , който не се интересува от политика или международно положение ...отива да пусне в урната с думите : тоя е от народа :) Ама не разбрахте ли че народа НЕ може да управлява ...Все едно всеки от народа да прави ядрени ракети .
25
20
 
8
 
! Отговори
(п)Резидентът е глуп преди 6 години
(п)Резидентът пак е ръсил глупости пред чужденците ;-)Тоя човек съгласува ли си изказванията със съветниците си? в Президентството работят доста умни и кадърни хора, които този червен некадърник само излага.
24
0
 
8
 
! Отговори
Тато преди 6 години
абсолютно пропиляно доверие - напълно изгубени дългове на Либия, Сирия и тн равносметка от икономическите и политическите отношения за десетилетия събиране на помощи за братските африкански и азиатски народи. освен краля на Йордания и президента на Иран с кои други петролни магнати се уговори за врата към Брюксел
23
18
 
10
 
! Отговори
Г-н Президент, преди 6 години
Приемете един скромен съвет.Ако искате новоизлюпените демократи да Ви уважават,прочетете всички томчета на Винету, яжте суджуци,пийте чУшмЕна вода и наблегнете на парле ву франсе. С Вашето скромно образование не сте за никъде. Далеч по- престижно е да завършите пожарникарско школо. / Моите уважения към огнеборците./
22
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Радев нарече катастрофа в политиката ни факта, че от близо милиард долара двустранен стокообмен с Иран през 80-те, през 2005-та, той е спаднал на 20 млн. долара, информира БНТ."Боже, какъв зле информиран президент си имаме! Не си спомня, че от 1990-те до преди 2-3 г върху търговията с Иран имаше наложено икономическо ембарго заради ядрената им програма. Какъв стокообмен, к'ви пет лева?!? Глyпaк!!!
21
2
 
2
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Там и е мястото... хахахаха...
20
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добре че имаме свестен президент,най-после истински мъж намясто гледащ интересите на България
19
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фатмакооо простт...прочети малко преди да говориш глупости....Стига повтаря като папагал думите на Решетников...
18
19
 
27
 
! Отговори
MAD преди 6 години
ХАРЕСВАМ ТОЗИ ЧОВЕК ПРЕЗИДЕНТ КОЙТО МИСЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ И НЕЙНОТО РАЗВИТИЕ БРАВО НА ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ БЪЛГАРИЯ БЕЗ БОЙКО БОРИСОВ ЦАЦАРОВ И ПЕЕВСКИ БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГЕРБ И БСП БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦИГ-НИ БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ В ЗАТВОРА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД МУ ТРЯБВА ЧЕСТНО И СПРАВЕДЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО. ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО ДА МИСЛИ ЗА ЧЕСТНИЯ И РАБОТЕЩ БЪЛГАРИН ПРАВИТЕЛСТВО СЪЗДАДЕНО ОТ РАБОТНИЦИ ДА СЕ БОРИМ ЗА ЧИСТА БЪЛГАРИЯ БЕЗ БОЙКО БОРИСОВ И БЕЗ МАФИЯТА МУ
17
4
 
17
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Крал Абдула и той е пилот и офицер от ВВС, но не дрънка срещу САЩ, а има американски бази и ПРО в Йордания. Това полезните идьоти май не го знаехте?
16
15
 
20
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Не знам как ще съчетава Йордания и Иран. Първите са от най-лоялните съюзници на САЩ в Близкия Изток, а с вторите американците не могат да се гледат. Не е лъжица за неговата уста дипломацията.
15
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bravo Radev !!
14
19
 
11
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
Ние сме в близкия изток, а не в европа. А малко ли оръжие продаваме там дрогарю празидент, че не ни стига ли. Безсрамно е да продаваш оръжия, но да насъскваш озверялото си население, срещу бежанците от тва оръжие.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен
11
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май не можем да предложим много неща на Изток!Сещам се за някои:комунизъм,простотия и свинско!А и льотчика да им прави "Кобра"!А от всичко това ,те бягатздраво!
10
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парите не миришат, за съжаление тази истина движи света... Радев е прав.